Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Telge Bostäder satsar på paketboxar i bostadsområden ”Leveranser nära hemmet”

Postnords Paketboxar. Bild: Postnord

Nu satsar Telge Bostäder för skapa en enklare vardag för deras egna hyresgäster och ställer därför ut paketboxar från Postnord i några av dem egna områden.

I Sverige har PostNord i dagsläget drygt 330 paketboxar i framför allt storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Under juli kommer antalet utökas till 620 boxar på ca 350 platser i landet. Innan slutet av 2022 är planen att tillhandhålla totalt 4 500 boxar i Sveriges 30 största städer samt i glesbygd, meddelar Postnord på sin hemsida.

Paketboxarna som kan användas av både egna hyresgäster och allmänheten ska vara ett komplement till de fysiska utlämningsställena och är öppna dygnet runt.

Tack vara pandemin har Postnords paketboxar gjort succé där de placeras på grund av att ingen fysisk kontakt behövs. Via Postnords egna app legitimerar man sig med Mobilt Bank-ID och enkelt hämtar ut paketet utan någon fysisk kontakt.

För PostNord är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Peter Hesslin på postnords hemsida.

Nu testar Telge Bostäder pilotprojektet i ett år och placerar Postnords paketboxar i 10 områden.

Här kan ni hitta Postnords Paketboxar:

Mölnbo: Skolvägen 6

Värdsholmen: Värdsholmsgatan 22-24

Hölö: Wijbacksvägen 1

Hovsjö: Granövägen (vid tvättstugan mellan gård 6 och 7)

Saltskog: Barrtorpsvägen 1 A

Bårstabergen: Karlslundsgatan 10-12, Orrstigen 16 och Rungatan 3

Karlhov: Björknäsvägen 28

Ronna: Hövdingevägen 1-17 (garage)

Grusåsen: Östergatan 4 B, 18 A och 43 A

Fornbacken: Fornbacken 21 och 47

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 juli 2021 00:00

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors