Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

JUST NU: En död efter olyckan i Enhörna – 4 skadade ”Liknande incident inträffade förra året”

I bilen färdades 5 kvinnor varav en rapporterarts ha avlidit i samband med olyckan som inträffade 20:43 under söndagen.

Polisen uppger under att en kvinna dött i samband med olyckan. Kvinnas familj är underrättade och just nu vårdas 4 kvinnor på sjukhus för allvarliga skador.

– Det var fem unga kvinnor i bilen. Fyra vårdas på sjukhus. Tre av dem är allvarligt skadade, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl på polisen region Stockholm till Aftonbladet.

Olycka vid Enhörna – 5 allvarlig skadade

Inte första gången en olycka sker på samma plats.

Enligt uppgifter till Telgenytt så är det inte första gången det sker en olycka på just den här platsen.

Liknande incident i september förra året – Något måste göras

– Det var en liknande incident som skedde på samma plats i september förra året. Det var tidigt en morgon när föraren av någon okänd anledning körde av vägen och rakt in i ett träd. Bilen började brinna och föraren omkom på platsen. Något måste göras åt den här vägen, säger en källa till Telgenytt.

Förra året, 5 september 2020 klockan 06:27, larmades räddningstjänsten till vägg 55 om en bil i brand. Efter att man släckt branden hittade man en avliden person i bilen”, skrev Expressen. Bilen hade även då kört av vägen och in i ett träd.

Person hittades död i utbrunnen bil: ”Olycka”

Olyckan som skedde under söndagskvällen var väldigt allvarlig. Polisen, räddningstjänsten, ambulanser och två helikoptrar tillkallades till platsen och enligt uppgifter skedde olyckan vid en kurva. Två unga kvinnor klämdes fast när bilen körde av vägen och in i ett träd.

– Det fanns en del vittnen på plats som såg olyckan och som säkerligen kan säga vad som föranlett den, säger Mikael Pettersson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 juli 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors