Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Södertäljeprofilen Tomas Kaya med nytt projekt och ny singel ”- Helt galet”

Södertäljeprofilen Tomas Kayas rivstartade sin karriär i tv4s underhållningsprogram Idol 2017. Sedan dess har han släppts 9 singlar, agerat förband till Molly Sandén och Imenella, samarbetat med stora artister som Bishara, Amadeus samt planerat samarbete med Andreas Lundstedt från gruppen Alcazar.

Men nu fortsätter Tomas Kaya sin resa i genren Svenskpop på egen hand. Idag släpper han sin nya singel ”Övergiven” som blir hans tionde singel och Telgenytt är först ut med att skriva om nyheten.

– Va kul att ni uppmärksammar det här. Låten Övergiven en berörande ballad som vuxit ut ur kontinuerliga samtal med min terapeut, så för mig har den här låten stor betydelse, berättar Tomas Kaya för Telgenytt.

Olika tillfällen där han tillsammans med sin terapeut, djupdykt i barndomstrauman av mammans känslomässiga och fysiska övergivenhet av honom som barn. En barndom där pappan som alkoholist var under samma tak men ändå frånvarande i sin roll.

– Jag grät floder och påbörjade processen av att våga känna det jag hela livet lagt locket på. Tog itu med självrespekten som jag tappade helt och lögnen om att jag var någon man bör överge.

En historia fylld utav trauman där Tomas vuxit upp som ett maskrosbarn i en dysfunktionell familj, speglar hans texter idag.

– Det var min identitet. Inte undra på att min psykiska ohälsa eskalerade, musiken var vägen ut, berättar han.

Tillsammans med 11 terapeuter och flera olika företag, har Tomas också skapat ”Projekt Övergiven” där hans följare på sociala medier får chansen att boka in en gratis session med en terapeut. Ett projekt som skapat ringar i vattnet och fler terapeuter ansluter sig.

– Det här är helt galet, det här förväntade jag mig inte alls säger han. Jag känner mig riktigt tacksam att man tar frågan på allvar. 

Det hela handlar om att jag vill kunna stötta folk i deras resa till att läka och hitta sig själva. Ett unikt projekt där människor konkret kan få stöd.

Nya singeln ”Övergiven” är en anthem för alla som kämpar med psykisk ohälsa. 

Den Newkid-influerade balladen griper tag i själen och lämnar ingen oberörd. 

Lyssna på nya singeln här.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 juni 2021 00:00

Rånförsök i centrala Södertälje – Flera personer gripna

2022_01_polisbil

Arkivbild.

På torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit utsatt för ett rånförsök.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa flera misstänkta gärningspersoner.

Det var vid 22:30-tiden som polisen ryckte ut efter att flera personer försökt råna en person.

Enligt polisen var de första initiala uppgifterna om att det först gällde ett slagsmål i centrala Södertälje. Men det skulle senare visa sig att det rörde sig om ett rånförsök där flera gärningsmän var inblandade.

– De misstänkta har försökt råna en person utanför en restaurang. När vi kom dit så har någon eller några av gärningsmännen gått in på restaurangen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt på torsdagskvällen.

Polisen kunde snabbt lokalisera männen och gripa dem, misstänkta för rånförsöket utanför en restaurang i centrala Södertälje.

Enligt polisen ska offret inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 23:06
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 23:06

Nu avtjänar Balkongmannen sitt straff i turkiskt fängelse – ”En lättnad”

2022_06_Balkong

Bild: Ur polisens förundersökning.

Det var den tredje juni som Bobel Barqasho greps av Turkisk polis för mordförsöket 2013, vilket Telgenytt var först med att rapportera om i Sverige.

Nu bekräftar Kriminalvården till SVT om att Bobel gripits och befinner sig i turkiskt fängelse.

– Vi har saknat bekräftelse från Turkiska myndigheter om att han är gripen och intagen i fängelse, och nu har vi fått en sådan bekräftelse, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Bobel Barqasho greps av turkiskt polis den 3 juni 2022. Foto: Creative commons / Polisen.

2013 försökte han mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö. Dåvarande frun överlevde fallet efter flera veckor i koma. Bobel dömdes till 14 års fängelse för dådet, men flydde till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

I juni greps han av turkiskt polis med ett falskt svensk körkort som användes för att ta sig genom olika länder. Nu bekräftar turkiska myndigheter till Kriminalvården att Bobel avtjänar sitt straff i turkiskt fängelse.

– Ur ett brottsofferperspektiv är det nu en lättnad att ärendet nu kan avslutas, säger Lisa på Kriminalvården till SVT.

Läs även: TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 15:10
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 15:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)