Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Midsommarafton bjöd på långa köer till Systembolaget

Den 27 maj skrev Telgenytt om att Systembolaget planerar att öppna en tredje enhet i Södertälje. En tredje enhet innebär bland annat mindre trängsel, mindre risk för smittspridning och mindre utsläpp av giftiga partiklar från onödiga bilresor.

Igår var det midsommarafton och köerna på Systembolaget ringlade långa både i Geneta och i City.

– Det behövs verkligen ett tredje systembolag i Södertälje, köerna är orimligt långa. Jag bor i Viksberg och tog motorvägen ut för att sedan åka till Systembolaget i Geneta, men vände om när jag såg kön. Åkte hit och trodde att det skulle vara lugnare här, så fel man kan ha. Men, det är bara att stå i kön och se glad ut. Det blir värre för min del om jag kommer hem ut alkohol, säger en namn som inte vill medverka med namn.

Ett tredje system är tänkt att placeras vid området Moraberg och Weda så att andra halvan av Södertälje slipper onödiga bilresor. Systembolagets pressansvarige, Therese Elmgren, bekräftade uppgifterna till Telgenytt i maj om att en ny enhet planeras.

– Vi har beslut om ytterligare en butik i Södertälje och söker nu läge/lokal för denna, berättade Therese Emlgren för Telgenytt i maj.

Läs: Systembolaget vill öppna nytt Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors