🕝 1 minuter
Polisen bekräftar: Skottlossning i Brunnsäng igår - Vittnet vittnar om obehag
Publicerad 19 juni 2021 02:00
Uppdaterad 19 juni 2021 02:00

Som tidigare rapporterat larmades polisen till Brunnsäng Centrum igår runt 19 tiden, med anledning av att allmänheten rapporterat höga smällar.

Senare under fredagskvällen sökte polisens hundförare igenom ett avspärrat område i anslutning till centrumet och hittade då tomhylsor. Nu bekräftar polisen att de höga smällarna som allmänheten hörde var skottlossning.

– Man anträffade tomhylsor så vi bedömer det som att det har skett en skottlossning. Det rubriceras i nuläget som grovt brott mot vapenlagen i och med att någon avlossat ett licenspliktigt vapen, Skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Polisen genomförde dörrknackning i området och det ska ha funnits vittnen som har rört sig i kretsarna.

Finns det någon kamera i området som kan vara till hjälp så är det intressant. Vi arbetar på förutsättningslöst för att se vilka som gjort det här och varför, skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

– Några killar hade blivit jagade genom centrum och någon hade då skjutit efter dom.
Förra gången (i höstas) hade någon kille gömt sig inne i hemköps omklädningsrum. Mycket obehagligt för personalen och igår sköts det nära centrum där det var fullt med folk, både barn och vuxna befinner sig i området, säger ett vittne till Telgenytt.

Ingen person har gripits eller skadats i samband med skotten.

Dela artikeln