Företag i fokus:

Artisten Miguel Olivares spelar på hemmaplan – Gästar Flamingo ikväll

Miguel Olivares från Södertälje

24-årige artisten Miguel Olivares från Södertälje gästar Flamingo ikväll.

Han har alltid älskat att sjunga men aldrig tagit tag i det på allvar. Inte förens för ett år sedan då han var med om enincident som ändrade allt.

– Jag har alltid sjungit men aldrig riktigt gjort något med sjungandet överhuvudtaget. Det var efter en incident som skedde för över ett år sedan som jag vände mig till musiken helt och hållet, berättar Miguel för Telgenytt.

I ensamhet i sin stuga, hemma hos föräldrarna, blev musiken hans bäste vän.
Som den talang han är valde han att hålla gitarren tätt mot kroppen och envisades med att lära sig spela gitarr fullt ut.

– Jag hade många människor runt omkring mig som inte trodde på mig och som försökte sänka mitt självförtroende. Det resulterade i att jag isolerade mig och höll mig för mig själv, säger han.

Den incidenten för ett år sedan förändrade livet på Miguel Olivares som hittade sitt kall i livet.

– Min pappa fick en stroke och blev svårt sjuk och det var väldigt tungt för mig. Hans uppmaning till mig var att göra det jag vill göra och följa mitt hjärta. Det var precis det jag gjorde, berättar Miguel.

Det var startskottet till ett nytt kapitel för den unge artisten – faderns uppmaning.

Han började skriva egen musik och satte sin egen prägel i varje ord som resulterat i att han hittills spelat in två Covers och släpper sin nya singel nu på söndag, 25 juli.

– Det ska bli så kul att få släppa min singel på söndag och även göra min debutspelning på Famingo.
Flamingo har en familjär stämning med mycket energi och en ultimat vibe, framför allt för min egna del som känner till stället sen lång tid tillbaka. Jag ser verkligen fram emot det här, avslutar Miguel Olivares.

– Känns otroligt kul att kunna stötta lokala musiker och talanger. Vi ser verkligen fram emot hans spelning på vår mysiga innergård ikväll, säger Francisco Delgado från Flamingo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 juli 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors