Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Här är Södertäljepolisens nya vapen mot buset på sjön

Senaste året har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet. Bland annat vid Mälarbadet och Farstanäs som det har körts vild och alldeles för nära bryggor och badade människor.

Vattenskotrar är ett extrem snabb fordon på sjön och för att kunna lagföra fartsyndare har polisen anpassat sig och införskaffat egna vattenskotrar som uppskattas av allmänheten enormt mycket.

Tanken är att vattenskotern ska underlätta polisens kamp mot bland annat fortkörare , sjöfylleri och förhindra att illegala föremål i form av vapen eller narkotika fraktas på vattnet. Men sedan införskaffandet av vattenskotratana har Södertäljepolisen ansett att det medför komplikationer att jobba ensam på en vattenskoter.

Därför har Södertäljepolisen nu avskaffat vattenskotrarna och parkerat dom för gott, istället satsar Södertäljepolisen på ribbåt istället där dem kan jobba enhetligt.

– Vi tror att det är effektivare att använda båt och att det är effektivare att använda båt i verksamheten, säger Kristoffer Olofsson, regional koordinator vid Södertäljepolisen till lt. 

Polisens närvaro har skapat en lugnare tillvaro på sjön, men fortfarande anser många att det krävs hårdare åtgärder såsom åldersgräns och licens för att köra en vattenskoter.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 17 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors