Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

19 åriga Marianne Mikhail, tilldelas Zontas ”Young Women in public affairs awards”

19 åriga Södertälje studenten från Täljegymnasiet, Marianne Mikhail, tilldelas Zontas ”Young Women in public affairs awards”

– Jag hade aldrig hört talas om Zontas när jag blev kontaktad av Inger Muto, som sitter i kommittén i Södertälje, säger Marianne Mikhail.

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete.

– Priset och stipendiet jag tilldelades kom som en chock, väldigt oväntat, men samtidigt otroligt glädjande att uppmärksammas för det man gör. Jag gör enbart det jag tycker om till vardags och det är att göra insatser som kan ändra liv, berättar hon för Telgenytt

Organisatioen Zontas grundades i New York 1919 som är en del av FN och har 26 000 medlemmar i mer än 1100 klubbar i 62 länder. Zonta ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter, ofta i samarbete med olika FN-organ. Projekten inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap och människohandel.

Priset tilldelas för att uppmuntra och stödja unga kvinnor som engagerar sig i något offentligt projekt eller i en frivilligorganisation. För att uppmuntra unga kvinnor att delta i offentlig verksamhet och ideella organisationer samt för att uppnå hållbara förändringar som gynnar hela mänskligheten.

– Jag har blivit tillsagd att ge upp i vissa ärenden jag varit delaktig i, att jobba med barn inte tar mig någon vart och att volontära enbart ger huvudvärk. Men jag är tacksam att jag tog vara på de chanser som jag fick och att jag enbart följde min magkänsla, berättar Marianne Mikhail för Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 juni 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors