Företag i fokus:

Bildextra – Avgränsningar med bojar vid Mälarbadet ”Eloge till Södertälje kommun”

Nenad ”Nenne” Janjetovic med sina barn

Det var förra året som Södertälje kommun och Södertäljepolisen ansökte om att få införa förbud vid badplatser. Ett av dom badplatserna är Mälarbadet som nu fått avgränsningar med bojar mot vattenskotrar och båtar.

-Det är bra tycker jag, nu kan dom hålla sig långt ut och inte störa andra, säger Nenne Janjetovic som precis tagit ett svalkande dopp med sina barn.

Avspärrningarna är uppskattade av flera besökare som känner sig trygga av att veta att inga vattenskotrar kommer nära bryggan.

– Förra året var jag jämt orolig när mina barn gick ut på bryggan, rädd för att en vattenskoter kommer körandes i hög hastighet nära bryggan, men det finns ju inte nu. Riktigt skönt och nu kan jag koppla av på ett helt annat sätt. Stor eloge till Södertälje kommun, säger en annan som inte vill medverka på bild.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 juni 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors