Företag i fokus:

Södertälje Simsällskaps lyckade satsning – Swimrun på Eklundsnäs

Från vänster Olivia Kristiansson, Julia Boman, Elton Söderberg, Malte Söderberg, Venessa Wallden, Sara Pölkki.

Södertälje Simsällskap har förvandlat Eklundsnäsbadet till en fantastik plats för barn och vuxna i alla åldrar. Här anordnar Simsällskapet simträning för barn, vattenpolo, Swimrun och mycket mer.

– Alla åldrar får vara med och delta, både vuxna och barn. Så länge de har vatten vana och kan vara ute på djupt vatten, säger Emma Wallden, simtränare för Södertälje Simsällskap.

Här lär Simsällskapet ut gratis träning för barn

En lyckad satsning mellan Södertälje kommun och Södertälje simsällskap.

Den annars händelselösa platsen har omvandlats till en plats där både vuxna och barn kan roa sig. Simträning för barn fram till vecka 32, vattenpolo, som hålls av Malte Söderberg, mån-fre mellan klockan 11.00-12.00 och 13.00-14.00 och en Swimrunbana på 1.3 kilometer. En otrolig härlig plats att vara på.

– Vattenpolo hålls av Malte Söderberg och körs måndag till fredag mellan klockan 11.00-12.00 och 13.00-14.00. Barn och vuxna i alla åldrar får vara med och delta, alla är Välkomna säger Emma Wallden.

Swimrun är en sport där deltagarna växlar mellan simning och löpning utan att stanna. Skorna behålls på under simsträckorna.

I onsdags fick Telgenytt närvara när simsällskapet riggade upp en Swimrunbana på 1,3 kilometer. En bana där deltagarna springer 700 meter, simmar 200 meter och avslutar med att springa 400 meter in i mål.

Det syns på långa vägar att personalen från Simsällskapet är rutinerade, professionella och inger en trygghet när barn och ungdomar befinner sig på Eklundsnäs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors