🕝 1 minuter
Lösningen för den 50 år gamla Mälarbron "Pumpa upp vatten från kanalen"
Publicerad 13 juli 2021 02:00
Uppdaterad 13 juli 2021 02:00

Lösningen för Mälarbron – Pumpanordning som ska pumpa upp vatten från kanalen.

Under varma sommardagar skickar Södertälje kommun ut en lastbil som ställer sig på bron och spolar kallt vatten tre gånger om dagen för att förhindra att klaffarna sväller upp och därmed hindrar att bron fastnar i stängd eller upprättläge.

Men i söndags hände det som man länge försökt förebygga. Den 50 år gamla Mälarbron fastande i upprättläge när klaffarna svällde upp i värmen. Telgenytt var i kontakt med Södertälje kommun i juni som meddelande att man jobbar med en permanent lösning.

JUST NU: Polisen har spärrat av Klaffbron ”Bron sitter fast”

– Vi jobbar i detta nu med en pumplösning på bron, för tillfället väntar vi på leverans av pumparna som är lite försenad, sa Jennifer Jonsson gatuingenjör på Södertälje kommun till Telgenytt.

Södertälje kommun arbetar aktivt för att lösa problemet med Mälarbron. Men i ett pressmeddelande från Södertälje kommun meddelades det idag att en pumplösning inte hinner levereras i år.

På grund av pandemin är det leveranser som försenats och den kommer inte att vara på plats för användning förrän till nästa sommar, skriver kommunen på sin hemsida.

Trafikkaoset på Mälarbron “Samma visa varje sommar”

Dela artikeln