Företag i fokus:

Annons

Nathalie Varli från Södertälje – Gör debut i succéserie på Netflix

Nathalie Varli minns tillbaka till tiden som liten när man gick ned till lokala filmbutiken för att hyra film med familjen. Det var där och då som hon insåg att det är skådespelerska hon vill bli.

– Det var tanken att få vara någon annan, tanken att vara vem som helst och att man kan jobba vart som helst fascinerande mig. Jag började tänka på hur jag kunde hamna i skärmen och en tanke var att flytta till USA efter gymnasiet, berättar Natahlie Varli till Telgenytt.

Och så blev det. Efter gymnasiet flyttade Nathalie till USA för att studerade film och teater i 3,5 år.
Tanken av att hon inte hade någon erfarenhet inom skådespeleri eller det faktum av att flytta till USA som 19 åring, stoppade inte unga Nathalie Varli från Södertälje.

– Jag visste att jag hade potential men jag visste även att jag behövde hjälp att framkalla det, att få kunskap och verktyg för hur man anammar en karaktär.

Under sin tid i USA var hon med i flertal pjäser och kortfilmer. Nathlie visade tydligt sina kunskaper i USA och nominerades för sina fantastiska kunskaper inom yrket – två gånger.

Med en termin kvar planerade hon att flytta lasset vidare till nästa stad för att ta nästa steg i karriären. Men det visade sig vara krångligare att få uppehållstillstånd i USA än vad hon trodde från första början.

– När jag bodde i USA hade jag daglig kontakt med min bror Dejvid som ständigt stöttade mig och vid ett tillfälle nämnde han att svenska serien Snabba Cash sökte skådespelare. Att en svensk serie skulle finnas på Netflix var inte något jag trodde på till en början. Men efter många om och men, insåg jag att det var möjligt att etablera sig som skådespelerska i Sverige. Av den anledningen flyttade jag hem efter min examen i USA, berättar Nathalie.

Men inget i branschen kommer enkelt. Med hårt arbete och ständigt sökandet av jobb kom hon tillslut i kontakt med en rollsättare som bjöd in till audition.
Helt ovetande om vad det var för audition det gällde fick hon ett mail samma dag som auditionen skulle hållas. I det mailet fick hon reda på att det auditionen gällde Netflix serien Young Royals.

Där och då visade Natahlie Varli sin talang och fick rollen som Madison i Netflixserien Young Royals som hade premiär tidigare i år.

Young Royals har gjort succé världen över. I Sverige är serien den mest sedda på Netflix och toppar listorna i flera länder, bland annat Brasilen och USA.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 mars 2023 00:33

Hyreshöjning för 11 000 lägenheter överenskommen

Telge

Foto: Alexander Isa

Telgebolagen och Hyresgästföreningen har efter ”tuffa och intensiva förhandlingar” kommit överens om en hyreshöjning på 4 procent för 2024 för de närmare 11 000 hyreslägenheter som Telgebolagen förvaltar i Södertälje.

Telgebolagen har ett flerårigt hyresavtal med Hyresgästföreningen. Eftersom det ekonomiska läget har förändrats kraftigt sedan avtalet tecknades 2021, har man nu kommit överens om ett kristillägg på 1,95 procent för 2023 års hyror, vilket tas ut från 1 januari 2024.

Det innebär att den totala hyreshöjningen blir 5,95 procent från årsskiftet. Något som ligger under den genomsnittliga hyreshöjningen i Stockholmsregionen, som för 2023 landade på 4,2 procent. 

Hyresgästföreningen hade velat se en lägre höjning med tanke på hyresgästernas ansträngda ekonomi, men anser att överenskommelsen är rimlig med hänsyn till den allmänna kostnadsutvecklingen.

– I en förhandling måste båda parter vara villiga att närma sig varandra och hitta lösningar, trots tuffa förutsättningar, säger Hassan Jama, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen region Stockholm till TT. 

Telgebolagen hyresutveckling 2020-2024

ÅrHöjningar för TelgebolagenSnitthöjningar i region Stockholm
20202,05 %1,93 %
20211,45 %1,61 %
20221,69 %1,72 %
20231,83 % (+ 1,95 %*)4,20 %
20244 %Ej klara

*Kristillägg för 2023 års hyra uttas från 1 januari 2024

Skribent: Lucas T.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2023 16:40
Senast uppdaterad: 28 november 2023 16:40

Nu blir elen dyrare – högsta priset på över åtta månader

El eluttag

Foto: Alexander Isa

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 1,53 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan i mars.

Dygnspriset på el är på onsdag, den 29 november, 1,53 kronor i elområde 3 på den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 6 mars har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med 0,21 kronor per kilowattimme.

Hushåll och företag i Nykvarn och Södertälje med timdebiterade avtal betalar som mest 2,86 kronor per kilowattimme mellan klockan 17 och 18 samt 18 och 19 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 4,07 kronor per kilowattimme under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 8 kronor för den som har ett elavtal med timpris (under den billigaste timmen mellan klockan tre och fyra skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 2 kronor).

Elpriserna har stigit under de senaste två åren. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kilowattimme och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 0,78 kronor per kilowattimme, alltså ungefär fyra gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 1,21 kronor per kilowattimme.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2023 15:05
Senast uppdaterad: 28 november 2023 15:05

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors