Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Katja Melkemichel

Advokat

Katja Melkemichel

Advokat

Julias Varlis hund bets ihjäl på hunddagis ”Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet.

Det var torsdagen den 22 juli som Julia Varli lämnade sin lilla hund Kenzo på hunddagiset i Södertälje precis som vanligt. Det som avviker denna dag är att Kenzo lämnas på ett annat dagis då hans ordinarie har sommarstängt.

Ett par timmar senare dödförklarades Julias lilla pomeranianhane på djursjukhuset i Moraberg.

– Jag var på jobbet när jag fick samtalet från dagisläraren. Hon ringer och berättar att Kenzo har blivit biten av en större hund och ligger i badkaret. Min första tanke var att Kenzo blivit biten i benet, i magen eller fått rivsår, inte mer än så, berättar Julia Varli till Telgenytt.

Julia skyndade sig till hunddagiset och där möttes hon av en blöt och svårt sargad Kenzo. Varför Kenzo legat i ett badkaret är fortfarande oklart för Julia, men när hon kommer fram lägger dagisläraren Kenzo i bilen, helt blöt och okontaktbar.

– Han var blöt som att jag precis duschat honom. Jag åkte direkt till veterinären och på djursjukhuset i Moraberg tog det bara några minuter för läkaren att informera att han inte klarade sig, berättar Julia.

Enligt veterinären hade Kenzo fått ett kraftigt bett i halsen som gick igenom luftstrupen. Hur många bett Kenzo fått kunde inte veterinären svara på, men en teori var att den andra hunden tog tag i Kenzo och skakade om honom som en liten leksak.

Efter dödsbeskedet uppmanade veterinären Julia att anmäla händelsen till polisen. Men när Julia ringer tillbaka till hunddagiset vägrade dagiset att berätta vilken hund som bet Kenzo och vem ägaren till hunden är. Det enda som framkom var att ägarna till den andra hunden var på semester, mer information än så fick Julia Varli aldrig ut.

Det var inte förrän Julias pappa la upp ett inlägg på en hundgrupp på Facebook som påtryckningarna blev för starka för hunddagiset att stå emot.

– Där gick det helt loss i kommentarsfältet. 590 kommentarer och över 30 delningar. Många reagerade väldigt kraftigt på dagisets hantering av situationen. Flera ringde även in till hunddagiset och krävde att de skulle lämna ut hundägarens nummer, berättar Julia.

Det skulle ta en hel vecka efter händelsen innan Julia Varli fick upprättelse.

Efter starka påtryckningarna från allmänheten skickade dagiset hundägarens nummer och betalde även för veterinärskostnaderna, något som dagiset tidigare vägrat betala.

Nu ska Kenzo få sin rättvisa. Julia Varli har polisanmält händelsen och en anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter har upprättats.

– Jag la över ansvaret på hunddagiset, någon som kan hundar. Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet, säger Julia Varli till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

Missa inte årets stora stjärnfall

AF6A2134-E0A5-4E2F-938E-0B39FFABAF0A

Ikväll har du chansen att se flera vackra stjärnfall.

För bäst chans rekommenderas att ta sig till en mörk plats och rikta blickarna mot skyn.

Varje inträffar Meteorregnet Perseiderna, den korsar jordens omloppsbana, och kan ses bäst idag, den 12 augusti.

Stjärnanfallet, som egentligen är brinnande meteorer, start den 10 augusti och pågår i cirka tre dagar.

För att lyckas se en vacker uppvisning av stjärnfall i himlen så en av förutsättningarna att ha en mörk himmel, en mörk plats utan störande belysning. 

Ju fler stjärnor man kan se på himlen, desto fler fallande meteorer har man möjlighet att se.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2022 18:14
Senast uppdaterad: 12 augusti 2022 18:14

SENASTE NYTT: Paludan-bojkott i Södertälje gav effekt

508744CD-9A2A-4185-977E-74FC786F67E3

Foto: Shamash Oyal.

Under fredag befann sig högerextremisten Rasmus Paludan i Södertälje för att demonstrera mot islam.

Men någon större publikskara samlades inte. En av orsakerna kan vara Paludan-bojkotten som florerade på sociala medier under veckan.

– Min uppfattning är att bojkotten verkligen gav effekt, säger Telgenytts utsände Shamash Oyal, som befann sig på plats i Ronna.

Foto: Shamash Oyal.

– Han står vid vägkanten och är omringad av 20-tal poliser. Jag får känslan av att de som är på platsen just nu är boende i Ronna samt förbipasserade som stannat till av nyfikenhet. Bojkotten gav effekt, säger Shamash Oyal.

Paludan befann sig i Hovsjö vid 14-tiden på fredagen och tre timmar stod han vid Ronna centrum för att demonstrera mot islam.

Demonstrationen gick lugnt till väga och strax efter 19 eskorterades Paludan från platsen.

SENASTE NYTT: Enorm Paludan-bojkott viralt på sociala medier

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2022 17:22
Senast uppdaterad: 12 augusti 2022 19:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors