Företag i fokus:

Södertäljeprofilen Dino Pita förlänger med SBBK ”Vi ska fightas om guldet”

Dino Pita, som fyller 33 år i år, har spelat med SBBK sedan han var sju år och håller klubben varmt om hjärtat. Nu förlänger han ytterligare ett år med moderklubben.

– Med Dinos rutin och vinnarskalle får vi behålla en spelare som kommer göra allt för att vinna matcher för SBBK, säger SBBK:s coach Ludwig Degernäs på SBBKs hemsida

Han har vid ett flertal tillfällen lämnat SBBK för spel utomlands i Belgien, Polen, Rumänien och Litauen. I Sverige har det dock alltid varit SBBK som gällt, skriver SBBK på hemsidan

När Telgenytt kontaktar Dino Pita för att vet mer kring kommande säsong är han positivt inställd för ännu en säsong med SBBK.

Du har precis förlängt för en elfte säsong med SBBK, hur känns det?

Det känns väldigt bra att förlängt med min moderklubb i ytterligare ett år. Har enbart spelat i SBBK i Sverige och jag är glad att spela i en klubb med den rika historien samt att de alltid har ambitioner att vinna, berättar Dina Pita för Telgenytt.

Du har skrivit på för ett år till, finns det planer spel utomlands efter det ?

Just i dagsläget så finns det inte några planer på att spela utomlands igen. Jag har min familj här och det känns tryggt att vara hemma. 

Ni kom tvåa förra säsongen efter Norrköping, vad är målet inför denna säsong ?

Känslan efter finalenförlusten var inte så bra och vi var besvikna att vi inte kom upp i nivå som vi visade hela säsongen. Ambitionen är att gå för guldet och jag är säker på att vi kommer vara ett av lagen som fightas om de.

Nu har flera restriktioner släppts. Hur var det att spela inför tomma läktare under större delen tidigare säsong? Saknade ni publiken ?

Skönt att det har släppt och jag hoppas att det inte kommer några nya restriktioner till höst/vinter. Det kändes märkligt i början att spela för tomma läktare. Man får ju alltid den lilla extra kicken av publiken vare sig man spelar hemma eller borta. Men ju längre säsongen gick så kändes det på något sätt normaliserat och nu kommer det kännas konstigt att spela inför publik igen, förklarar Dino.

– Jag tror att alla saknade publiken, framförallt i ett slutspel där det oftast brukar vara slutsålt. Hoppas som sagt att inga nya restriktioner kommer och att vi kan spela med publik som tidigare, avslutar han.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juli 2021 00:00

Lindholm nomineras som ny ordförande för LO

Byggnads

Johan Lindholm
Foto: Byggnads

Byggnads ordförande Johan Lindholm nomineras som ny ordförande för LO efter att valberedningens tidigare förslag drog sig ur. Lindholm har en lång karriär bakom sig inom fackföreningsrörelsen och har lett Byggnads sedan 2012.

Valberedningen i LO presenterade på lördagsmorgonen Johan Lindholm, nuvarande förbundsordförande för Byggnads, som sitt nya förslag till ordförande för LO. Lindholm, 60 år gammal och uppvuxen i Södertälje, har varit aktiv inom Byggnads sedan 2012 och har en lång erfarenhet av fackligt arbete.

– Mitt stora grattis till Johan Lindholm! Han är en tydlig debattör inom LO och kommer kunna bli en viktig röst i samhällsdebatten, säger Lars Hildingsson, vice ordförande för Byggnads som kommer därmed bli ordförande för Byggnads.

(Annonslänk)

Den ursprungliga kandidaten till posten som LO-ordförande, Pim Van Dorpel, meddelade sitt avhopp strax innan LO-kongressen skulle öppna. Detta ledde till ett intensivt arbete inom valberedningen för att hitta en ny kandidat. Efter noggrant övervägande föreslogs Lindholm, som har gjort sig känd för sitt starka ledarskap inom byggsektorn.

Valet till ny ordförande för LO kommer att genomföras enligt plan strax efter lunch under lördagen. Med Lindholms nominering ser fackföreningsrörelsen fram emot ett fortsatt starkt ledarskap och en ny fas i organisationens utveckling.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 10:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 10:00

Pensionär krävs på stort belopp för felaktiga utbetalningar

äldre hemtjänst 1 Pixabay

Foto: Pexels

Pensionsmyndigheten har beslutat att kräva tillbaka över 360 000 kronor från en pensionär i Södertälje efter att felaktiga utbetalningar upptäckts.

(Annonslänk)

En pensionär i Södertälje måste återbetala totalt 361 874 kronor till Pensionsmyndigheten efter att ha fått felaktiga utbetalningar av garantipension och bostadstillägg under perioden november 2021 till februari 2024. Enligt myndigheten har pensionären vistats utomlands under en längre tid utan att anmäla detta, vilket ledde till att ersättningarna betalades ut felaktigt.

Totalt handlar det om felaktiga utbetalningar på 230 562 kronor i garantipension och 131 312 kronor i bostadstillägg.

Pensionsmyndigheten mottog information från Försäkringskassan och Södertälje kommun som tydde på att pensionären inte längre var bosatt i Sverige. Efter vidare utredning och kontroller hos Migrationsverket, som visade att pensionären reste ut ur landet den 2 oktober 2021 utan att återvända, beslöt myndigheten att stoppa utbetalningarna från och med mars 2024.

Trots att pensionären fick möjlighet att lämna synpunkter på utredningen, inkom inga sådana synpunkter. Därför har Pensionsmyndigheten nu beslutat att kräva tillbaka det felaktigt utbetalda beloppet och överlämnat ärendet till Försäkringskassan för vidare hantering.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors