Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Artisten Miguel Olivares spelar på hemmaplan – Gästar Flamingo ikväll

Miguel Olivares från Södertälje

24-årige artisten Miguel Olivares från Södertälje gästar Flamingo ikväll.

Han har alltid älskat att sjunga men aldrig tagit tag i det på allvar. Inte förens för ett år sedan då han var med om enincident som ändrade allt.

– Jag har alltid sjungit men aldrig riktigt gjort något med sjungandet överhuvudtaget. Det var efter en incident som skedde för över ett år sedan som jag vände mig till musiken helt och hållet, berättar Miguel för Telgenytt.

I ensamhet i sin stuga, hemma hos föräldrarna, blev musiken hans bäste vän.
Som den talang han är valde han att hålla gitarren tätt mot kroppen och envisades med att lära sig spela gitarr fullt ut.

– Jag hade många människor runt omkring mig som inte trodde på mig och som försökte sänka mitt självförtroende. Det resulterade i att jag isolerade mig och höll mig för mig själv, säger han.

Den incidenten för ett år sedan förändrade livet på Miguel Olivares som hittade sitt kall i livet.

– Min pappa fick en stroke och blev svårt sjuk och det var väldigt tungt för mig. Hans uppmaning till mig var att göra det jag vill göra och följa mitt hjärta. Det var precis det jag gjorde, berättar Miguel.

Det var startskottet till ett nytt kapitel för den unge artisten – faderns uppmaning.

Han började skriva egen musik och satte sin egen prägel i varje ord som resulterat i att han hittills spelat in två Covers och släpper sin nya singel nu på söndag, 25 juli.

– Det ska bli så kul att få släppa min singel på söndag och även göra min debutspelning på Famingo.
Flamingo har en familjär stämning med mycket energi och en ultimat vibe, framför allt för min egna del som känner till stället sen lång tid tillbaka. Jag ser verkligen fram emot det här, avslutar Miguel Olivares.

– Känns otroligt kul att kunna stötta lokala musiker och talanger. Vi ser verkligen fram emot hans spelning på vår mysiga innergård ikväll, säger Francisco Delgado från Flamingo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 juli 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors