Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Scanias Vaccinationsmottagning valde att gå ut till allmänheten efter avbokade besök ”Lyft för Södertälje”

Rodrigo Vidal efter att ha fått sin första vaccindos

Scania har sedan några veckor tillbaka erbjudit vaccin till sina anställda via egna kanalen Relfex. På Scanias kontor för Växellådor och Axlar kan anställda gå dit och vaccinera sig. Här är det även öppet för allmänheten, men då sker bokningen via Alltid Öppet.

Igår hade Scanias vaccinationsmottagningen flera avbokningen, vilket innebar att flers doser hade öppnat och behövde kasseras om det inte användes under dagen.

– Flera av de som bokat tider på mottagningen dök inte upp vilket resulterade i att hade de många doser över, säger Rodrigo Vidal.

Då valde personalen på vaccinationsmottagningen på Scania att uppmana anställda att sprida ut information om att tillgängliga doser fanns tillgängliga för allmänheten. Rodrigo Vidal var en av dem som nåddes av informationen och valde omgående att åka dit för att få sin första dos.

– Jag fick höra det från en vän som vaccinerade sig och att Scania uppmanade folk att höra av sig till deras Vaccinationsmottagning för att vaccinera sig. Detta för att inte behöva slänga vaccin som redan öppnats. säger Rodrigo till Telgenytt.

Personalen på Scania ska ha beröm för sina insatser som valde att stanna efter arbetstid. Trots den långa arbetsdagen fortsatte personalen att söka ny att vaccinera.

– Det här är ett lyft för Södertälje, att inte slänga doser som gjort på andra ställen, säger Rodrigo Vidal till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 juli 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors