Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Årets första Gokart-tävling hölls i Tuvängen

Milla Sjöstrand, en av helgens tävlande.

Södertälje Kart Racing Club (SKRC) anordnade i helgen en publikfri MKR-tävling som pågick i två dagar.

Montrar och tält byggdes upp längst banan och här fick Telgenytt en familjär känsla bland alla närvarande. Några sitter på familjeläktaren, några sitter under i skuggan i teamets egna tält, andra njuter av solen i medtagna solstolar för att följa ett pågående race. MKR-tävlingen är helt publikfri, men det tycks inte vara några större konstigheter. Här är det en oerhörd avslappnad och härlig stämning.

Teodor Ödmark från Huddinge, är en av flera förare som åkt hit för att tävla.

Under lördagens race gång vann han, men för Teodor är det inte här hans verkliga fokus ligger. Han fyller snart 14 år och redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

Teodor började köra som 7-åring och fyller 14 år i år, men redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

– Jag ska även åka på en förtävling i Spanien, Zaragoza, mellan deltävlingarna. Så först åker vi till Italien och åker en deltävling, sedan tar vi färjan över till Spanien och efter det tillbaka till Italien för att åka den sista deltävlingen, berättar Teodor för Telgenytt.

Årets gokart-tävling som anordnades av Södertälje Kart Racing Club är årets första, vilket gör den väldigt attraktiv. Här har förare åkt hit hela vägen från Luleå för allt delta. Men på grund av Covid-19 restriktionerna bestämde sig SKRC att begränsa antalet deltagare i år och även hålla en låg profil på sociala medier för att inte locka till sig allt för mycket publik.

– Evenemanget är helt publikfritt, så vi ville inte skriva något om det i förväg, säger John Sjöstrand som är en av de ansvariga på plats.

 Är man är nyfiken och vill börja tävla i karting, så är klubbens webbadress www.skrc.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 juni 2021 00:00

Rånförsök i centrala Södertälje – Flera personer gripna

2022_01_polisbil

Arkivbild.

På torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit utsatt för ett rånförsök.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa flera misstänkta gärningspersoner.

Det var vid 22:30-tiden som polisen ryckte ut efter att flera personer försökt råna en person.

Enligt polisen var de första initiala uppgifterna om att det först gällde ett slagsmål i centrala Södertälje. Men det skulle senare visa sig att det rörde sig om ett rånförsök där flera gärningsmän var inblandade.

– De misstänkta har försökt råna en person utanför en restaurang. När vi kom dit så har någon eller några av gärningsmännen gått in på restaurangen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt på torsdagskvällen.

Polisen kunde snabbt lokalisera männen och gripa dem, misstänkta för rånförsöket utanför en restaurang i centrala Södertälje.

Enligt polisen ska offret inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 23:06
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 23:06

Nu avtjänar Balkongmannen sitt straff i turkiskt fängelse – ”En lättnad”

2022_06_Balkong

Bild: Ur polisens förundersökning.

Det var den tredje juni som Bobel Barqasho greps av Turkisk polis för mordförsöket 2013, vilket Telgenytt var först med att rapportera om i Sverige.

Nu bekräftar Kriminalvården till SVT om att Bobel gripits och befinner sig i turkiskt fängelse.

– Vi har saknat bekräftelse från Turkiska myndigheter om att han är gripen och intagen i fängelse, och nu har vi fått en sådan bekräftelse, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Bobel Barqasho greps av turkiskt polis den 3 juni 2022. Foto: Creative commons / Polisen.

2013 försökte han mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö. Dåvarande frun överlevde fallet efter flera veckor i koma. Bobel dömdes till 14 års fängelse för dådet, men flydde till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

I juni greps han av turkiskt polis med ett falskt svensk körkort som användes för att ta sig genom olika länder. Nu bekräftar turkiska myndigheter till Kriminalvården att Bobel avtjänar sitt straff i turkiskt fängelse.

– Ur ett brottsofferperspektiv är det nu en lättnad att ärendet nu kan avslutas, säger Lisa på Kriminalvården till SVT.

Läs även: TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 15:10
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 15:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)