Företag i fokus:

En festlokal, en förening och två restauranger får anmärkningar

Första helgen efter regeringens beslut om förlängda öppettider slutade med att en festlokal i Weda, en förening i Ronna och två restauranger i centrala Södertälje anmärks och prickas efter polisens trängselkontroller den första helgen i juni.

Festvåningen i Weda tilldelas böter på 75.000 efter att ett 20-tal gäster dansat utanför när polisen kom dit skriver lt. Föreningen i Ronna har fått ett hot om vite på 10.000 kronor eftersom att de haft öppet längre än tillåtet.

Den ena restaurangen i central Södertälje få böter på 10 000 kronor efter att att miljökontoret fastställt att det varit för kort avstånd mellan borden, både inomhus och på uteserveringen. Samt att det suttit flera än 4 personer vid ett bord när polisen genomförde trängselkontroller. Den andra restaurangen får en varning efter att miljökontoret inte ansett att de uppfyller kraven för smittskyddsåtgärder.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 juni 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors