Företag i fokus:

Södertälje sjukhus drabbat av dataintrång

Det var i januari i år som Södertälje sjukhus upptäckte att en anställd öppnat journaler utan tillåtelse eller en godkänd anledning.

Det var i samband med en loggkontroll i patientjournalsystemet, Take Care, som sjukhuset uppmärksammat att en medarbetare vid en tidpunkten öppnat journaler utan tillåtelse och utan en godkänd anledning. Södertälje sjukhus var snabba med att upptäcka intrånget och informerade att medarbetaren inte länge jobbar kvar på sjukhuset.

Enligt uppgifter till lt, ska intrånget vara väldigt omfattande, men har inte någon information om vad syftet var med intrånget. Polisen är förtegen om ärendet och har just nu inte avslöjat hur många som är drabbade då den misstänkta personen inte är förhörd än.

Händelsen anmäldes till Polismyndigheten som rubricerade brottsärendet till misstanke om dataintrång och en anmälan om personuppgiftsincident har gjorts till Integritetsskyddsmyndigheten, skrev Södertälje sjukhus på sin hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors