Företag i fokus:

Annons

Nathalie Varli från Södertälje – Gör debut i succéserie på Netflix

Nathalie Varli minns tillbaka till tiden som liten när man gick ned till lokala filmbutiken för att hyra film med familjen. Det var där och då som hon insåg att det är skådespelerska hon vill bli.

– Det var tanken att få vara någon annan, tanken att vara vem som helst och att man kan jobba vart som helst fascinerande mig. Jag började tänka på hur jag kunde hamna i skärmen och en tanke var att flytta till USA efter gymnasiet, berättar Natahlie Varli till Telgenytt.

Och så blev det. Efter gymnasiet flyttade Nathalie till USA för att studerade film och teater i 3,5 år.
Tanken av att hon inte hade någon erfarenhet inom skådespeleri eller det faktum av att flytta till USA som 19 åring, stoppade inte unga Nathalie Varli från Södertälje.

– Jag visste att jag hade potential men jag visste även att jag behövde hjälp att framkalla det, att få kunskap och verktyg för hur man anammar en karaktär.

Under sin tid i USA var hon med i flertal pjäser och kortfilmer. Nathlie visade tydligt sina kunskaper i USA och nominerades för sina fantastiska kunskaper inom yrket – två gånger.

Med en termin kvar planerade hon att flytta lasset vidare till nästa stad för att ta nästa steg i karriären. Men det visade sig vara krångligare att få uppehållstillstånd i USA än vad hon trodde från första början.

– När jag bodde i USA hade jag daglig kontakt med min bror Dejvid som ständigt stöttade mig och vid ett tillfälle nämnde han att svenska serien Snabba Cash sökte skådespelare. Att en svensk serie skulle finnas på Netflix var inte något jag trodde på till en början. Men efter många om och men, insåg jag att det var möjligt att etablera sig som skådespelerska i Sverige. Av den anledningen flyttade jag hem efter min examen i USA, berättar Nathalie.

Men inget i branschen kommer enkelt. Med hårt arbete och ständigt sökandet av jobb kom hon tillslut i kontakt med en rollsättare som bjöd in till audition.
Helt ovetande om vad det var för audition det gällde fick hon ett mail samma dag som auditionen skulle hållas. I det mailet fick hon reda på att det auditionen gällde Netflix serien Young Royals.

Där och då visade Natahlie Varli sin talang och fick rollen som Madison i Netflixserien Young Royals som hade premiär tidigare i år.

Young Royals har gjort succé världen över. I Sverige är serien den mest sedda på Netflix och toppar listorna i flera länder, bland annat Brasilen och USA.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 mars 2023 00:33

Fördel SSK efter vinsten i Umeå

ndhl-rogle---ssk-180224-7926jpg_53538953125_o

SSK Damlag jublar efter vinst, här mot Rögle Foto: Patric Gill

Södertälje Sportklubbs Damlag vann på torsdagen mot Björklöven i Umeå. Det var den första matchen i bäst av tre i det som är Play off 1 och ett av hinderna på vägen mot SHDL.

SSK har 1-0 i matcher och kan säkra vidare avancemang idag när de två lagen drabbar samman igen, den här gången i Scaniarinken.

-Fokuset måste vara här och nu, säger damlagets huvudtränare Robert Johansson som inte vill gå händelserna i förväg.

SSK har i de allra flesta matcherna den här säsongen varit ett klart bättre lag än sina motståndare. Men i matchen mot Björklöven förlorade laget för första gången skottstatistiken i en match. Något som tränare Johansson till delar också tyckte präglade matchen.

-Jo kanske lite, speciellt då i första perioden då de kommer ut hårt på oss precis som vi pratat om. Tycker i andra att vi flyttar upp spelet från start och börjar flytta puck som vi pratade om i pausen. Men ett par utvisningar rycker sönder vårt momentum.

-I tredje spelar vi sjukt bra defensivt och bjuder inte på något egentligen. Jag är så stolt över tjejerna som ger allt för varandra i denna tuffa bortamatch och vi tar en riktig lag seger.

Var fokus på försvarsspelet en del av er gameplan? 

-I detta skede på säsongen där ingen målskillnad eller andra parametrar spelar någon roll är ju försvarsspelet en än viktigare del för att inte bjuda på något. Dessutom ge oss möjligheter att vara kreativa när vi får våra lägen.

I slutet av en säsong och när de viktigaste matcherna ska avgöras så ska rutin och erfarenhet inte underskattas. Någon som varit med ett tag och är en av SSK:s mest erfarna spelare är målvakten Lovisa ”Lollo” Berndtsson, 35. I torsdags häll hon nollan i Umeå.

Lovisa Berntdsson höll nollan när SSK vann första matchen i bäst av tre mot Björklöven i Umeå Foto: Patric Gill

-Lollo gör en riktigt stabil insats med bra support från försvaret, all erfarenhet kommer vara viktig och så även den som Lollo bidrar med.

-Hon är en riktigt professionell atlet som vet vad som krävs och delar med sig av sina erfarenheter. Är även en kravställare på träning och match, det var därför vi signade henne för den resa vi är på.

Nu har ni chans att avgöra på lördag. Men viktig att inte sväva iväg utan fokusera steg för steg? 

-Precis, nu vann vi uppe i Umeå och har njutit av det men fokuset måste vara här och nu. På den utmaning som kommer i morgon Lördag, det är superviktigt.

Hur ser uppladdningen ut matchdagen? 

-Den startar med en lättare träning fredag och lite snack om matchen uppe i Umeå.

Formeras laget likadant som i torsdags? 

-Vi tar ut laget efter fredagens träning.

Alla hela och friska? 

-Ja det är de.

Vad blir viktiga nycklar för er att avgöra i Templet?

-Vi återkommer ideligen till några ord och de är, Enkelt, Beslutsamhet, Attityd och Support så det kör vi på även i fortsättningen.

Kommer ert spel/gameplan se annorlunda ut? 

-Nej egentligen inte , vi vill alltid spela ett aggressivt och rakt spel med högt pucktempo och hårt jobb, det kommer vi fortsätta med.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 februari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 20:09

Skottskadad 16-åring nedsövd i månader har nu vaknat

A747BD55-5C4C-42F9-AE1F-70156FD33CAD

Foto: Shamash Oyal

För snart tre månader sedan skottskadades en 16-åring allvarligt i Hovsjö och har varit nedsövd sedan dess. Nu har pojken, enligt uppgifter till LT, vaknat upp på sjukhus.

(Annonslänk)

Den 9 december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Två av de skadade klarade sig med lindriga skador, men den tredje, en 16-åring, hölls nedsövd på grund av allvarliga skador. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts 16-åringen i ansiktet.

Efter skjutningen i Hovsjö lyckades polisen gripa tre misstänkta, varav två senare släpptes fria. Den tredje, även han 16 år, häktades misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

Dagarna innan jul grep spansk polis ytterligare två misstänkta män för inblandning: en 22-årig man från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt den yngre mannen, som misstänks för mordförsök, att fly med bil ner till Spanien.

16-åringen, som var kritiskt skadad, sövdes ner men ska nu ha vaknat upp på sjukhus efter två och en halv månad, rapporterar LT. Enligt tidningens uppgifter vågade läkarna inte väcka honom tidigare på grund av hans svåra skador.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö.
Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 18:25
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 18:25

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors