Företag i fokus:

Annons

Södertälje_kommun_Kompetensmassan

Bilder från dagens Studentfirande på Dalparken

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 juni 2021 00:00

Barndisco besköts – Personal sekunder från att träffas

motage Alex Ataseven

Foto: Shamash Oyal / Alex Ataseven.

Flera förlupna kulor träffade Allaktivitetshuset efter helgens skjutning i Saltskog.

Samtidigt befann sig flera barn och vuxna i lokalen där de hade arrangerat diskotek för barn med funktionsnedsättning.

Två tydliga skotthål trängde igenom lokalen efter fredagens skjutning, och enligt SVT var en av personalen bara sekunder från att träffas av skottlossningen som pågick utanför.

– Hade hon gått i trappan nån sekund senare, så hade hon blivit träffad, säger ledsagaren Ida Landin till SVT.

Enligt vittnen som Länstidningen talat med ska en gärningsman synts skjuta från en trappavsats vid en parkeringen i riktning mot Allaktivitetshuset. Minst två skott träffade lokalen, men även flera bilar ska ha träffats under skottlossningen.

Här misstänkts gärningspersonen ha avlossat vapenet i riktning mot Allaktivitetshuset. Foto: Alex Ataseven.

Larmet om skottlossningen inkom till larmcentralen klockan 19:49 på fredagskvällen, men när polisen kom till platsen påträffades ingen skadad. Kort därefter hade personen sig själv till sjukhus efter att ha blivit skjuten i Saltskog.

En utredning om försök till mord inleddes, men ingen är i nuläget gripen misstänkt för helgens skjutning.

Läs även: – Den skjutne kopplas till mördad 23-åring

Två skott trängde igenom lokalen där flera barn och vuxna befann sig. Foto: Alex Ataseven

Parkeringen i Saltskog. Foto: Alex Ataseven.

Allaktivitetshuset. Foto: Alex Ataseven.

Polisen på plats strax efter skjutningen i fredags. Foto: Shamash Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2022 08:18
Senast uppdaterad: 27 september 2022 08:39

Fem tips – Så sparar du pengar när matpriserna stiger

Alex Ataseven' (2)

Foto: Alex Ataseven.

Den höga inflationen började avta förra månaden med bland annat lägre bensinpriser, men däremot fortsätter matkostnaderna att stiga.

Foodrunner, som jämför matpriser i butik och på hemleverans för att hitta de billigaste matvarorna, har sammanställt fem tips på hur konsumenter kan påverka sina matkostnader.

– Konsumenter har fått temporära lättnader på bensinmackarna, men inte i mataffären. Matpriserna, och särskilt kostnaderna för ”äta-mat-hemma”, fortsätter att skjuta i höjden och stiger snabbare än någonsin, säger Michael Kärrberg, VD på matprisjämförelse appen Foodrunners.

Den senaste perioden har inflationen skjutit i höjden med bland dyrare drivmedelspriser matkostnader. När inflationen började avta föregående månad steg matkostnaderna med ytterligare 1 procent. Det innebär en ökning med närmare 10 procent från samma månad 2021.

Foto: Alex Ataseven.

Priserna väntas sjunka på sikt, men fram till dess har Foodrunners sammanställt fem enkla tips som du enkelt kan använda dig av för att spara pengar.

  1. Planera för veckan. Småhandla mindre. Se efter vad du har hemma, komponera måltider tillsammans med det du redan och och bestäm dig i förväg vad du behöver handla. När du vet vad du ska äta (glöm inte att lunchlådan är betydligt billigare än lunchen ute) så är det mycket enklare att jämföra priser.

  1. Sätt en ”restdag” en gång i veckan. Det här är ett väldigt underskattat tips. En dag i veckan så äter du helt enkelt resterna från tidigare måltider. Det kan bli lite blandat men en klassisk rätt att göra på rester är en ”rest pyttipanna”.

  1. Sluta jaga erbjudanden & rabatter. Det här är en kontroversiell punkt men data visar att vi människor är betydligt mer benägna att köpa varor vi inte behöver när dom är på rabatt & erbjudanden. Självklart är det bra att köpa varor du behöver på rabatt men i nästa punkt ger vi ett tips som är betydligt starkare, speciellt över tid och om du inte är en av relativt få konsumenter som är beredd att gå till 3-4 olika butiker under samma inköpstur. 

  1. Börja jämför butikerna. Du jämför redan idag bensinmackar, elbolag, var du kan köpa din TV billigast och vilket försäkringsbolag som ger dig lägst premier mm. Tjänster som Pricerrunner och Compricer har hjälpt konsumenter spara miljontals kronor. Foodrunners app gör samma sak för dig med mat. Planera dina inköp, lägg in dina varor i inköpslistan och jämför butikerna mot varandra. Rabatter & erbjudanden följer givetvis med som ett + i kanten men det viktigaste är att ditt totala pris för din kasse med dina varor blir så billigt som möjligt – inte vilken logotype det är på påsen.

  1. Handla inte hungrig. Och om möjligt så handla inte när du är stressad på väg hem från jobbet och samtidigt är sen till att hämta barnen. Livsmedelsbranschens bästa kund är den hungriga och stressade kunden. Gör din inköpslista för veckan på helgen, addera varor under veckan som tar slut och handla sedan när du känner dig utvilad. Du kommer veta att du handlar i rätt butik om du gjort prisjämförelsen först och du kommer inte drabbas av ”IKEA syndromet” och slänga med massa onödiga saker för att du är hungrig.

Fakta Foodrunners.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 26 september 2022 20:10

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)