Företag i fokus:

Insändare: Nykvarn är en av Sveriges bästa kommuner

Jag vill först och främst berömma er på Telgenytt för ert hårda arbete. Att försöka slå sig in bland giganterna är inte en lätt uppgift, men ni har lyckats göra det riktigt bra. Av den anledningen väljer jag att stötta er genom att lämna in mitt svar på en insändare som Lt publicerade tidigare idag (skrivet igår) till er.

En insändare från en besviken Nykvarnsbo som började med: ”Nykvarn på väg att bli en Stockholmsförort”.

Insändaren skriver bland annat att hen är en hållbarhetsengagerad person, att hen är en tredje generationers Nykvarnsbo och att hen är anser att trygghetskänslan och närhet till skog och natur är på väg att försvinna, samt att hen är vill flytta från fina Nykvarn.

Jag är född och uppvuxen i Nykvarn och bott här hela mitt liv, mina föräldrar likaså. Jag minns när jag var liten och sprang i skogarna och fick fästingbett som mor min upptäckte när hon duschade oss som små. Jag minns min underbara uppväxt här i Nykvarn och jag minns när jag var en lite tös på 18 år och min mor ordnade en mysig, liten hyreslägenheter som jag bodde i under flera år. Jag minns väl min uppväxt.

Sedan växte jag upp, i Nykvarn, träffade en underbar man som också hade en egen lägenhet på den tiden. Vi flyttade ihop och fick två fantastiska barn. Nu har våra barn fått egna barn och bor i egna lägenheter i Nykvarn. Det är så min livscykel ser ut. Jag har idag barn och barnbarn som bor i Nykvarn och det är jag otroligt glad över.

Jag finner en inre ro att veta att mina barn och barnbarn är i närheten och kan ta en kort promenad för att träffa en äldre dam som jag.

Med det vill jag säga att jag är glad och tacksam över att Nykvarns kommun exploaterar och skapar bostäder för att våra barn och barnbarn ska ha en bostad när dem växer upp. Om Nykvarns kommun skulle lyssna på folk som skickar in negativa insändare om Nykvarn, så hade mina barn och många av mina vänners barn inte haft en bostad att bosätta sig i här i Nykvarn. Vi hade helt enkelt haft en ordentlig bostadsbrist i Nykvarn.

Att påstå att Nykvarns kommun ”jagar fler invånare för att öka skatteintäkter till förmån för bostäder” är inte ok enligt min mening. Nykvarns kommun och dess tjänstemän gör ett fantastiskt arbete. Vi föräldrar vill ha våra barn i närheten av oss och inte blir tvungna till att bosätta sig i andra, oroliga städer på grund av brist av bostäder.

Tack Nykvarns kommun för ert hårda arbete med att skapa plats för bland annat våra barn och ungdomar. Tack för att ni utvecklar Nykvarn åt rätt håll.

Mariefred är en vacker stad, det ifrågasätter jag inte. Men vill du flytta till Mariefred så ta reda på fakta, det exploateras även där med.

Insändaren anonym

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 juli 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors