Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Mordet i Geneta: ”Kaosartad situation”

Klockan var 11:05 som första samtalet inkom till larmcentralen om skottlossning utanför gymanläggningen Actic vid Vasa handelsplats i Geneta. En 39-åring bosatt i Södertälje träffades av skott i halsen. Ambulans var snabbt på plats men tyvärr gick inte livet att rädda på 39 åringen. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Mannen ska enligt LT vara en 39 åring krögare med delägarskap i flera krogar, bland annat i Stockholm och även Södertälje genom åren .

Ett vittne till Telgenytt, som anlände till platsen precis efter själva skottlossningen, berättar om en kaosartad situation.

– Jag var helt ovetande om vad som hade hänt när jag anlände till platsen och ser bara folk som springer åt olika håll. Det vällde ut folk ut från gymmet som valt att stänga för dagen. Jag kom knappt fram med bilen, poliser överallt som spärrade av hela området. Så det var ju en kaosartad situation som jag inte fick grepp på, berättar vittnet.

Såg du gärningsmannen fly från platsen?

Nej det gjorde jag inte, jag kom strax efter. Jag förstod inte vad som hade hänt förns en vän berättade att det låg en person skjuten mellan bilarna längre bort.

Polisen var snabb med att sätta in stora resurser och en helikopter i sökinsatsen. Skytten ska ha varit maskerad med en skidmask enligt flera medier. Vi är där och jobbar för fullt med många enheter, säger Stockholmspolisen.

Varför mannen skjutits är ännu oklart enligt polisen.

Vid skrivandets stund så har ännu ingen gripits för mordet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 maj 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors