Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Boel Godner om Stefan Löfvens återkomst ”Ser ljust på framtiden”

Under onsdagen hölls en omröstning i Riksdagen om att välja Stefan Löfven som statsminister.

För att godkännas av riksdagen krävdes att Löfven inte hade 175 eller fler röster emot sig. Det hade han inte och behöll därmed förtroendet och valdes till Sveriges statsminister.

Telgenytt har varit i kontakt med Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Södertälje som ser ljust på framtiden.

Hur känns det för er här i Södertälje att Stefan Löfven behåller förtroendet och blev omvald ?

Det känns bra. Det är en svår uppgift att vara statsminister i det stökiga parlamentariska läge som Sverige befinner sig i men Stefan Löfven har visat att det ändå är möjligt att styra.

Var det här resultatet väntat?

Ja, partierna var i ett tidigt skede tydliga med hur de skulle ställa sig i en statsministeromröstning. Det gick att räkna ut att de som var emot Stefan Löfven inte hade tillräckligt många mandat i riksdagen.

Hur påverkade det er när han missförtroendeförklarades den 21 juni?

Det påverkade inte oss lokalt så mycket. I alla situationer där politiken ser ut att handla om ett spel där partierna vill skada varandra istället för om sakfrågor riskerar dock förtroendet för politik i allmänhet att minska. Det är bra att processen gick snabbt så att vi kan återgå till de viktiga politiska diskussionerna om Sveriges framtid.

Hur ser ni på framtiden och inför valet 2022?

Jag ser ljust på framtiden. Södertälje är en fin och trevlig stad där det mesta går bättre och bättre. Men det finns också riktigt svåra frågor att hantera här hos oss. Det gör vi i Södertäljepolitiken varje dag, inte sällan tillsammans över block- och partigränser.
Jag tror att det blir en mycket tuff valrörelse både lokalt och nationellt. Jag och mitt parti kommer inte att delta i smutskastningskampanjer eller osakliga debatter. Vi kommer i första hand att prata om vår politik för ett tryggt och jämlikt samhälle för att söka förtroende hos väljarna att få vara med och styra även efter nästa val.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 juli 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors