Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Efter dödsolyckan – Södertäljes elitklubb i stor sorg ”Nåtts av det oerhört sorgliga beskedet”

Det var under söndagskvällen som en bil körde rakt in i ett träd och en ung kvinna miste livet.

I bilen satt 5 unga kvinnor varav en omkom på grund av sina skador, de andra fyra vårdas i nuläget i sjukhus för allvarliga skador.

JUST NU: En död efter olyckan i Enhörna – 4 skadade

Nu skriver elitklubben i ett öppet brev om att den omkomna i den tragiska olyckan i Enhörna var målvakt i damlaget.

Vi har nåtts av det oerhört sorgliga beskedet att vår spelare omkommit i en trafikolycka under söndagskvällen. Våra tankar går nu till hennes familj och nära anhöriga som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund”, skrivs det på sin hemsidan.

Blommor har placerats vid trädet och det enda som finns kvar efter olyckan är en billykta bredvid blommorna.

Media, vänner och anhöriga är på plats och det är som har hänt är svårt att greppa. Även fältarna från Södertälje kommun är på plats för att stötta med sin närvaro, men trots att många är på platsen är det väldigt tyst.

”Förutom en duktig målvakt var hon en otrolig lagkamrat och vän som vi alla kommer minnas med värme. Alla som på ett eller annat sätt haft privilegiet att träffa henne kan vittna om vilken fantastisk människa hon var och hennes vilja att stötta yngre spelare i klubben och hennes förmåga att sprida glädje omkring sig.”, skriver klubben på sin hemsida.

Tidigt på måndagen gick Södertälje kommun ut med man aktiverat ett krisstöd efter den allvarliga bilolyckan där en ung kvinna omkom.

Kommunens socialtjänst och Svenska kyrkan samarbetar för att ge krisstöd efter den allvarliga bilolycka som inträffade i närheten av Enhörnaleden på söndagskvällen.”, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

Sankta Ragnhildsgården är bemannad med kuratorer från kommunen och personal från kyrkan till kl 19:00 idag för att stötta efter den tragiska olyckan som skedde under söndagskvällen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 juli 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors