Företag i fokus:

Här är Södertäljepolisens nya vapen mot buset på sjön

Senaste året har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet. Bland annat vid Mälarbadet och Farstanäs som det har körts vild och alldeles för nära bryggor och badade människor.

Vattenskotrar är ett extrem snabb fordon på sjön och för att kunna lagföra fartsyndare har polisen anpassat sig och införskaffat egna vattenskotrar som uppskattas av allmänheten enormt mycket.

Tanken är att vattenskotern ska underlätta polisens kamp mot bland annat fortkörare , sjöfylleri och förhindra att illegala föremål i form av vapen eller narkotika fraktas på vattnet. Men sedan införskaffandet av vattenskotratana har Södertäljepolisen ansett att det medför komplikationer att jobba ensam på en vattenskoter.

Därför har Södertäljepolisen nu avskaffat vattenskotrarna och parkerat dom för gott, istället satsar Södertäljepolisen på ribbåt istället där dem kan jobba enhetligt.

– Vi tror att det är effektivare att använda båt och att det är effektivare att använda båt i verksamheten, säger Kristoffer Olofsson, regional koordinator vid Södertäljepolisen till lt. 

Polisens närvaro har skapat en lugnare tillvaro på sjön, men fortfarande anser många att det krävs hårdare åtgärder såsom åldersgräns och licens för att köra en vattenskoter.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 17 juni 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors