Företag i fokus:

Explosion i Bårsta – Bombtekniker på plats

Det var strax efter 01-tiden natten till söndagen som flera inringade larmade polisen till Bårsta med anledning av en kraftig explosion.

Polisen är just nu på plats för att jobba med vittnesuppgifter och ta reda på vad som egentligen har hänt. Enligt poliserna som kom fram till platsen uppger att det är glassplitter överallt, men det finns inga uppgifter om hur stort skadorna är. Platsen är avspärrad och vad som ligger bakom dådet är ännu oklart. Det är också oklart om explosionen har någon koppling till kriminell verksamhet.

– Det var flera inringare som hade hört en kraftig smäll och när vi kommer till platsen så konstaterar vi att det har varit en detonation i anslutning till en bostad i ett radhusområde. Platsen var full av glassplitter, men i övrigt finns just nu inga uppgifter om hur omfattande de materiella skadorna är. Vi har inte heller påträffat någon skadad person, berättar Bryngelsson.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och mordförsök, säger Anders Bryngelsson, presstalesman vid polisen.

Fler polispatruller finns i området och jobbar med att ta upp vittnesuppgifter. Brottsplatsen är avspärrad och vad som ligger bakom dådet är oklart. Det är också oklart om explosionen har någon koppling till kriminell verksamhet.

– Vi kommer utreda vem, eller vilka som har gjort det, och varför, säger polisens presstalesperson Towe Hägg. Ingen person ska vara skadad, enligt Hägg.

Artiklen uppdateras:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 juni 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors