Företag i fokus:

Mordet i Geneta: ”Kaosartad situation”

Klockan var 11:05 som första samtalet inkom till larmcentralen om skottlossning utanför gymanläggningen Actic vid Vasa handelsplats i Geneta. En 39-åring bosatt i Södertälje träffades av skott i halsen. Ambulans var snabbt på plats men tyvärr gick inte livet att rädda på 39 åringen. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Mannen ska enligt LT vara en 39 åring krögare med delägarskap i flera krogar, bland annat i Stockholm och även Södertälje genom åren .

Ett vittne till Telgenytt, som anlände till platsen precis efter själva skottlossningen, berättar om en kaosartad situation.

– Jag var helt ovetande om vad som hade hänt när jag anlände till platsen och ser bara folk som springer åt olika håll. Det vällde ut folk ut från gymmet som valt att stänga för dagen. Jag kom knappt fram med bilen, poliser överallt som spärrade av hela området. Så det var ju en kaosartad situation som jag inte fick grepp på, berättar vittnet.

Såg du gärningsmannen fly från platsen?

Nej det gjorde jag inte, jag kom strax efter. Jag förstod inte vad som hade hänt förns en vän berättade att det låg en person skjuten mellan bilarna längre bort.

Polisen var snabb med att sätta in stora resurser och en helikopter i sökinsatsen. Skytten ska ha varit maskerad med en skidmask enligt flera medier. Vi är där och jobbar för fullt med många enheter, säger Stockholmspolisen.

Varför mannen skjutits är ännu oklart enligt polisen.

Vid skrivandets stund så har ännu ingen gripits för mordet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 24 maj 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors