Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Polisen bekräftar: Skottlossning i Brunnsäng igår – Vittnet vittnar om obehag

Som tidigare rapporterat larmades polisen till Brunnsäng Centrum igår runt 19 tiden, med anledning av att allmänheten rapporterat höga smällar.

Senare under fredagskvällen sökte polisens hundförare igenom ett avspärrat område i anslutning till centrumet och hittade då tomhylsor. Nu bekräftar polisen att de höga smällarna som allmänheten hörde var skottlossning.

– Man anträffade tomhylsor så vi bedömer det som att det har skett en skottlossning. Det rubriceras i nuläget som grovt brott mot vapenlagen i och med att någon avlossat ett licenspliktigt vapen, Skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Polisen genomförde dörrknackning i området och det ska ha funnits vittnen som har rört sig i kretsarna.

Finns det någon kamera i området som kan vara till hjälp så är det intressant. Vi arbetar på förutsättningslöst för att se vilka som gjort det här och varför, skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

– Några killar hade blivit jagade genom centrum och någon hade då skjutit efter dom.
Förra gången (i höstas) hade någon kille gömt sig inne i hemköps omklädningsrum. Mycket obehagligt för personalen och igår sköts det nära centrum där det var fullt med folk, både barn och vuxna befinner sig i området, säger ett vittne till Telgenytt.

Ingen person har gripits eller skadats i samband med skotten.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juni 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors