Företag i fokus:

Boel Godner om Stefan Löfvens återkomst ”Ser ljust på framtiden”

Under onsdagen hölls en omröstning i Riksdagen om att välja Stefan Löfven som statsminister.

För att godkännas av riksdagen krävdes att Löfven inte hade 175 eller fler röster emot sig. Det hade han inte och behöll därmed förtroendet och valdes till Sveriges statsminister.

Telgenytt har varit i kontakt med Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Södertälje som ser ljust på framtiden.

Hur känns det för er här i Södertälje att Stefan Löfven behåller förtroendet och blev omvald ?

Det känns bra. Det är en svår uppgift att vara statsminister i det stökiga parlamentariska läge som Sverige befinner sig i men Stefan Löfven har visat att det ändå är möjligt att styra.

Var det här resultatet väntat?

Ja, partierna var i ett tidigt skede tydliga med hur de skulle ställa sig i en statsministeromröstning. Det gick att räkna ut att de som var emot Stefan Löfven inte hade tillräckligt många mandat i riksdagen.

Hur påverkade det er när han missförtroendeförklarades den 21 juni?

Det påverkade inte oss lokalt så mycket. I alla situationer där politiken ser ut att handla om ett spel där partierna vill skada varandra istället för om sakfrågor riskerar dock förtroendet för politik i allmänhet att minska. Det är bra att processen gick snabbt så att vi kan återgå till de viktiga politiska diskussionerna om Sveriges framtid.

Hur ser ni på framtiden och inför valet 2022?

Jag ser ljust på framtiden. Södertälje är en fin och trevlig stad där det mesta går bättre och bättre. Men det finns också riktigt svåra frågor att hantera här hos oss. Det gör vi i Södertäljepolitiken varje dag, inte sällan tillsammans över block- och partigränser.
Jag tror att det blir en mycket tuff valrörelse både lokalt och nationellt. Jag och mitt parti kommer inte att delta i smutskastningskampanjer eller osakliga debatter. Vi kommer i första hand att prata om vår politik för ett tryggt och jämlikt samhälle för att söka förtroende hos väljarna att få vara med och styra även efter nästa val.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 juli 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors