Företag i fokus:

Anna Merry Khammo- Fick utmärkelser för Årets Elev 2021

Under onsdagen delades utbildningsnämndens utmärkelser ut till lärare, lärarlag och till elever i åk 9 som utmärkt sig särskilt under året.

Det är fjärde gången som utmärkelser delas ut till lärare som tydligt förbättrat kvaliteten i undervisningen och som aktivt arbetat för skolans eller för skolans uppdrag. På grund av den rådande situationen så livesändes årets utmärkelseutdelningen via kommunens facebooksida.

–  Förra året fick vi ställa in på grund av pandemin, men i år ställde vi om och bjöd in alla pristagare och prisutdelare via Teams eftersom vi inte kunde bjuda in alla till stadshuset. Det är fantastiskt att se att lärare, elever och förskolans pedagoger lyckats arbeta så målmedvetet och framgångsrikt trots pandemin, säger Johan Abrahamsson, tf utbildningsdirektör.

Utmärkelserna till niondeklassarna delades ut av utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) som konstaterade:

– Det känns stort och högtidligt att få belöna några fantastiska elever för deras ansträngningar!

Vinnare av Årets elev 2021

En av eleverna som fick en utmärkelse och Årets elev 2021 var Wasaskolans egna Anna Merry Khammo.

Anna Merry Khammo`s motivering för utmärkelsen lyder:

• Har utvecklats under åren, presterat och anammat det svenska språket
• Stark vilja och engagemang till att vilja utvecklas och lära sig
• Hon är ständigt nyfiken och tar till sig all kunskap samt kritik

Anna Merry hur känns det att få det bekräftad att du är vinnare för årets elev 2021 ?

– Jag känner mig glad att jag har gjort den här resan och att jag fick det bekräftelse om det jag har gjort under min tid i Wasaskolan.

Det är ett stort pris, vad har du gjort för att kunna få ett sånt pris?

– Jag tycker man behöver lägga mycket krav på att motivera andra för att kunna känna sig glad.

Anna Merry känner ser och inkludera alla runt om henne. Hon vill att alla ska må bra och stå upp för de svaga som inte har sin röst och som inte hörs, lägger mentorn Hannan Masud.

Berätta lite om din uppstart på din utbildning, hur var den?

-Enligt mig ser jag mig själv som motiverad, jag älskar att se andra motiverade som mig. Det har varit tufft under åren, jag har försökt att motivera andra och att få det bekräftad så ser jag det som någon slags förändring.

Hur kände du under distansen?

– Jag har fått en möjlighet där lärarna möter mig och har delvis närundervisning i skolan, så det har inte varit jobbigt för mig.

Har du något att säga till andra elever runt om i världen?

– Jag vill uppmana till nästa årets elever att inte vara själviskt utan att vara hjälpsamma för att man kommer få en belöning till exempel som Årets elev. Men även inte att få ett pris för det, man kan ju även få beröm och bekräftelse från sina lärare och mentorer.

När Telgenytt träffade Anna deltog, även mentorn Hannan Masud. Vi frågade Hannan om hur det har varit att jobba med Anna under ett par intensiva år. Så berättar Hannan.

-Anna har gjort en fantastisk resa både på det sociala. De går i hand både socialkompetens och kunskapskometens. Hon är även en kamrat där alla vill vara med, hon har egenskapen att vara snäll mot alla.

Avslutningsvis lägger Hannan även till att Wasaskolans rektor och all personal är väldigt stolta över att Anna Merry fick ett sånt pris. Detta pris tillägnas till alla elevers 9or men Anna Merry fick äran att bära priset, säger Hannan Masud

Anna Merry vill tacka alla sina lärare och all personal som har motiverat henne till ett bra jobb, hon vill även tacka sin familj som har stöttat henne.

-Jag vill också ge ett stort tack till Charlotte som är rektor för Wasaskolan som har visat sitt engagemang, lägger Anna Merry till.

Avslutningsvis vill Anna Merry ge utt ett stort tack till sin mentor Hannan Masud, för sitt hjälpande och stöttande.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 28 maj 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors