Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Jätteskutt för Södertälje i indexmätning ”Bra kommun att vara företagare i”

2019 tillsattes en särskild styrgrupp för att förstärka och tydliggöra arbetet mellan kommun och företag. Där sitter Tage Gripenstam (C) som ordförande och har till uppgift att hålla ihop och driva arbetet. Ett arbete som mäts och rapporteras från Småföretagarnas Riksförbund. Ett index som visade en studie över omfattande skillnader i företagandets villkor mellan Sveriges 290 kommuner. Denna stuide placerades Södertälje Kommun på plats 238.

I år, 2021, fick Tage Gripenstam och styrgruppen ett redigt kvitto på att det går åt rätt håll och att det görs ett fantastiskt arbete. Småföretagarnas Riksförbund placerade Södertälje på plats 138. På bara ett år passerade Södertälje 100 andra kommuner, fantastiska siffror.

– Spännande att Södertälje kommun gör ett rejält lyft i Småföretagarindex 2021. Särskilt kul att det är Småföretagens förutsättningar som mäts, som ofta hamnar i skuggan av våra stora industrier, säger Tage Gripenstam till Telgenytt.

– Företagen är viktiga av många anledningar, de bidrar med utvecklingen av kommunen, skapar fler jobb och står för en stor del av finansieringen av välfärden. Utan ett fungerande och välmående näringsliv mår inte ett samhälle bra. Så självklart är det viktigt och prioriterat att arbeta med att ständigt förbättra företagsklimatet, säger Ordförande Tage Gripenstam.

För att stimulera, följa upp och ta initiativ så har styrgruppen den rollen som stöd åt kommunstyrelsens nyantagna Näringslivsstrategi. Arbetet handlar om att förverkliga Näringslivsstrategin och alla är inblandade från skola, miljökontor, samhällsbyggnadskontor till kommunala bolag. Väldigt viktigt är det att möta företagen på många olika sätt, i aktuella ärenden men också i olika företagsmöten för en ständig dialog för att höra hur företagen mår men också få veta vad de förväntar sig av kommunen.

Enligt Tage så är det väldigt intressant sättet de mäter på. Det visar att Södertälje kommun är en bra kommun att vara företagare i och att vi är lyckligt lottade som kan erbjuda en bra plats att driva sitt företag på.

Efter att kommunen återgick till namnet Näringslivsenheten och lämnat Destinations Södertälje som begrepp har det skickat en bra signal till företagen där det tydligt visat vart man riktar fokus.

– Vi ser fortsatt utmaningar i att förbättra vårt företagsklimat i mötet mellan kommun och företag, men mätningen bekräftar att vi är på rätt väg, säger Tage Gripenstam

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors