Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Hjälten Melvin efter dödsolyckan ”Gjorde det jag kunde göra”

Foto: Shamash Oyal

Melvin Jakobsson återberättar om den hemska dagen då en ung kvinna miste livet och hur utbildningen i krishantering hjälpte honom att hantera situationen.

En död efter olyckan i Enhörna – 4 skadade “Liknande incident inträffade förra året”

Han och vännen Daniel Ekman skulle spontant åka till Ica Maxi och av en slump åkte dem förbi olycksplatsen, det kan ha räddat livet på fyra unga kvinnor.

Väl på platsen ser Melvin olycksbilen som som ryker och 4 unga tjejer som befinner sig i, en femte låg i backen utanför bilen. Trots att bilen riskerade att börja brinna agerade Melvin blixtsnabbt, utan att tänka på sin egna säkerhet.

Tack vare sin erfarenhet som anställd i kriminalvården och utbildning i krishantering kunde Melvin agera som en ledare.

Efter dödsolyckan – Södertäljes elitklubb i stor sorg “Nåtts av det oerhört sorgliga beskedet”

Han sliter upp dörrar och gör allt i sin makt att få ut alla ur bilen. Han lyckades med hjälp av flera andra på plats att få 4 unga tjejer i säkerhet tills den att räddningstjänsten kom till platsen.

Livet på den unga kvinnan gick inte att rädda men Melvin Jakobsson och Daniel Ekmans insats just denna söndag kan ha räddat livet på resterande.

– Vi gjorde allt som gick att göra, vi kunde inte göra så mycket mer. Jag gjorde det jag kände att min uppgift var, att få ut tjejerna i bilen på grund av deras allvarliga tillstånd, berättar Melvin.

Melvin springer mellan dörrarna och försöker desperat att hjälpa alla behövande. Vännen Daniel Ekman och flera andra på platsen sprang ut mot vägen för att vinka in räddningspersonalen.

– Räddningstjänsten berättade att de kom med en väldigt hög fart och var på väg att åka förbi olycksplatsen om det inte var för vårt snabba agerande att vinka in dem. Olycksplatsen inträffade precis bakom en skogsdunge och kommer man man med hög fart på huvudleden så är det lätt att missa. Olyckan inträffade inte på huvudleden och kommer man från Södertäljehållet så är det lätt att missa i hög fart, berättar Daniel Ekman till Telgenytt.

Enligt flera uppgifter till Telgenytt var den kvinnan under 18 år gammal vilket polisen stämmer överens med de uppgifter polisen fått in.

– Med de uppgifterna vi har just nu så tyder det på det, berättade Per Fahlström på Stockholmspolisens till lt tidigare.

Tidigare i veckan ändrade polisen brottsrubriceringen från vållande till annans död till vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 augusti 2021 00:00

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors