Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Krögarnas lycka efter slopade restriktioner ”Helt underbart”

Renyo Hanna och kollegan Francisco Delgado

Den 1 juli får restauranger ha öppet som vanligt igen. Begränsningen på sällskap utomhus tas bort helt och maxantalet vid bord inomhus höjs från fyra till åtta gäster.

Hur känns det?

– Äntligen, helt underbart måste jag säga. Vi har stått i ett och ett halvt år nu med restriktioner och äntligen kan vi se ljuset i tunneln och ser fram emot en härlig sommar. Extra glada och tacksamma är vi över att vi fått förlängda öppettider på vår uteservering till 02. Södertälje kommun har varit väldigt medgörliga och tillmötesgående, säger Renyo Hanna som äger Mister Meze (Flamingo)

Men nattklubben förblir fortsatt stängd, vad händer med Mister Meze nu?

Det är extremt många som hört av sig till oss och ställer samma fråga. Vi kommer att behålla vårt libanesiska kök och kombinerar det med goda drinkar och cocktails på vår mysiga och populära innergård. Folk ringde in till oss och bokade bord till helgen redan samma dag som restriktionerna upphävdes. Vi ser verkligen fram emot helgen, berättar Renyo Hanna

Även Isa Varli, från Templet Bar, upplevde samma känsla när han nåddes av beskedet om slopade restriktioner för restaurangerna.

– Det var en otroligt glädje när vi nåddes av nyheten, vi har längtat efter den här dagen. Restriktionerna har varit tuffa och hårda för både oss på Templet och alla våra kollegor i branschen. Vi är fortfarande mitt i en pågående pandemin och följer de restriktioner som rekommenderas självklart, men det här är en enorm lättnad för oss alla, säger Isa Varli till Telgenytt.

Vad ser du mest fram emot, nu när ni får ha öppet som vanligt igen?

– Framför allt att få träffa alla gäster och vänner igen och att vi kan börja återgå till det normala igen, berättar Isa Varli.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 30 juni 2021 00:00

Rånförsök i centrala Södertälje – Flera personer gripna

2022_01_polisbil

Arkivbild.

På torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit utsatt för ett rånförsök.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa flera misstänkta gärningspersoner.

Det var vid 22:30-tiden som polisen ryckte ut efter att flera personer försökt råna en person.

Enligt polisen var de första initiala uppgifterna om att det först gällde ett slagsmål i centrala Södertälje. Men det skulle senare visa sig att det rörde sig om ett rånförsök där flera gärningsmän var inblandade.

– De misstänkta har försökt råna en person utanför en restaurang. När vi kom dit så har någon eller några av gärningsmännen gått in på restaurangen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt på torsdagskvällen.

Polisen kunde snabbt lokalisera männen och gripa dem, misstänkta för rånförsöket utanför en restaurang i centrala Södertälje.

Enligt polisen ska offret inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 23:06
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 23:06

Nu avtjänar Balkongmannen sitt straff i turkiskt fängelse – ”En lättnad”

2022_06_Balkong

Bild: Ur polisens förundersökning.

Det var den tredje juni som Bobel Barqasho greps av Turkisk polis för mordförsöket 2013, vilket Telgenytt var först med att rapportera om i Sverige.

Nu bekräftar Kriminalvården till SVT om att Bobel gripits och befinner sig i turkiskt fängelse.

– Vi har saknat bekräftelse från Turkiska myndigheter om att han är gripen och intagen i fängelse, och nu har vi fått en sådan bekräftelse, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Bobel Barqasho greps av turkiskt polis den 3 juni 2022. Foto: Creative commons / Polisen.

2013 försökte han mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö. Dåvarande frun överlevde fallet efter flera veckor i koma. Bobel dömdes till 14 års fängelse för dådet, men flydde till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

I juni greps han av turkiskt polis med ett falskt svensk körkort som användes för att ta sig genom olika länder. Nu bekräftar turkiska myndigheter till Kriminalvården att Bobel avtjänar sitt straff i turkiskt fängelse.

– Ur ett brottsofferperspektiv är det nu en lättnad att ärendet nu kan avslutas, säger Lisa på Kriminalvården till SVT.

Läs även: TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 15:10
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 15:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)