Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljeprofilen Tomas Kaya med nytt projekt och ny singel ”- Helt galet”

Södertäljeprofilen Tomas Kayas rivstartade sin karriär i tv4s underhållningsprogram Idol 2017. Sedan dess har han släppts 9 singlar, agerat förband till Molly Sandén och Imenella, samarbetat med stora artister som Bishara, Amadeus samt planerat samarbete med Andreas Lundstedt från gruppen Alcazar.

Men nu fortsätter Tomas Kaya sin resa i genren Svenskpop på egen hand. Idag släpper han sin nya singel ”Övergiven” som blir hans tionde singel och Telgenytt är först ut med att skriva om nyheten.

– Va kul att ni uppmärksammar det här. Låten Övergiven en berörande ballad som vuxit ut ur kontinuerliga samtal med min terapeut, så för mig har den här låten stor betydelse, berättar Tomas Kaya för Telgenytt.

Olika tillfällen där han tillsammans med sin terapeut, djupdykt i barndomstrauman av mammans känslomässiga och fysiska övergivenhet av honom som barn. En barndom där pappan som alkoholist var under samma tak men ändå frånvarande i sin roll.

– Jag grät floder och påbörjade processen av att våga känna det jag hela livet lagt locket på. Tog itu med självrespekten som jag tappade helt och lögnen om att jag var någon man bör överge.

En historia fylld utav trauman där Tomas vuxit upp som ett maskrosbarn i en dysfunktionell familj, speglar hans texter idag.

– Det var min identitet. Inte undra på att min psykiska ohälsa eskalerade, musiken var vägen ut, berättar han.

Tillsammans med 11 terapeuter och flera olika företag, har Tomas också skapat ”Projekt Övergiven” där hans följare på sociala medier får chansen att boka in en gratis session med en terapeut. Ett projekt som skapat ringar i vattnet och fler terapeuter ansluter sig.

– Det här är helt galet, det här förväntade jag mig inte alls säger han. Jag känner mig riktigt tacksam att man tar frågan på allvar. 

Det hela handlar om att jag vill kunna stötta folk i deras resa till att läka och hitta sig själva. Ett unikt projekt där människor konkret kan få stöd.

Nya singeln ”Övergiven” är en anthem för alla som kämpar med psykisk ohälsa. 

Den Newkid-influerade balladen griper tag i själen och lämnar ingen oberörd. 

Lyssna på nya singeln här.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors