Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tre personer dömda till fängelse efter tillslag i Nykvarn

Det var i februari i år som polisen och Arbetsmiljöverket gjorde ett gemensamt tillslag mot ett misstänkt företag i Mörby Nykvarn. Vid tillslaget grep polisen fler personer som Södertälje tingsrätt väckte åtal mot i maj efter att ha hittat stora mängder av smugglat alkohol och cigaretter. Totalt rörde det sig om 30 lastpallar med 8 292 liter sprit, 5 858 liter vin och 5 156 liter öl samt 90 000 cigaretter i en låst lokal på företagets område, skriver lt.

Två av dessa var en man och en kvinna, bägge i 50 års åldern, samt en 45 årig man. Alla tre åtalade nekade till brott. 

Vid en husrannsakan i 45-åringens bil och bostad hittade polisen alkohol, cigaretter och en ryggsäck med över en miljon i kontanter som han inte visste var det kom ifrån.

Den 50 årige mannen skyller ifrån sig och påstår att andra kriminella tvingat honom att förvara varorna efter att ha dragit på sig stora spelskulder. Den jämnåriga kvinnan hävdar att hon trodde att allt var avsedd för eget bruk.

Nu avfärdar Södertälje Tingsrätt alla ursäkter och dömer mannen och kvinnan i 50 års åldern till vardera ett år och tre månaders fängelse. 45 åringen tilldelas ett straff på fängelse i ett år och sex månader.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 juni 2021 00:00

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors