Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Nathalie Varli från Södertälje – Gör debut i succéserie på Netflix

Nathalie Varli minns tillbaka till tiden som liten när man gick ned till lokala filmbutiken för att hyra film med familjen. Det var där och då som hon insåg att det är skådespelerska hon vill bli.

– Det var tanken att få vara någon annan, tanken att vara vem som helst och att man kan jobba vart som helst fascinerande mig. Jag började tänka på hur jag kunde hamna i skärmen och en tanke var att flytta till USA efter gymnasiet, berättar Natahlie Varli till Telgenytt.

Och så blev det. Efter gymnasiet flyttade Nathalie till USA för att studerade film och teater i 3,5 år.
Tanken av att hon inte hade någon erfarenhet inom skådespeleri eller det faktum av att flytta till USA som 19 åring, stoppade inte unga Nathalie Varli från Södertälje.

– Jag visste att jag hade potential men jag visste även att jag behövde hjälp att framkalla det, att få kunskap och verktyg för hur man anammar en karaktär.

Under sin tid i USA var hon med i flertal pjäser och kortfilmer. Nathlie visade tydligt sina kunskaper i USA och nominerades för sina fantastiska kunskaper inom yrket – två gånger.

Med en termin kvar planerade hon att flytta lasset vidare till nästa stad för att ta nästa steg i karriären. Men det visade sig vara krångligare att få uppehållstillstånd i USA än vad hon trodde från första början.

– När jag bodde i USA hade jag daglig kontakt med min bror Dejvid som ständigt stöttade mig och vid ett tillfälle nämnde han att svenska serien Snabba Cash sökte skådespelare. Att en svensk serie skulle finnas på Netflix var inte något jag trodde på till en början. Men efter många om och men, insåg jag att det var möjligt att etablera sig som skådespelerska i Sverige. Av den anledningen flyttade jag hem efter min examen i USA, berättar Nathalie.

Men inget i branschen kommer enkelt. Med hårt arbete och ständigt sökandet av jobb kom hon tillslut i kontakt med en rollsättare som bjöd in till audition.
Helt ovetande om vad det var för audition det gällde fick hon ett mail samma dag som auditionen skulle hållas. I det mailet fick hon reda på att det auditionen gällde Netflix serien Young Royals.

Där och då visade Natahlie Varli sin talang och fick rollen som Madison i Netflixserien Young Royals som hade premiär tidigare i år.

Young Royals har gjort succé världen över. I Sverige är serien den mest sedda på Netflix och toppar listorna i flera länder, bland annat Brasilen och USA.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 juli 2021 00:00

Rånförsök i centrala Södertälje – Flera personer gripna

2022_01_polisbil

Arkivbild.

På torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit utsatt för ett rånförsök.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa flera misstänkta gärningspersoner.

Det var vid 22:30-tiden som polisen ryckte ut efter att flera personer försökt råna en person.

Enligt polisen var de första initiala uppgifterna om att det först gällde ett slagsmål i centrala Södertälje. Men det skulle senare visa sig att det rörde sig om ett rånförsök där flera gärningsmän var inblandade.

– De misstänkta har försökt råna en person utanför en restaurang. När vi kom dit så har någon eller några av gärningsmännen gått in på restaurangen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt på torsdagskvällen.

Polisen kunde snabbt lokalisera männen och gripa dem, misstänkta för rånförsöket utanför en restaurang i centrala Södertälje.

Enligt polisen ska offret inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 23:06
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 23:06

Nu avtjänar Balkongmannen sitt straff i turkiskt fängelse – ”En lättnad”

2022_06_Balkong

Bild: Ur polisens förundersökning.

Det var den tredje juni som Bobel Barqasho greps av Turkisk polis för mordförsöket 2013, vilket Telgenytt var först med att rapportera om i Sverige.

Nu bekräftar Kriminalvården till SVT om att Bobel gripits och befinner sig i turkiskt fängelse.

– Vi har saknat bekräftelse från Turkiska myndigheter om att han är gripen och intagen i fängelse, och nu har vi fått en sådan bekräftelse, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Bobel Barqasho greps av turkiskt polis den 3 juni 2022. Foto: Creative commons / Polisen.

2013 försökte han mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö. Dåvarande frun överlevde fallet efter flera veckor i koma. Bobel dömdes till 14 års fängelse för dådet, men flydde till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

I juni greps han av turkiskt polis med ett falskt svensk körkort som användes för att ta sig genom olika länder. Nu bekräftar turkiska myndigheter till Kriminalvården att Bobel avtjänar sitt straff i turkiskt fängelse.

– Ur ett brottsofferperspektiv är det nu en lättnad att ärendet nu kan avslutas, säger Lisa på Kriminalvården till SVT.

Läs även: TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 15:10
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 15:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)