Företag i fokus:

En fantastisk insats på Nygatan ”Vi vaccinerar över 1000 personer i veckan”

Vecka 16 i april öppnades fyra vaccinmottagningar i Region Stockholm varav en av dom öppnades här i Södertälje.

Psykiatricentrum Södertälje, som fick uppdraget, öppnade mottagningen 19 april och lyckades på varsel montera upp en mottagning på Nygatan samt ordna all nödvändig personal.

Här på Nygatan är det ingen som är anställd på heltid. Den fantastiska insatsen som görs sker utanför deras egna schema. Långa timmar och långa dagar för att hjälpa till att vaccinera så många som möjligt.

Kristina Harsanyi som är anställd på Psykiatricentrum Södertälje är platschef på mottagningen och har varit med sedan starten 19 april.

– Vi vaccinerar över 1000 personer i veckan och här ges både dos ett och dos två. Vi vaccinerar både med Pfizer och med Astras vaccin. Är man över 65 år erbjuds Astras vaccin och för övrigt så gäller Pfizers vaccin, berättar platschefen Kristina Harsanyi.

Det är ett nöje för mig att hjälpa de yrkesverksamma som gör det här varje dag. Vår vårdpersonal är fantastiska, så att hjälpa dem och samtidigt hjälpa samhället är väldigt viktigt för mig, säger Daniel Brace som hjälper till på mottagningen.

-Det är väldig tydligt när man kommer hit. Tydligt var man ska gå någonstans samt att personalen följer med hela vägen, säger Åsa Werner från Attention Stockholms län, som precis fått sin andra vaccinationsdos.

Den första dosen fick jag i Stockholm vid Zinkensdamm. Där fick man gå väldigt långt, men här var det väldigt smidigt med bussar som stannar precis utanför, berättar Åsa Werner till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 juli 2021 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors