Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Årets första Gokart-tävling hölls i Tuvängen

Milla Sjöstrand, en av helgens tävlande.

Södertälje Kart Racing Club (SKRC) anordnade i helgen en publikfri MKR-tävling som pågick i två dagar.

Montrar och tält byggdes upp längst banan och här fick Telgenytt en familjär känsla bland alla närvarande. Några sitter på familjeläktaren, några sitter under i skuggan i teamets egna tält, andra njuter av solen i medtagna solstolar för att följa ett pågående race. MKR-tävlingen är helt publikfri, men det tycks inte vara några större konstigheter. Här är det en oerhörd avslappnad och härlig stämning.

Teodor Ödmark från Huddinge, är en av flera förare som åkt hit för att tävla.

Under lördagens race gång vann han, men för Teodor är det inte här hans verkliga fokus ligger. Han fyller snart 14 år och redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

Teodor började köra som 7-åring och fyller 14 år i år, men redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

– Jag ska även åka på en förtävling i Spanien, Zaragoza, mellan deltävlingarna. Så först åker vi till Italien och åker en deltävling, sedan tar vi färjan över till Spanien och efter det tillbaka till Italien för att åka den sista deltävlingen, berättar Teodor för Telgenytt.

Årets gokart-tävling som anordnades av Södertälje Kart Racing Club är årets första, vilket gör den väldigt attraktiv. Här har förare åkt hit hela vägen från Luleå för allt delta. Men på grund av Covid-19 restriktionerna bestämde sig SKRC att begränsa antalet deltagare i år och även hålla en låg profil på sociala medier för att inte locka till sig allt för mycket publik.

– Evenemanget är helt publikfritt, så vi ville inte skriva något om det i förväg, säger John Sjöstrand som är en av de ansvariga på plats.

 Är man är nyfiken och vill börja tävla i karting, så är klubbens webbadress www.skrc.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors