Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Strulet med internet – Telge näts reservkraft fick slut på bränsle

Det hela började med strömavbrottet den 20 juli. Ett strömavbrott hos Vattenfall som i sin tur drabbade tusentals kunder hos Telge Näts som blev utan internet. Strömavbrott drabbade cirka 55 000 hushåll runt Stockholms län, varav 22 048 var kunder i Södertälje.

Telge nät har en reservkraft som automatiskt slås på vid strömavbrott. Den reservkraften fick slut på disel vilket orsakade avbrott i stadsnätet.

Reservkraften slogs på som den ska göra den 20 juli när strömavbrottet uppstod hos Vattenfall. Men enligt lt slogs den aldrig av när strömmen kom tillbaka vilket ledde att tusentals Södertäljebor fick problem med internet.

Telge nät åtgärdade problemet väldigt snabbt, men vissa kunder fick aldrig tillbaka sin internet när strömmen kom tillbaka. För att åtgärda problemet har Telge nät hänvisat att man vänder sig till sina leverantörer.

– Kunden ska bara behöva ha kontakt sin tjänsteleverantör. Vi har inga privatpersoner som kunder, och ingen möjlighet att till exempel identifiera en kund i våra system, utan det är tjänsteleverantörerna som har kunden, säger Maria Brus Lundell på Telge nät till lt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 augusti 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors