Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Familjen Ekbergs båt stals från Södertälje båtklubb – ”Håll koll på era båtar”

Mellan onsdagen den 3 juni och torsdagen den 4 juni, stals en Chaparral 250 Signature, årsmodell 2008 från Södertälje båtkubb. Trots att båtklubben har vakter som kör nattpass så lyckades tjuvarna klippa av stängslet till båtklubben för att ta sig in.

Nu uppmanar familjen Ekberg andra båtägare att vara försiktiga och att hålla koll på sina båtar.

-Det här är proffs som gör det. Vi hade både hänglås och kedja, men det kapade dom av så håll koll på era båtar, säger Eric Ekberg

Båten var låst med både kedja och tunga hänglås, men det stoppade inte tjuvarna som enligt Eric var riktiga proffs. Dom tog sig in i området via staketet, ut på bryggan och in på båten, helt obemärkt. 

– Man blir ju såklart arg och ledsen, det känns olustigt att några andra har ens privata ägodelar, berättar Eric Ekberg till Telgenytt.

På Larmtjänst.se, har sidan gått ut med information om båten som kan vara till hjälp om någon skulle få syn på båten.

Får ni syn på båten, kontakta Larmtjänst.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 juni 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors