Företag i fokus:

Annons

Passagerarflygplan cirkulerar runt Södertälje

Vid 21 tiden på torsdagskvällen hördes ett kraftigt ljud mellan molnen i Södertälje. Med flera blickar mot skyn flög ett passagerarflygplan ut ur molen för att sedan cirkulera runt staden. Tips kom in från boende i både Geneta, Ronna, Brunnsäng och i City.

Oroliga och ovetande om varför planet cirkulerade runt staden fick Telgenytt flera tips om situationen.

Telgenytt kontaktade Bromma flygplats som kunde informera att det var ett flygplan från Bryssel som skulle landa på Bromma flygplats. Varför passagerarplanet cirkulera runt staden är ännu oklart.

När Telgenytt kontaktade Bromma flygplats kunde en av Swedavia personal berätta att den planet landar, klockan 21:37 lokal tid .

Vid 21:43 flyger planet fortsatt över Södertälje området.

Shamash Oyal/ Telgenytt

Hur är det möjligt att ett flygplan med Passagerare cirkulerar nära bostadsområden i Södertälje?

– Det kan bero på att flygplanet håller på att landa men även att vi har problem på landningsbanan, säger en av Swedavia’s personal.

Enligt uppgifter till Telgenytt, ska passagerarplanet ha landat i Arlanda Flygplats, varför den landade där, är det i nuläget oklart

En av Telgenytt’s uppgifter skriver ”Enligt vissa flygforum beror det på att vindarna runt Bromma var väldigt hårda vilket försvårade inflygningen. Därav att man valde Arlanda istället”

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 14 juni 2021 00:00

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)