Företag i fokus:

Syrianskas Matteus Behnan om helgens Derby ”Går ut för att vinna”

18-årige Matteus Behnan är Syrianskas egna talang från ungdomsleden och har nu etablerat sig i A-laget. Matteus har spelat i Syrianska sedan barnsben och det är en klubb han håller varmt om hjärtat.

– Jag har väldigt starka känslor för Syrianska. Jag vet hur det är att stå utanför stå på läktaren och kolla på klubben som anses vara ett landslag för alla syrianer runt om i världen, säger mittbacken Matteus Behnan.

Hur känns det att spela i Syrianskas A-lag med tanke på din unga ålder?

– Det känns väldigt roligt och spännande att representera Syrianska, extra kul är det att det är klubben jag har växt upp i. Att jag bara är 18 år det inget jag lägger mycket vikt på. Känner mig väldigt lugn och ser fram emot att utvecklas i Syrianska.

Nu på lördag möter ni Södertäljelaget United IK, hur går känslorna inför derbyt?

– Det är en match man har längtat extra mycket till. Jag och laget går ut och ger hundra procent samt jobbar och sliter för varandra. Förhoppningsvis tar vi hem 3 poäng på lördag. Sedan är det här min första derbymatch, så det ska bli roligt att spela en sådan match, säger Matteus.

Tror du att det blir ett tufft motstånd med tanke på att United IK har spelare som till exempel erfarna såsom Stefan Batan och Mattias Genc?

– Alla matcher är tuffa då vi spelar i en division med flera duktiga lag. Det är 11 mot 11 bollen och vi försöker bara gå in med rätt inställning. Vi gör vårt bästa oavsett i alla matcher, oavsett motståndet, berättar Matteus

 Under denna säsong har du spelat 6 matcher och du gjort ett mål, hur känns det att du har fått så mycket speltid? 

– Det känns skönt att ha fått förtroendet och det har förstärkt mitt självförtroende, samtidigt lägger jag upp personliga mål som jag vill uppnå för att utvecklas som spelare. Att få mycket speltid är en av dessa mål och gällande målskyttet hoppas jag att de blir några fler i fortsättningen, berättar han med ett leende.

Förväntar ni er mycket publik till matchen, med tanke på de nya restriktionerna?

– Ja faktiskt, det är derby och en toppmatch i division två samt att restriktionerna har lättat. Vi förväntar oss mycket publik.

Hur är stämningen mellan Syrianska och United med tanke på att många känner varandra och att det är lite av en prestigematch? 

– Stämning är bra. Det som gäller är att gå ut på plan och vinna på lördag. På planen så lämnar vi vänskapen utanför och spelar för att vinna.

Har du någon derbykänsla?

– Ska jag vara ärlig så har jag det. Den här matchen kommer jag göra allt för att vinna, avslutar Matteus Behnan.

INFORMATION

Derby matchen spelas den 3:e Juli på Södertälje Fotbollsarena med start klockan 14:00.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 juli 2021 00:00

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors