Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

22-åriga fastighetsmäklaren Valencia Can ”Stark efterfrågan”

Redan vid 22-års ålder har Valencia Can från Pershagen hunnit utbilda sig till både fastighetsmäklare och ekonom. Hon har även hunnit arbeta på två stora mäklarkedjor.

Hon började studera till fastighetsmäklare år 2017 direkt efter studenten och valde att studera det 3 åriga Fastighetsmäklarprogrammet i Högskolan i Gävle.

– För att studera till fastighetsmäklare krävs det att du läser dem två första åren i programmet, men jag valde även att läsa till det tredje året för att få en kandidatexamen i ekonomi, detta för att bredda mina kunskaper ytterligare, berättar Valencia Can för Telgenytt.

Efter att ha arbetat på hemmaplan, valde Valencia att bredda vingarna och utforska ny mark i Stockholm. Idag arbetar hon på Fastighetsbyrån Hägersten/Liljeholmen, ett mål som hon redan i unga dar satte upp.

Trots en ny marknad och ett nytt kontor har det inte hindrat Valencia från att arbeta helhjärtat. Hon har haft en rivstart där många timmar och sena kvällar ligger bakom dem fantastiska prestationerna.

– Jag visste väldigt tidigt att jag ville uppnå betydligt mycket mer och har alltid haft väldigt höga mål och ambitioner, därav valde jag att arbeta och specialisera mig i det området jag är verksam i idag, berättar Valencia.

Hur ser du på bostadsmarknaden? 

– Det har varit ett turbulent år på bostadsmarknaden över hela landet. Allt färre kan vara med och konkurrera med dessa stigande bostadspriser, speciellt på de större objekten. Samtidigt väntar andra på en nedåtgående bostadsmarknad och därav känner att det är bättre att avvakta med att köpa nytt boende i dagsläget, berättar Valencia.

Ser du en nedåtgående bostadsmarknad?

– Personligen tror jag inte att vi kommer att få se en nedåtgående bostadsmarknad, varken i Södertälje eller i Stockholm. Speciellt inte med dagens extremt låga räntor och en stark underliggande efterfrågan på bostäder. Däremot tror jag på att bostadsmarknaden kommer bromsa in en aning, avslutar Valencia.

Fastighetsbyrån Hägersten/Liljeholmen – Valencia Can

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 augusti 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors