Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Jack Melkemichel ”Liten delseger” – Ledarens advokat efter domen

Det var tidigt på måndagsmorgonen som domen föll mot flera inom den så kallade Södertäljenätverket.

Domen mot ledaren hamnade på 5 år och 2 månader, plus de fyra år som han har kvar från sin villkorliga frigivning sedan tidigare. Totalt sett blir det hela 9 år i fängelse för den pekade ledaren.

29-åringens försvarsadvokat, Jack Melkemichel, ser domen som en liten delseger och sitter just nu och analyserar den omfattande domen väldigt noggrant tillsammans med sin huvudman.

Din klient döms för tre fall av grovt narkotikabrott och två fall av försök till grovt narkotikabrott. Hur ser du på domen som kommit, är du missnöjd med domen?

Ser man till helheten så frias han ändå från 13 andra grova brott. Av den anledningen och mot vad åklagaren åtalade och slutligen yrkade mot honom så är det här en liten delseger, förklarar 29-åringens advokat Jack Melkemichel.

Betyder det att ni är nöjda med beslutet?

Vi har från första början haft en klar inriktning, vilket har varit en helt frikännande dom. Så det här är inte hela vägen ut, vi har fortfarande mål vi vill uppnå.

Betyder det här att ni kommer ni överklaga domen?

Nu har vi tre veckor på oss att analysera domen och därifrån se hur vi ska fortsätta med handläggningen kring detta, avslutar Jack Melkemichel.

Om tre veckor måste överklagandet in och om försvarssidan väljer att överklaga domen återstår att se.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 juli 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors