Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

”Vi hade så kul på Dalparken”

Studenten är en sak som alla unga förväntar sig. Studenten är den stund man märker att man verkligen har blivit vuxen.
Men vi studenter får inte bli vuxna riktigt än.

Varför blev media, Södertälje kommun och polisen så himla förvånade över att studenterna valde att göra utspringet på en annan plats än skolans anvisade område?

Trodde media, Södertälje kommun och polisen att det var en hemlig operation från studenterna, en operation där alla familjer var inblandade?

Då ska jag berätta sanningen lite kort. Studenterna hade planerat ”utspringet” och samlingen på Dalparken. Nära och kära informerades om mötesplatsen denna soliga dag och informationen var inte hemligt. Vissa lärare kände även till studenternas planerade ”kupp”.

Media, Södertälje kommun och polisen målade upp oss studenter som ett gäng rebeller som opererade i krypterade Encro chattar. Nej, vi vägrar helt enkelt att vara begränsade och ville fira vår dag ordentligt.

Vi studenter känner oss som laboratorier råttor som ska följa anvisade vägar hela tiden, vi är trötta och utmattade efter all kritik.

En sak som media, Södertälje kommun och polisen borde diskutera är istället: Hur hamnade 100-tals studenter sittandes på fönsterkanten i bilar där förarna gasar på som rallyförare? Studenter förbjöds att åka flak med sina klasskamrater som de ständigt umgås med och hamna istället i livsfarliga situationer. Förare gasade på när unga studenter hängde ut med hela kroppen genom fönsterrutan. Det är bara ren tur att ingen skadades. Fokusera på det istället för att oroa er om var vi firade.
Att det gick lite överstyr är inget jag försvarar självklart. Men vi hade så kul på Dalparken.

Stort grattis ännu en gång till alla mina studentvänner, vi ses på arbetsförmedlingen.

Mvh / En nöjd student.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 juni 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors