Företag i fokus:

Annons

Södertäljeprofilen Tomas Kaya med nytt projekt och ny singel ”- Helt galet”

Södertäljeprofilen Tomas Kayas rivstartade sin karriär i tv4s underhållningsprogram Idol 2017. Sedan dess har han släppts 9 singlar, agerat förband till Molly Sandén och Imenella, samarbetat med stora artister som Bishara, Amadeus samt planerat samarbete med Andreas Lundstedt från gruppen Alcazar.

Men nu fortsätter Tomas Kaya sin resa i genren Svenskpop på egen hand. Idag släpper han sin nya singel ”Övergiven” som blir hans tionde singel och Telgenytt är först ut med att skriva om nyheten.

– Va kul att ni uppmärksammar det här. Låten Övergiven en berörande ballad som vuxit ut ur kontinuerliga samtal med min terapeut, så för mig har den här låten stor betydelse, berättar Tomas Kaya för Telgenytt.

Olika tillfällen där han tillsammans med sin terapeut, djupdykt i barndomstrauman av mammans känslomässiga och fysiska övergivenhet av honom som barn. En barndom där pappan som alkoholist var under samma tak men ändå frånvarande i sin roll.

– Jag grät floder och påbörjade processen av att våga känna det jag hela livet lagt locket på. Tog itu med självrespekten som jag tappade helt och lögnen om att jag var någon man bör överge.

En historia fylld utav trauman där Tomas vuxit upp som ett maskrosbarn i en dysfunktionell familj, speglar hans texter idag.

– Det var min identitet. Inte undra på att min psykiska ohälsa eskalerade, musiken var vägen ut, berättar han.

Tillsammans med 11 terapeuter och flera olika företag, har Tomas också skapat ”Projekt Övergiven” där hans följare på sociala medier får chansen att boka in en gratis session med en terapeut. Ett projekt som skapat ringar i vattnet och fler terapeuter ansluter sig.

– Det här är helt galet, det här förväntade jag mig inte alls säger han. Jag känner mig riktigt tacksam att man tar frågan på allvar. 

Det hela handlar om att jag vill kunna stötta folk i deras resa till att läka och hitta sig själva. Ett unikt projekt där människor konkret kan få stöd.

Nya singeln ”Övergiven” är en anthem för alla som kämpar med psykisk ohälsa. 

Den Newkid-influerade balladen griper tag i själen och lämnar ingen oberörd. 

Lyssna på nya singeln här.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 juni 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

Texten uppdateras

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 19:58

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors