Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljes ishockeystjärna Wilma Wäng kritar på ytterligare 2 år för Djurgårdens IF

Södertäljes ishockeystjärna Wilma Wäng kritar på ytterligare 2år för Djurgårdens IF. Förra säsongen vart hon lagkapten i slutspelet som varade i 15 matcher där man till slut slogs ut av Luleå i kvartsfinalen, mn slutade med att Luleå tog hem SM guldet.
Wilma är uppväxt i Södertälje och jobbar som lärare och ser framemot att börja spela igen efter ett litet isuppehåll och ledighet.


Vi passar på att ställa några korta frågor och önskar henne lycka till från Telgenytt.

Förebild inom hockey manlig och kvinnlig och gärna varför?

Jag har ingen speciell manlig eller kvinnlig förebild inom hockey. Men jag har alltid haft min bror Calle som en förebild. Inom damhockeyn är alla mina lagkamrater mina förebilder på olika sätt, jag har lärt mig mycket av dom både på och utanför isen.

Hcp i golf?

Det var väldigt längesen jag spelade golf, men om jag inte minns helt fel så är det 11.2.

Lyssnar helst på musik?

Jag har en väldigt blandad musiksmak, men lyssnar helst på musik med lite drag i. Mycket pop och house musik.

Tar i knäböj och Bänkpress??

Knä var ett tag sen, men maxade en gång och då tog 110kg. Bänkpress är inte min favorit i gymmet, runt 50 kg. Har lite att jobba på så att säga.

Lagkapten i år?

Det är inget som är bestämt än.

Det gick bra som lagkapten förra året ni vann väl 7 raka matcher så hur känns det att vara lagkapten när allt funkar känns det som man är bidragande ?

Jag ska inte ljuga och säga att jag kände mig ganska obekväm i rollen ifrån början, men jag valde att bara vara mig själv och inte ändra på något. Men sen tror jag anledningen till att det gick bra var för att alla i laget valde att ta sin roll och kliva fram när många ledande spelare var sjuka.

När börjar säsongen ?

Inga datum är spikade än men det pratas om ca 12 september.

Hur gånger träningar du i veckan ?

Det beror lite på hur många matcher vi har, men vi brukar träna ca 4-5 pass på is. Sen har vi oftast fys i samband med dom träningarna.

Hur gammal var du när du började ?

Jag var nog 2.5 år när jag för första gången började åka skridskor. Sen när jag var 4 år började jag på skridskoskola och vid 6 års åldern började jag på hockeyskola.

Saknar du SSK damlag ?

Nej faktiskt inte, jag trivs så otroligt bra i Djurgården och i SDHL. Om det är något jag saknar är det lagkamraterna, men inte så många som är kvar nu.

Framtidsutsikter inom hockey?

Jag är en lagspelare så i första hand så vill jag vinna ett SM-Guld med Djurgården. Men det skulle vara kul att prova på att vara med damkronorna. 

Spelat med i nåt landslag typ junior?

Jag var med lite i U18 landslaget, på bland annat finnkampen i Finland och U18 VM i Tjeckien.

Förebild golf och varför valde du ishockeyn före golfen?

Jag kan inte komma ihåg om jag hade någon speciell förebild inom golf när jag var mindre. Jag valde bort golfen när hockeyn började bli mer seriös, då fanns inte tiden för att satsa på båda sporterna. Och jag tycker att lagsporter är mycket roligare att hålla på med, jag gillar att vara social och träna med andra människor. Golfen är väldigt individuell och det passade inte mig. 

Text och fakta: ERIC GERMUNDSON

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 14 juni 2021 00:00

10 miljarder kronor i elstöd till landets hushåll

Eluttag

Arkivbild.

Den 9 januari fick Svenska kraftnät uppdrag av regeringen att utforma ett förslag att stödja hushåll i hela landet för elkostnader under november och december 2022. Idag lämnades ansökan till Energimarknadsinspektionen som innebär 10 miljarder i elstöd till landets hushåll.

Svenska Kraftnät meddelar att alla hushåll med eget elnätsavtal kommer att erhålla kontantstöd som kompenserar för höga elpriser under november och december 2022. Stödets storlek beror på förbrukad elmängd och var i landet förbrukningen skett.

80% av den förbrukade elen kommer att ersättas – utan ett tak.

– I enlighet med uppdraget från regeringen utgår även denna modell för elstöd från ett genomsnittligt elpris på dagen före-marknaden i respektive elområde minus ett referenspris på 75 öre per kWh. Det innebär att hushåll i elområde 1 och 2 får 90 öre per förbrukad kWh; i elområde 3, 126 öre och i elområde 4, 129 öre, säger Malin Stridh, avdelningschef Elmarknad, Svenska kraftnät i ett pressmeddelande.

Regeringen hade önskat ett tak för stora elkonsumenter, men det har inte blivit möjligt på grund av kort tidsram och tekniska svårigheter. Svenska Kraftnät har ansökt om att få använda högst 10 miljarder kronor för ytterligare ett elstöd och för att täcka administrationens kostnader.

Vidare framgår det att hushållet, en fysisk person, måste ha ett eget elnätsavtal den 31 december 2022 för att vara berättigad stödet.

Förslaget om elstöd, som är framtagen av Svenska kraftnät och försäkringskassan på uppdrag av regeringen, måste först godkännas av Energimarknadsinspektionen innan utbetalningar av elstödet möjliggörs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 18:30
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:37

Södertäljebo misstänkts för bombdåd i Upplands Väsby

polis

Arkivbild

Tidigt på söndagsmorgonen detonerade en kraftig bomb i ett bostadsområde Upplands Väsby. Nu framkommer det uppgifter om att en 25-åring man från Södertälje har gripits.

Efter midnatt, natten mot söndag, inträffade två explosioner kort efter varandra. Klockan 02.17 explodera en bomb vid en port till ett flerfamiljshus i Upplands-Bro. Knappt två timmar senare, klockan 03:58, inträffade ännu en explosion – den gången i Upplands Väsby.

Bägge portarna fick omfattande skador, men ingen person ska ha kommit till skada. Polisens bombtekniker befann sig under söndagen på platserna och inledde förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse. Men vid 12-tiden på söndagen uppgav polisen att en man gripits och är skäligen misstänkt för sprängningen i Upplands Väsby.

”Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den gripne ska, enligt LT, var skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare samt ha kopplingar till den drogrelaterade miljön. För drygt ett år sedan hittade polisen sprängdeg och sprängpatroner som han förvarade i sin garderob. Enligt tidningen greps han efter att han själv uppmanat sin mamma att ringa polisen och berätta att han hade en bomb förvarat i en påse i garderoben

Gripandet blir den andra på kort tid som en Södertäljebo grips för inblandning i sprängningar i Stockholmsområdet. En 23-åring från Södertälje häktades lördagen den 21 februari för inblandning när en kraftig bomb detonerade i ett kontorsområde i Kista.

Skjutning mot lägenhetsdörr i Södertälje, onsdag 25 januari.

Den senaste två detonationerna, i Upplands-Bro och Upplands Väsby, ska enligt SVTs uppgifter ha kopplingar till den så kallade ”Kurdiske räven” som anses vara en av huvudpersonerna.

Kurdiske räven, en 36-åring man, ska enligt uppgifter flytt till Turkiet där han fortsätter med brottsaktiviteten och kopplas till flera våldsdåd i Stockholm. Han misstänks vara en av landets största narkotikahandlare efter att myndigheter knäckt sig in i Encrochat. Han är sedan tidigare häktad i sin frånvaro.

Föregående vecka avlossades skott mot en lägenhetsdörr i centrala Södertälje som tros röra samma konflikten som pågår i Stockholm. Enligt uppgifter var den tilltänkta måltavlan en annan adress där en av Sveriges mest kända rappartister, som går under pseudonym, är skriven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 16:17
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna