Företag i fokus:

Södertälje sjukhus riskerar dryga böter!

Södertälje sjukhus riskerar att få betala vite på 300 000 kronor, enligt tidningen Arbetarskydd. Detta efter att ett stort antal anställda på en avdelningen varit sjuka i Covid-19.

Sjukhusledningen i Södertälje medger att det har funnits brister i hur kontakten mellan personal har organiserats. Skyddsombudet har också framfört att det finns en smittrisk i vissa situationer där personal hanterar skyddsutrustning eller hjälper patienter på toaletten.

Arbetsmiljöverket har även sett brister i tillsynen när lyftar används och menar att personalen inte fått tillräcklig information om de risker som de kan utsättas för när de hanterar utrustningen.

Nu kräver Arbetsmiljöverket att Södertälje sjukhus kartlägger smittrisken och att en rapport ska vara inlämnad och klar senast den 15 november. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 maj 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors