Företag i fokus:

Monica Thorén hjälper att hantera stress och oro ”Lätt att hamna i ekorrhjulet”


Känner du en inre stress och oro? Då rekommenderar Telgenytt er att vända er till Monica Thorén i Mariefred som övat Mindfullness i över 6 år.

Monica har synts till i Södertälje där hon haft kurser i mindfulness, men nu i höst tar hon nästan steg in i karriären. Till hösten startar hon sin egna firman, Thorén Mindfulness, och kommer finnas i Mariefred.

Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro. Metoden går ut på att du fokuserar på det som finns i just denna stund, i nuet.

Mindfulness används för att minska och för att lättare kunna hantera stress, ångest, nedstämdhet. Samtidigt upplever vissa att mindfulness kan vara till en stort hjälp för att hantera smärta och sömnproblem. 

– Mindfulness är ett förhållningssätt till vad som pågår i livet, här och nu, i ögonblicket. Man tränar på att bli mer medvetet närvarande i det som pågår och övar på att öka sin uppmärksamhet och fokus, vilket bidrar till ett lugnare tempo i livet och minskad stress och oro, säger mindfulness instruktören Monica Thorén.

Monica Thorens Instagramsida – Thorenmindfulness

Monica Thorén har ett fint CV i bagaget med 6 års erfarenhet i mindfulness för att därefter utbilda sig till diplomerad mindfulnessinstruktör i december 2018 på Mindfulnesscenter i Stockholm .

– Även om man inte är oroad eller känner sig stressad kan mindfulness göra att man känner mer tillfredställelse i livet, tar mer medvetet vara på det som är gott i livet. Med alla intryck vi får i dagens samhälle, som till exempel sociala medier, är det lätt att hamna i ”ekorrhjulet”. Med mindfulness får vi lära oss att stanna upp och mer medvetet ta beslut om hur vi vill leva och inte alltid gå på ”autopiloten”, berättar Monica Thorén för Telgenytt.

Thorenmindfulness

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 juli 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors