Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Såhär ska vi återgå till det normala ”Det är dags”

Regeringen har nu tagit fram en plan för hur och när restriktionerna kan anpassas och helt upphävas. Det är nu dags att steg för steg återgå till en mer normal vardag.

Första steget, som Telgenytt rapporterat om, Nya lättnader från 1 juni, är genomförda. Här följer nästa steg i hur regeringen ska avveckla restriktionerna för att Sverige ska återgå till det normala igen.

Steg 2: 1 juli:

 • Höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 
 • Folkhälsomyndighetens råd till föreningar för kultur och fritid tas bort. Det gäller sådant som att hålla träningar och aktiviteter utomhus, råd om att undvika trängsel m.m.
 • Serveringsställens öppettider förlängs ytterligare.
 • Regler om maxantal per sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort för serveringsställen utomhus. 
 • Rådet om att bara umgås med en mindre, nära krets tas bort. Men uppmaningen är fortsatt att det är bättre att träffas utomhus. 
 • Möten och stämmor i föreningar kan ske, men även i fortsättningen utan trängsel. 
 • Deltagartaket för privata fester i hyrd lokal höjs till max 50 personer. 

Steg 3: 15 Juli

 • Regler om begränsat antal passagerare för långväga kollektivtrafik tas bort. 
 • Regler som kräver ett visst antal kvadratmeter yta per person i inomhus- och utomhusmiljöer tas bort. Men trängsel ska undvikas.
 • Regler om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser m.m. tas bort. Men trängsel ska undvikas.
 • Råd om munskydd i kollektivtrafik tas bort.

Steg 4: Preliminärt september

 • Deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.
 • Vissa särskilda regleringar av till exempel stora allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus och utomhus kan eventuellt behövas även i fortsättningen.
 • Deltagartak för privata sammankomster i hyrd lokal tas bort.
 • Regler om maxantal per sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort för serveringsställen inomhus. 
 • Konserter tillåts på serveringsställen inomhus. 

Steg 5: Ej tidsbestämt

 • Kvarvarande restriktioner tas bort. Gäller bland annat trängselregler för handelsplatser och kultur- och fritidsverksamhet. Gäller även uppdraget att personer som arbetar på vissa statliga myndigheter ska arbeta hemifrån så långt det är möjligt. 
 • Rådet om att stanna hemma vid symtom finns kvar. Rådet kommer tas bort så snart det epidemiologiska läget tillåter det. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors