Företag i fokus:

BILDER/SENASTE NYTT: 2-åring föll från balkong i Södertälje

Larmet till polisen kom 17:40, enligt uppgifter till Telgenytt ska ett barn ha ramlat från en balkong i Södertälje. Barnet har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

Polisen kommer att stanna kvar på platsen för dörrknackning och förhör, säger Åsa Wallentin, presstalesperson.

Hur långt föll barnet?

-Ett par våningar, säger Åsa Wallentin, presstalesperson

När Telgenytt anlände till Blombacka påträffades ett flertal polisbilar samt en teknikerbil. Det var även folk på plats. Ett litet område är avspärrat under en balkong.

Vi har pratat med två vittnen som har sett hela händelsen.

När Telgenytt´s reporter anlände till platsen kunde en av poliserna som var på plats och hävdar att rubriceringen är grovt vållande till kroppsskade.

Vittne 1:

Enligt vittnet såg vittnet pappan sitta på balkongen och barnet ska ha varit lutande mot balkongen. Barnet hade något i munnen och på så sätt ska barnet ha ramlat. Därefter ska Pappan ha gått ner efter 5 minuter.

Pappan gick ner efter 5 minuter och därefter gick upp, utan barnet. Efter en kvart gick pappan ner igen och då kom ett par ungdomar och ett bråk ska ha urartats.

– Jag är jätte chockad över pappans agerande, säger vittnet till Telgenytt.

Vittne 2:

Ett annat vittne från andra gården berättar att han hörde skrik och gick ut, när vittnet anlände till platsen såg den hur pappan va chockerad.

När ambulansen kom såg vittnet 5-6 killar som slog pappan på grund av att pappa inte gjorde något åt dottern.

Skadeläget är fortsatt oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 28 maj 2021 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors