Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Julias Varlis hund bets ihjäl på hunddagis ”Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet.

Det var torsdagen den 22 juli som Julia Varli lämnade sin lilla hund Kenzo på hunddagiset i Södertälje precis som vanligt. Det som avviker denna dag är att Kenzo lämnas på ett annat dagis då hans ordinarie har sommarstängt.

Ett par timmar senare dödförklarades Julias lilla pomeranianhane på djursjukhuset i Moraberg.

– Jag var på jobbet när jag fick samtalet från dagisläraren. Hon ringer och berättar att Kenzo har blivit biten av en större hund och ligger i badkaret. Min första tanke var att Kenzo blivit biten i benet, i magen eller fått rivsår, inte mer än så, berättar Julia Varli till Telgenytt.

Julia skyndade sig till hunddagiset och där möttes hon av en blöt och svårt sargad Kenzo. Varför Kenzo legat i ett badkaret är fortfarande oklart för Julia, men när hon kommer fram lägger dagisläraren Kenzo i bilen, helt blöt och okontaktbar.

– Han var blöt som att jag precis duschat honom. Jag åkte direkt till veterinären och på djursjukhuset i Moraberg tog det bara några minuter för läkaren att informera att han inte klarade sig, berättar Julia.

Enligt veterinären hade Kenzo fått ett kraftigt bett i halsen som gick igenom luftstrupen. Hur många bett Kenzo fått kunde inte veterinären svara på, men en teori var att den andra hunden tog tag i Kenzo och skakade om honom som en liten leksak.

Efter dödsbeskedet uppmanade veterinären Julia att anmäla händelsen till polisen. Men när Julia ringer tillbaka till hunddagiset vägrade dagiset att berätta vilken hund som bet Kenzo och vem ägaren till hunden är. Det enda som framkom var att ägarna till den andra hunden var på semester, mer information än så fick Julia Varli aldrig ut.

Det var inte förrän Julias pappa la upp ett inlägg på en hundgrupp på Facebook som påtryckningarna blev för starka för hunddagiset att stå emot.

– Där gick det helt loss i kommentarsfältet. 590 kommentarer och över 30 delningar. Många reagerade väldigt kraftigt på dagisets hantering av situationen. Flera ringde även in till hunddagiset och krävde att de skulle lämna ut hundägarens nummer, berättar Julia.

Det skulle ta en hel vecka efter händelsen innan Julia Varli fick upprättelse.

Efter starka påtryckningarna från allmänheten skickade dagiset hundägarens nummer och betalde även för veterinärskostnaderna, något som dagiset tidigare vägrat betala.

Nu ska Kenzo få sin rättvisa. Julia Varli har polisanmält händelsen och en anmälan om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter har upprättats.

– Jag la över ansvaret på hunddagiset, någon som kan hundar. Min hund ska vara den sista som dör på det här sättet, säger Julia Varli till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors