Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Polisen efterfrågar iakttagelser efter mordet i Geneta

Måndagen den 24 maj sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkering i Geneta i Södertälje. Ingen är ännu gripen för mordet. Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser eller har information i övrigt om händelsen att kontakta polisen.

Polis och ambulans beordrades strax efter klockan 11 den 24 maj till en parkering vid Vasa handelsplats i Geneta med anledning av uppgifter om en skottskadad person. På platsen anträffades man i 40-årsåldern. Mannen avled av sina skador och anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande mord är inledd och flera resurser arbetar på olika sätt för att lagföra den eller de gärningspersoner som är ansvariga för mordet.

– Minst en gärningsman har gått fram och skjutit målsägande på nära håll. Han har sedan flytt springande från platsen. Gärningsmannen var mörkklädd och hade någon typ av maskering för ansiktet. Vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmannen kan ha uppehållit sig på platsen ett en stund innan brottet, säger utredningsledare Jonas Forslund.

Polis arbetar nu intensivt med att samla in och analysera information. Ett stort antal förhör har hållits och ytterligare kommer att hållas. En teknisk undersökning av brottsplatsen är gjord. Poliser finns på plats i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte.

Tipsa polisen

Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser från händelsen eller har information i övrigt som kan sättas i samband med mordet att kontakta polisen på tfn 114 14, via polisens tipsformulär eller genom att ta kontakt med polis på plats. Du kan också besöka närmaste polisstation. Du får vara anonym. 

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 maj 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors