Företag i fokus:

Syrianskas Matteus Behnan om helgens Derby ”Går ut för att vinna”

18-årige Matteus Behnan är Syrianskas egna talang från ungdomsleden och har nu etablerat sig i A-laget. Matteus har spelat i Syrianska sedan barnsben och det är en klubb han håller varmt om hjärtat.

– Jag har väldigt starka känslor för Syrianska. Jag vet hur det är att stå utanför stå på läktaren och kolla på klubben som anses vara ett landslag för alla syrianer runt om i världen, säger mittbacken Matteus Behnan.

Hur känns det att spela i Syrianskas A-lag med tanke på din unga ålder?

– Det känns väldigt roligt och spännande att representera Syrianska, extra kul är det att det är klubben jag har växt upp i. Att jag bara är 18 år det inget jag lägger mycket vikt på. Känner mig väldigt lugn och ser fram emot att utvecklas i Syrianska.

Nu på lördag möter ni Södertäljelaget United IK, hur går känslorna inför derbyt?

– Det är en match man har längtat extra mycket till. Jag och laget går ut och ger hundra procent samt jobbar och sliter för varandra. Förhoppningsvis tar vi hem 3 poäng på lördag. Sedan är det här min första derbymatch, så det ska bli roligt att spela en sådan match, säger Matteus.

Tror du att det blir ett tufft motstånd med tanke på att United IK har spelare som till exempel erfarna såsom Stefan Batan och Mattias Genc?

– Alla matcher är tuffa då vi spelar i en division med flera duktiga lag. Det är 11 mot 11 bollen och vi försöker bara gå in med rätt inställning. Vi gör vårt bästa oavsett i alla matcher, oavsett motståndet, berättar Matteus

 Under denna säsong har du spelat 6 matcher och du gjort ett mål, hur känns det att du har fått så mycket speltid? 

– Det känns skönt att ha fått förtroendet och det har förstärkt mitt självförtroende, samtidigt lägger jag upp personliga mål som jag vill uppnå för att utvecklas som spelare. Att få mycket speltid är en av dessa mål och gällande målskyttet hoppas jag att de blir några fler i fortsättningen, berättar han med ett leende.

Förväntar ni er mycket publik till matchen, med tanke på de nya restriktionerna?

– Ja faktiskt, det är derby och en toppmatch i division två samt att restriktionerna har lättat. Vi förväntar oss mycket publik.

Hur är stämningen mellan Syrianska och United med tanke på att många känner varandra och att det är lite av en prestigematch? 

– Stämning är bra. Det som gäller är att gå ut på plan och vinna på lördag. På planen så lämnar vi vänskapen utanför och spelar för att vinna.

Har du någon derbykänsla?

– Ska jag vara ärlig så har jag det. Den här matchen kommer jag göra allt för att vinna, avslutar Matteus Behnan.

INFORMATION

Derby matchen spelas den 3:e Juli på Södertälje Fotbollsarena med start klockan 14:00.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 juli 2021 00:00

Södertälje kommun fastställer framtiden för hemtjänsten

Undersköterska Vård Hemtjänst Pressbild: Vardaga

Pressbild: Vardaga

Från och med 2025 kommer hemtjänsten i Södertälje att utföras av kommunen och två privata leverantörer, med en fördelning där kommunen står för 60 procent och de privata leverantörerna för 40 procent av tjänsterna.

På kommunstyrelsens möte den 17 maj 2024 beslutades att framtidens hemtjänst i Södertälje ska delas mellan kommunen och två privata leverantörer. Kommunen kommer att ansvara för 60 procent av hemtjänsten, medan de privata leverantörerna kommer att stå för 40 procent.

Det nuvarande ramavtalet med privata hemtjänstutförare kommer inte att förlängas när det löper ut i december 2025. En ny upphandling ska genomföras innan dess för att säkerställa en smidig övergång.

(Annonslänk)

Från 2018 till 2022 verkade kommunen själva som utförare tillsammans med Attendo, Aros och Eveo. I dagsläget bedrivs hemtjänsten av kommunen, Eveo och Saand, men med en justerad fördelning som inte alltid har kunnat genomföras fullt ut på grund av svårigheter att få in kvalificerade anbud och avtal som har hävts, vilket har lämnat två platser lediga.

Med den nya fördelningen ges de privata leverantörerna en större andel av tjänsterna jämfört med tidigare. Istället för fyra utförare som tidigare planerat blir det nu enbart två från och med 2025 som får större andelar.

– Det är viktigt att vi har en fortsatt stabil hemtjänst i Södertälje. Att vi nu ger en större andel till respektive privat utförare kan bidra till just det, säger Karin Björkryd, omsorgsdirektör i Södertälje kommun.

Kommunens beslut att justera andelarna för hemtjänsten syftar till att förbättra tjänsternas kvalitet och säkerställa att både kommunala och privata aktörer kan bidra till vården av kommunens invånare på ett effektivt sätt.

Läs även – Attendo lämnar hemtjänsten i Södertälje

Karin Björkryd, omsorgsdirektör Södertälje kommun.
Foto: Liza Simonsson

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 01:42

Bil voltade och landade på taket

IMG_2097

Läsarbild

En personbil voltade flera gånger och landade på taket. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 19:30 på fredagskvällen. En personbil var inblandad i en singelolycka vid OKQ8 i Weda på Stockholmsvägen. Fordonet voltade av okänd anledning och landade på taket.

Räddningstjänst, ambulans och polis anlände snabbt till olycksplatsen.

Enligt uppgifter till Telgenytt befann sig minst två personer i bilen vid olyckstillfället och fick hjälp av allmänheten att ta sig ut ur fordonet. Enligt uppgifte har ingen av personerna ådragit sig allvarliga skador.

En av de första personerna som kom till platsen var Michel Varli, ägare av restaurang Milano. Han befann sig vid OKQ8 när fordonet voltade cirka tre varv innan det landade på taket.

Michel Varli, ägare av restaurang Milano, först på plats

– Jag hörde en kraftig smäll och förstod att det var något allvarligt. Jag sprang dit och tillsammans med två andra slet upp dörrarna för att få ut personerna. Lyckligtvis kom ingen till skada, säger Michel Varli till Telgenytt.

Enligt Varli slets ena däcket av och bråte landade på vägen, vilket han och några andra såg till att flytta åt sidan för att trafiken skulle kunna flyta på. Vid 20-tiden väntade fordonet på att bärgas från platsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 20:07
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 00:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors