Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Hjälten Melvin efter dödsolyckan ”Gjorde det jag kunde göra”

Foto: Shamash Oyal

Melvin Jakobsson återberättar om den hemska dagen då en ung kvinna miste livet och hur utbildningen i krishantering hjälpte honom att hantera situationen.

En död efter olyckan i Enhörna – 4 skadade “Liknande incident inträffade förra året”

Han och vännen Daniel Ekman skulle spontant åka till Ica Maxi och av en slump åkte dem förbi olycksplatsen, det kan ha räddat livet på fyra unga kvinnor.

Väl på platsen ser Melvin olycksbilen som som ryker och 4 unga tjejer som befinner sig i, en femte låg i backen utanför bilen. Trots att bilen riskerade att börja brinna agerade Melvin blixtsnabbt, utan att tänka på sin egna säkerhet.

Tack vare sin erfarenhet som anställd i kriminalvården och utbildning i krishantering kunde Melvin agera som en ledare.

Efter dödsolyckan – Södertäljes elitklubb i stor sorg “Nåtts av det oerhört sorgliga beskedet”

Han sliter upp dörrar och gör allt i sin makt att få ut alla ur bilen. Han lyckades med hjälp av flera andra på plats att få 4 unga tjejer i säkerhet tills den att räddningstjänsten kom till platsen.

Livet på den unga kvinnan gick inte att rädda men Melvin Jakobsson och Daniel Ekmans insats just denna söndag kan ha räddat livet på resterande.

– Vi gjorde allt som gick att göra, vi kunde inte göra så mycket mer. Jag gjorde det jag kände att min uppgift var, att få ut tjejerna i bilen på grund av deras allvarliga tillstånd, berättar Melvin.

Melvin springer mellan dörrarna och försöker desperat att hjälpa alla behövande. Vännen Daniel Ekman och flera andra på platsen sprang ut mot vägen för att vinka in räddningspersonalen.

– Räddningstjänsten berättade att de kom med en väldigt hög fart och var på väg att åka förbi olycksplatsen om det inte var för vårt snabba agerande att vinka in dem. Olycksplatsen inträffade precis bakom en skogsdunge och kommer man man med hög fart på huvudleden så är det lätt att missa. Olyckan inträffade inte på huvudleden och kommer man från Södertäljehållet så är det lätt att missa i hög fart, berättar Daniel Ekman till Telgenytt.

Enligt flera uppgifter till Telgenytt var den kvinnan under 18 år gammal vilket polisen stämmer överens med de uppgifter polisen fått in.

– Med de uppgifterna vi har just nu så tyder det på det, berättade Per Fahlström på Stockholmspolisens till lt tidigare.

Tidigare i veckan ändrade polisen brottsrubriceringen från vållande till annans död till vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

Trubadur, hattar och visblad – Levines dukar för kräftskiva

A7C16DEB-F7CB-4845-B65C-2BC062A42169

Har du inte hunnit bryta klor i år, har du ingen kräftskiva inbokad eller älskar du helt enkelt att frossa i dig kräftor?

Då har du kommit rätt. Telgenytt guidar till det perfekta alternativet för dig och ditt sällskap.

Augusti är här och givetvis betyder det att kräftsäsongen är igång igen. På Stora Torget håller Restaurangen Levines hårt på traditionen och bjuder in till kräftfest nu på torsdag.

Under kvällen gästas Levines av den populära trubadurduon S&J Starkers som står för underhållningen och utlovar en härlig stämning. I samband med spelningen har restaurangen även anordnat en kräftskiva med skaldjursbuffé.

Under kvällen kommer även den ordinarie menyn att gälla.

– Vi kommer att satsa på en riktigt kräftfrossa. Det är buffé som gäller, så det blir mycket kräftor, musslor och skaldjur, säger Nour Dhiaa på Levines Brasseriet till Telgenytt.

Buffen startar 18:00, torsdag den 18 augusti, och pågår till 23:00, och trots den knappa marknadsföringen har intresset varit oerhört stort. För att säkra en plats rekommenderar Nour att vara ute i god tid med att boka bord.

– Vi förväntar oss en riktigt bra kväll, men det gäller att boka bord för att garantera en plats, säger Nour.

Sommaren lider mot sitt slut, men först ska hattarna och visbladen fram.

Säkra er plats på torsdag – Boka bord på Levines på Stora Torget

Kräftor på längden och tvären. Fram med hattar, visblad och färgglada lyktor. Det är dags för kräftskiva.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 19:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 19:08

Granberg, RP: Perfekt grogrund för korruption och svågerpolitik

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiet.

Idag avslöjade Telgenytt om att det förekommer en massa konstigheter inom Telge inköp och de kommunala affärerna.

Och de är oerhört bra att detta lyfts fram för vi på Realistpartiet lämnade nämligen in en motion(förslag) redan i februari 2018 till kommunfullmäktige om just detta.

Samma månad 2018 ställde jag även en interpellation till Boel Godner om vad hon tyckte om idén. Mitt förslag var att utöka granskningsrutinerna på Telge inköp för att minska misstag eller rent av dåliga affärer – Svaret på vårt förslag var ett tydligt och blankt NEJ! 

Där det finns stora pengar att tjäna och knappt någon insyn alls så är det ju en perfekt grogrund för korruption/vänskapskorruption och svågerpolitik.

Jag har tagit del av Tietoevrys klagan till Förvaltningsrätten i Stockholm och jag tycker mig utläsa att Fujitsu kan ha fått fördelar som inte borde få förekomma i en rättvis upphandling. Skall bli spännande att se vad Förvaltningsrätten kommer fram till.

”Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar”

Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar, eller inte upphandlar alls. Ibland ges affärerna direkt till kompisarna inom Peab, såsom P-huset bakom stadshuset.

Och hur man smusslar bakom ryggen på Södertäljeborna med hemligstämplade affärer exempelvis som när man säljer Södertäljebornas bostäder i Hovsjö till bekanta för 55 miljoner kronor billigare, och att det från politiken endast var 3 Socialdemokrater som tog beslutet är odemokratiskt!

En extern visselblåsarfunktion dit kommunens medborgare och anställda kan vända sig till om man misstänker skumraskaffärer föreslog vi 11 nov 2020 i kommunfullmäktige genom att lägga en skarp motion – det blev ett nej där med! 

”Återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag”

Realistpartiet går till val på att ändra på allt detta!

Vi skall återinföra demokrati så alla partierna i kommunstyrelsen får insyn i de stora kommunala affärerna, återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag och införa seriösa och rättvisa upphandlingar. Införa en extern visselblåsarfunktion ditt medborgarna kan vända sig utan att chefen får reda på det. 

Framförallt så skall det vara en helt annan öppenhet gentemot våra medborgare än vad vi har idag, vi som förtroendevalda skall förvalta medborgarnas tillgångar, för det är faktiskt så att det är Södertäljebornas tillgångar, inte några politikers privata bolag och verksamheter som man kan tro när man ser hur det går till ibland.

Det krävs fler Realister i stadshuset helt enkelt så vi kan få bukt med sånt här, men det är ju upp till väljarna nu 11 september – Rösta Realistiskt.

Joakim Granberg, Partiledare
Realistpartiet, ditt lokalparti

Läs: TELGENYTT AVSLÖJAR: Telge Inköp misstänkts för fusk i upphandlingar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 18:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)