Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Mordet i Geneta: ”Kaosartad situation”

Klockan var 11:05 som första samtalet inkom till larmcentralen om skottlossning utanför gymanläggningen Actic vid Vasa handelsplats i Geneta. En 39-åring bosatt i Södertälje träffades av skott i halsen. Ambulans var snabbt på plats men tyvärr gick inte livet att rädda på 39 åringen. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Mannen ska enligt LT vara en 39 åring krögare med delägarskap i flera krogar, bland annat i Stockholm och även Södertälje genom åren .

Ett vittne till Telgenytt, som anlände till platsen precis efter själva skottlossningen, berättar om en kaosartad situation.

– Jag var helt ovetande om vad som hade hänt när jag anlände till platsen och ser bara folk som springer åt olika håll. Det vällde ut folk ut från gymmet som valt att stänga för dagen. Jag kom knappt fram med bilen, poliser överallt som spärrade av hela området. Så det var ju en kaosartad situation som jag inte fick grepp på, berättar vittnet.

Såg du gärningsmannen fly från platsen?

Nej det gjorde jag inte, jag kom strax efter. Jag förstod inte vad som hade hänt förns en vän berättade att det låg en person skjuten mellan bilarna längre bort.

Polisen var snabb med att sätta in stora resurser och en helikopter i sökinsatsen. Skytten ska ha varit maskerad med en skidmask enligt flera medier. Vi är där och jobbar för fullt med många enheter, säger Stockholmspolisen.

Varför mannen skjutits är ännu oklart enligt polisen.

Vid skrivandets stund så har ännu ingen gripits för mordet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 maj 2021 00:00

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Kvinnlig företagare misstänkt för brott med Uppsalakriminella

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tre personer bakom ett bolag i Uppsala åtalas för grovt skattebrott. En av bolagspersonerna ska enligt LT vara en kvinnlig företagare från Södertälje i 55-årsåldern.

De misstänks för att ha undanhållit över 20 miljoner kronor från att redovisas i inkomstdeklarationer till Skatteverket, och Södertäljekvinnan misstänks för att ha undanhållit över 800.000 kronor i utebliven skatt.

(Annons)

Enligt tidningen ska kvinnan år 2015 ha ansökt om tillstånd för ett HVB-hem, med Johanna Möller som föreståndare för verksamheten, även känd som ”Arbogakvinnan” efter morden i en sommarstuga. Hon dömdes 2017 till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. Åren innan morden, mellan år 2009 och 2014, arbetade Möller på socialtjänsten i Södertälje som handläggare.

Men bolaget, som den numera 55-åriga Södertäljekvinnan representerade, nekades tillstånd av IVO att bedriva ett HVB-hem. Myndigheten ansåg att personerna bakom bolaget var olämpliga.

Nu åtalas Södertäljekvinnan och två andra personer för misstänkt grovt skattebrott i ett bolag i Uppsala, där enligt LT en av de inblandade, en 35-åring, kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot och den så kallade ”kurdiska räven”.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 08:12
Senast uppdaterad: 30 september 2023 08:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors