Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Jätteskutt för Södertälje i indexmätning ”Bra kommun att vara företagare i”

2019 tillsattes en särskild styrgrupp för att förstärka och tydliggöra arbetet mellan kommun och företag. Där sitter Tage Gripenstam (C) som ordförande och har till uppgift att hålla ihop och driva arbetet. Ett arbete som mäts och rapporteras från Småföretagarnas Riksförbund. Ett index som visade en studie över omfattande skillnader i företagandets villkor mellan Sveriges 290 kommuner. Denna stuide placerades Södertälje Kommun på plats 238.

I år, 2021, fick Tage Gripenstam och styrgruppen ett redigt kvitto på att det går åt rätt håll och att det görs ett fantastiskt arbete. Småföretagarnas Riksförbund placerade Södertälje på plats 138. På bara ett år passerade Södertälje 100 andra kommuner, fantastiska siffror.

– Spännande att Södertälje kommun gör ett rejält lyft i Småföretagarindex 2021. Särskilt kul att det är Småföretagens förutsättningar som mäts, som ofta hamnar i skuggan av våra stora industrier, säger Tage Gripenstam till Telgenytt.

– Företagen är viktiga av många anledningar, de bidrar med utvecklingen av kommunen, skapar fler jobb och står för en stor del av finansieringen av välfärden. Utan ett fungerande och välmående näringsliv mår inte ett samhälle bra. Så självklart är det viktigt och prioriterat att arbeta med att ständigt förbättra företagsklimatet, säger Ordförande Tage Gripenstam.

För att stimulera, följa upp och ta initiativ så har styrgruppen den rollen som stöd åt kommunstyrelsens nyantagna Näringslivsstrategi. Arbetet handlar om att förverkliga Näringslivsstrategin och alla är inblandade från skola, miljökontor, samhällsbyggnadskontor till kommunala bolag. Väldigt viktigt är det att möta företagen på många olika sätt, i aktuella ärenden men också i olika företagsmöten för en ständig dialog för att höra hur företagen mår men också få veta vad de förväntar sig av kommunen.

Enligt Tage så är det väldigt intressant sättet de mäter på. Det visar att Södertälje kommun är en bra kommun att vara företagare i och att vi är lyckligt lottade som kan erbjuda en bra plats att driva sitt företag på.

Efter att kommunen återgick till namnet Näringslivsenheten och lämnat Destinations Södertälje som begrepp har det skickat en bra signal till företagen där det tydligt visat vart man riktar fokus.

– Vi ser fortsatt utmaningar i att förbättra vårt företagsklimat i mötet mellan kommun och företag, men mätningen bekräftar att vi är på rätt väg, säger Tage Gripenstam

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2021 00:00

Trubadur, hattar och visblad – Levines dukar för kräftskiva

A7C16DEB-F7CB-4845-B65C-2BC062A42169

Har du inte hunnit bryta klor i år, har du ingen kräftskiva inbokad eller älskar du helt enkelt att frossa i dig kräftor?

Då har du kommit rätt. Telgenytt guidar till det perfekta alternativet för dig och ditt sällskap.

Augusti är här och givetvis betyder det att kräftsäsongen är igång igen. På Stora Torget håller Restaurangen Levines hårt på traditionen och bjuder in till kräftfest nu på torsdag.

Under kvällen gästas Levines av den populära trubadurduon S&J Starkers som står för underhållningen och utlovar en härlig stämning. I samband med spelningen har restaurangen även anordnat en kräftskiva med skaldjursbuffé.

Under kvällen kommer även den ordinarie menyn att gälla.

– Vi kommer att satsa på en riktigt kräftfrossa. Det är buffé som gäller, så det blir mycket kräftor, musslor och skaldjur, säger Nour Dhiaa på Levines Brasseriet till Telgenytt.

Buffen startar 18:00, torsdag den 18 augusti, och pågår till 23:00, och trots den knappa marknadsföringen har intresset varit oerhört stort. För att säkra en plats rekommenderar Nour att vara ute i god tid med att boka bord.

– Vi förväntar oss en riktigt bra kväll, men det gäller att boka bord för att garantera en plats, säger Nour.

Sommaren lider mot sitt slut, men först ska hattarna och visbladen fram.

Säkra er plats på torsdag – Boka bord på Levines på Stora Torget

Kräftor på längden och tvären. Fram med hattar, visblad och färgglada lyktor. Det är dags för kräftskiva.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 19:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 19:08

Granberg, RP: Perfekt grogrund för korruption och svågerpolitik

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiet.

Idag avslöjade Telgenytt om att det förekommer en massa konstigheter inom Telge inköp och de kommunala affärerna.

Och de är oerhört bra att detta lyfts fram för vi på Realistpartiet lämnade nämligen in en motion(förslag) redan i februari 2018 till kommunfullmäktige om just detta.

Samma månad 2018 ställde jag även en interpellation till Boel Godner om vad hon tyckte om idén. Mitt förslag var att utöka granskningsrutinerna på Telge inköp för att minska misstag eller rent av dåliga affärer – Svaret på vårt förslag var ett tydligt och blankt NEJ! 

Där det finns stora pengar att tjäna och knappt någon insyn alls så är det ju en perfekt grogrund för korruption/vänskapskorruption och svågerpolitik.

Jag har tagit del av Tietoevrys klagan till Förvaltningsrätten i Stockholm och jag tycker mig utläsa att Fujitsu kan ha fått fördelar som inte borde få förekomma i en rättvis upphandling. Skall bli spännande att se vad Förvaltningsrätten kommer fram till.

”Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar”

Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar, eller inte upphandlar alls. Ibland ges affärerna direkt till kompisarna inom Peab, såsom P-huset bakom stadshuset.

Och hur man smusslar bakom ryggen på Södertäljeborna med hemligstämplade affärer exempelvis som när man säljer Södertäljebornas bostäder i Hovsjö till bekanta för 55 miljoner kronor billigare, och att det från politiken endast var 3 Socialdemokrater som tog beslutet är odemokratiskt!

En extern visselblåsarfunktion dit kommunens medborgare och anställda kan vända sig till om man misstänker skumraskaffärer föreslog vi 11 nov 2020 i kommunfullmäktige genom att lägga en skarp motion – det blev ett nej där med! 

”Återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag”

Realistpartiet går till val på att ändra på allt detta!

Vi skall återinföra demokrati så alla partierna i kommunstyrelsen får insyn i de stora kommunala affärerna, återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag och införa seriösa och rättvisa upphandlingar. Införa en extern visselblåsarfunktion ditt medborgarna kan vända sig utan att chefen får reda på det. 

Framförallt så skall det vara en helt annan öppenhet gentemot våra medborgare än vad vi har idag, vi som förtroendevalda skall förvalta medborgarnas tillgångar, för det är faktiskt så att det är Södertäljebornas tillgångar, inte några politikers privata bolag och verksamheter som man kan tro när man ser hur det går till ibland.

Det krävs fler Realister i stadshuset helt enkelt så vi kan få bukt med sånt här, men det är ju upp till väljarna nu 11 september – Rösta Realistiskt.

Joakim Granberg, Partiledare
Realistpartiet, ditt lokalparti

Läs: TELGENYTT AVSLÖJAR: Telge Inköp misstänkts för fusk i upphandlingar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 18:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)