Företag i fokus:

Ny satsning med Södertälje Kommun- Här lär Simsällskapet ut gratis träning för barn

Emma Walldén simtränare för Södertälje Simsällskap

Telgenytt på plats när Södertälje Simsällskap under torsdagen befann sig i Eklundsnäsbadet i Hovsjö för gratis simträning för barn. Här är samlas unga simledare från Södertälje simsällskap utför flera aktiviteter samt gratis simträning för barn i en härlig miljö.

– Det är Södertälje Simsällskaps nya stora satsning i samarbete med Södertälje kommun, berättar Emma Walldén simtränare och ledare.

När Telgenytt besöker platsen ses unga ledare utspridda lite överallt i Eklundsnäsbadet i Hovsjö. Här hyr simsällskapet bland annat kajakpaddling, stand up paddleboar och lär barn att simma som uppskattas av flera besökare.

Hur ofta är ni här under sommaren?

– Vi är här mellan vecka 27 till vecka 32, berättar Emma för Telgenytt

Hur många barn tränar ni vid varje tillfälle?

– Det väldigt olika. Först och främst kan man föranmäla sig via vår hemsida men även kan man droppa in. Oftast har vi 10-15 barn per grupp.

Har ni simträning på flera stränder än Eklundsnäsbadet?

– Ja, vi finns även på Mälarbadet, det är bara att föranmäla sitt barn.

Vilka åldrar är det ni tränar?

– Alla är välkomna, från 4 år och uppåt. Vi är här för alla.

Vilka är det som finansierar projektet?

– Det är Södertälje kommun tillsammans med SSS (Södertälje Simsällskapet).

Hur är responsen på erat arbete med barnen?

– Vi har fått väldigt positiv respons både från föräldrar och barn. De är väldigt glada och tacksamma att få vara här och att vi finns här för att hjälpa med gratis simning som är ju en billig livräddning.

Vad tycker du som simtränare om att lära barnen att simma utomhus?

– Det är det bästa jobbet jag har haft i mitt liv, glädjen att få vara med och dela det är fantastiskt.

Flera av föräldrarna Telgenytt pratat med uppskattar arbete som utförs av Simsällskapet och kommunen. En av dessa är Stefan Mattson som är väldigt tacksam över att hans barn får lära sig simma i denna miljö.

Vad tycker du om utomhusträning för era barn?

– Jag tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ, det är väldigt viktigt för yngre barnen att lära sig att simma. Jätte viktigt och det är även en billig livförsäkring för de, jag är supernöjd med simskolan än så länge, säger Stefan Mattson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juli 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors