Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Syrianskas Matteus Behnan om helgens Derby ”Går ut för att vinna”

18-årige Matteus Behnan är Syrianskas egna talang från ungdomsleden och har nu etablerat sig i A-laget. Matteus har spelat i Syrianska sedan barnsben och det är en klubb han håller varmt om hjärtat.

– Jag har väldigt starka känslor för Syrianska. Jag vet hur det är att stå utanför stå på läktaren och kolla på klubben som anses vara ett landslag för alla syrianer runt om i världen, säger mittbacken Matteus Behnan.

Hur känns det att spela i Syrianskas A-lag med tanke på din unga ålder?

– Det känns väldigt roligt och spännande att representera Syrianska, extra kul är det att det är klubben jag har växt upp i. Att jag bara är 18 år det inget jag lägger mycket vikt på. Känner mig väldigt lugn och ser fram emot att utvecklas i Syrianska.

Nu på lördag möter ni Södertäljelaget United IK, hur går känslorna inför derbyt?

– Det är en match man har längtat extra mycket till. Jag och laget går ut och ger hundra procent samt jobbar och sliter för varandra. Förhoppningsvis tar vi hem 3 poäng på lördag. Sedan är det här min första derbymatch, så det ska bli roligt att spela en sådan match, säger Matteus.

Tror du att det blir ett tufft motstånd med tanke på att United IK har spelare som till exempel erfarna såsom Stefan Batan och Mattias Genc?

– Alla matcher är tuffa då vi spelar i en division med flera duktiga lag. Det är 11 mot 11 bollen och vi försöker bara gå in med rätt inställning. Vi gör vårt bästa oavsett i alla matcher, oavsett motståndet, berättar Matteus

 Under denna säsong har du spelat 6 matcher och du gjort ett mål, hur känns det att du har fått så mycket speltid? 

– Det känns skönt att ha fått förtroendet och det har förstärkt mitt självförtroende, samtidigt lägger jag upp personliga mål som jag vill uppnå för att utvecklas som spelare. Att få mycket speltid är en av dessa mål och gällande målskyttet hoppas jag att de blir några fler i fortsättningen, berättar han med ett leende.

Förväntar ni er mycket publik till matchen, med tanke på de nya restriktionerna?

– Ja faktiskt, det är derby och en toppmatch i division två samt att restriktionerna har lättat. Vi förväntar oss mycket publik.

Hur är stämningen mellan Syrianska och United med tanke på att många känner varandra och att det är lite av en prestigematch? 

– Stämning är bra. Det som gäller är att gå ut på plan och vinna på lördag. På planen så lämnar vi vänskapen utanför och spelar för att vinna.

Har du någon derbykänsla?

– Ska jag vara ärlig så har jag det. Den här matchen kommer jag göra allt för att vinna, avslutar Matteus Behnan.

INFORMATION

Derby matchen spelas den 3:e Juli på Södertälje Fotbollsarena med start klockan 14:00.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 juli 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 juli 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors