Företag i fokus:

Så var första helgen efter nya öppettiderna på krogen ”-Äntligen”

Det var en underbar stämning i Södertälje och i restaurangerna, då Telgenytt besökte olika krogar under helgen. Folk var glada och njöt av solen i en levande stad som strålade och hade en magisk puls.

Ovan ser vi vännerna Martin Fredin, Andreas Petrányi, Niklas Petrányi och Rodrigo Vidal som passade på att njuta av vädret och nya öppettiderna.

Det var i tisdags som Telgenytt skrev en artikel om nya restriktionerna som började gälla 1 juni, Södertäljes krögare ser fram emot att få hålla öppet till 22.30, där restauranger får förlängda öppettider och krögare fick säga sitt.

Beskedet togs emot med öppna armar av krögarna som haft ett tufft halvår. I helgen valde Telgenytt istället att fråga restaurangbesökare om vad de tycker om nya öppettiderna för restaurangerna.

– Äntligen kan man gå ut och ha kul! Hänga på Ceasars och dricka Coconut Daiquiris med vänner, då känner man att man lever, säger Lena Hansen med ett glatt leende.

– Vi tycker att det är fantastiskt, man har saknat att kunna umgås med vänner efter 20:00. Det är verkligen efterlängtat, inte minst för restaurangerna som haft det tufft ett bra tag, säger Robert och Metin Ataseven.

– Tycker att det är underbart att de har förlängt. Längtar till allting är normalt igen, säger Izla Unesi och får medhåll från sin vän Niclas.

– Det känns skönt, att någorlunda kunna styra över sitt egna liv och träffa folk som man inte träffat på länge, säger Marcus Theng.

– Det känns jättebra, speciellt för krögarna som är vänner till en. Man känner hopp för en ljusare framtid. Vi alla längtar för att denna pandemi ska ta slut och att man kan få träffa sina nära och kära utan att behöva ha den oro man haft i över ett år, säger Rodrigo Vidal.

– Jag tycker att det känns väldigt kul att det börjar kännas som vanligt igen, hoppas dom öppnar ännu längre snart, säger Olivia.

– Jag tycker att det är sjukt kul att Templet har öppet längre. Å andra sidan så var det skönt när stan stängde klockan 20.30 så man kunde komma hem i bra tid, säger han.

– Så himla gött, berättar en glad Hampus Palmqvist.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 juni 2021 00:00

Ny tuff utmaning väntar – mot tidigare samarbetsklubben

Niklas-Ohlstrom

Niklas Ohlström. Foto: RG media foto

Säsongen 2016/2017 kommer för alltid att etsas in i historien som det året Växjö, för första gången, nådde hela vägen till en SM-final. De sjudande finalerna, som tidigare dominerats av Falun och Storvreta, fick nu sällskap av ett nytt lag på den stora scenen. Växjö, som gjorde sin SSL-debut 2013, valde en annorlunda väg genom att satsa på unga, lovande spelare i stället för dyra värvningar.

En central del av Växjös strategi innefattade ett givande samarbete med Nykvarn, där unga talanger fick möjligheten att kliva in i SSL-spel genom att gå över till Växjö. Vid den tiden befann sig Nykvarn i division 1 och såg stolt på när deras egna produkter testade vingarna i den högsta ligan.

Det var inledningsvis Markus Jonsson och Valdemar Ahlroth som tog det stora klivet. Efter några säsonger anslöt även Filip Ceder och Karljohan Ahlroth till Växjö. Resultatet av detta partnerskap blev en imponerande utveckling, vilket resulterade i att laget nådde slutspel varje säsong.I den minnesvärda SM-finalen 2017 fylldes Avicii Arena av stolta supportrar från Nykvarn när Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson och Filip Ceder (tidigare Karlsson) representerade Växjö mot IBF Falun.

För dessa Nykvarnfostrade spelare avslutades resan med silvermedaljer. Nykvarn har fortsatt att fostra spelare som har gjort avtryck i Växjö. Simon Westgärds, Lucas Rigogiannis och Kevin Rigogiannis har alla tidigare representerat Växjö och bidragit till lagets framgångar. Dessutom har Daniel Johansson representerat Växjö men som är fostrad i Gnesta.

Nu står de inför sin forna klubb i vad som utlovar att bli en intensiv batalj mellan två offensivt inriktade lag.

Växjö med ny framstående tränare från Finland
Inför den här säsongen har Växjö lockat till sig en ny tränare vid namn Jyri Korsman, som tidigare tränat Floorball Köniz i Schweiz. Den erfarne finländaren har en imponerande bakgrund, inklusive rollen som assisterande tränare för det finska U19-landslaget och det australiensiska landslaget. Han står nu redo att leda en trupp med gedigen erfarenhet.

Samtliga spelare har spelat i Växsjö.
Övre raden från vänster: Simon Westgärds, Kevin Rigogiannis, Lucas Rigogiannis, Daniel Johansson
Nedre raden från vänster: Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson, Filip Ceder

Under föregående säsong nådde Växjö semifinalserien, där de tyvärr besegrades av Storvreta efter en intensiv semifinalserie som avgjordes i match 7. Inför den nuvarande säsongen har laget startat starkt. Först en tuff straffvinst mot Mullsjö med siffrorna 6–5 och därefter en övertygande seger borta mot Helsingborg med 9–4. Det är tydligt att Växjö siktar på att bygga vidare på föregående framgångar och att tränare Korsman har fört med sig en vinnande inställning och internationell erfarenhet till laget.

Vändningen efter avstängningen
Kvällen före den mycket efterlängtade hemmapremiären damp chockbeskedet ner: Lucas Rigogiannis skulle avtjäna en tre matcher lång avstängning på grund av en tackling på IBF Faluns Simon Cederström. Men glädjen spreds som en löpeld när Nykvarns överklagan framgångsrikt passerade genom instanserna, och Lucas’ avstängning reducerades till endast en match, mot Storvreta. Det betyder att hemmapubliken ändå får uppleva Lucas Rigogiannis i spel när laget möter Växjö.

Inför den kommande matchen
Nykvarn, som ställts mot två av innebandyvärldens giganter i säsongens inledning, har nu fått en välbehövlig paus för att samla krafterna inför den kommande matchen. Med Lucas Rigogiannis tillbaka i laget finns det hopp om en stark prestation. Dock är det en osäkerhet kring Niklas Ohlströms deltagande i hemmamatchen.
Ohlström, som tvingades kliva av matchen mot Storvreta på grund av en lårkänning, har testat under veckan, men det återstår att se om han är redo att spela på söndag. Publiken håller andan i förväntan på att få se sitt lag kämpa på hemmaplan.

Matchinfo
Plats: Furuborghallen
Tid: 17:00
När: söndag 1 oktober
Biljetter finns at köpa här
Matchen sänds även via Sportexpressen

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 14:55
Senast uppdaterad: 30 september 2023 15:04

BILDEXTRA: Välfyllt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 14:11

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors