Företag i fokus:

Annons

Tim Isak, den dolda stjärnan.

I den fysiska världen är Tim Isak ödmjuk, trevlig, glad och för många lite okänd. Men bland E-sports människor är han en megastjärna, känd under namnet ”Mann3n”. Som ”Mann3n” är han hård, skoningslös och respektlös. Tim Isak är 21 åringen som äger den digitala spelplanen.

Att stämma träff med Tim Isak är något vi får kämpa för. Han bor visserligen i Södertälje, men är ändå svår att nå. För att få till en träff tvingas vi ner till Södertäljes populära partybutik Festerix som huserar i Lunagallerian. Överallt svävar vackra och färglada ballonger i lokalen och väntar på att bli upplockade av beställande kunden. Det är studenttider och Tim är fullt sysselsatt med att hjälpa sin bror Nour som har upp till halsen att göra. Det är här man kan få träffa på Tim Isak med jämna mellan rum.

– Jag hjälper min bror så ofta jag kan, men annars är jag hemma och fokuserar på mitt, berättar Tim med ett leende.

För många är E-sport fortfarande okänd mark, men för Tim Isak så har det alltid varit en del av hans liv. Det hela började när han var cirka 8 år och tittade på sin äldre bror som spelade, men det var inte förens året 2015 som det verkligen tog fart för Tim.

– Jag tyckte det såg så himla spännande och roligt ut, det tog inte lång tid innan jag fastnade helt, skrattar Tim.

Fram till idag så har Tim uppskattningsvis haft över 8-9000 speltimmar. Det sägs att hårt arbete lönar sig och det har det även gjort för den unge Tim Isak. Idag spelar han på Elitnivå för NiP:s akademilag Young Ninjas och uppmärksammats av bland annat Expressen och Esportspegeln.

– Samtidigt som jag spelar på heltid så pluggar jag även i högskola, så jag försöker kombinera både studier och spelandet. Men det är ju tufft, tanken är kanske att pausa pluggandet lite och fokusera på Young Ninjas. Jag vill lägga all min energi på det jag tycker är kul, men vi får se berättar Tim.

I en artikel från 12 maj rapporterade Expressen om ett av de mest intressanta svenskmötena i CS:GO på länge i Loot.bet säsong 9. I ena laget fanns Tim Isak och i den artikeln beskrivs Tim ”Mann3n” Isak som en av dom bästa spelarna. Och april i år uppmärksammades han även av Emil och Pontus på Esportspegeln som kallar Tim Isak för ”Den absolut bästa CS talangen på den svenska marknaden

Hur känns det att bli uppmärksammad av så stora plattformar som Expressen och Esportspegeln?

– Det känns otroligt kul att få höra så himla fina ord, uppskattas verkligen. Jag gör ju det jag tycker är kul och trivs med, så det känns fantastiskt säger Tim.

Young ninjas är idag NiP:s akademilag men Tim Isak siktar högt och vill kliva in på den stora scenen där drömmen är att få spela Major i CS:GO. I år spelas Major-mästerskapet i Avicii Arena 4-7 november, där deltagare tävlar om en enorm prispott på 2 miljoner dollar. Vägen dit är tuff med hård konkurrens från hela världen. Men Tim och Young Ninjas är inte helt lottlösa. Bara i år har laget kammat hem 3 utmärkelser och ca 30 000 dollar i prispengar;

  • Atlantic Esportal Invitational – 1a plats
  • Elisa nordic championship Sweden – 1a plats
  • Elisa Invitational Spring 2021 – 4de plats

Vi vill gärna ta mer av hans tid, men vi blir påminda om att vi faktiskt besöker honom under arbetstid då vi märker att det börjar trilla in lite folk som väntar på hjälp. Tim Isak och Young Ninjas resa har precis börjat och vi är övertygade om att vi kommer få se mer av unge Tim!

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 maj 2021 00:00

Nedsläpp: Almtuna – SSK

C2D2DC6B-9856-4271-A699-6E8151EF032D

Foto: Shamash Oyal

Det stundar nya matcher för SSK:s herrlag. Det ska spelas tre matcher den här veckan och man inleder imorgon på bortaplan mot Almtuna.

Förra veckan spelade SSK två matcher, de inbringade 4 poäng. I fredagens hemmapremiär fanns det två spelare på skadelistan. Den ena var forwarden Sebastian Dyk och glädjande nog är han nu efter några veckors frånvaro redo för matchspel igen, det bekräftar han själv för Telgenytt.

Den andra spelaren som saknades mot Västerås i fredags var backen Albin Carlsson. Enligt LT:s bevakning av dagens träning så saknades Carlsson även där. Spel imorgon i Uppsala blir det inte för honom.

-Han spelar inte imorgon men förhoppningsvis spelar han på fredag, säger huvudtränare Magnus Bogren om Carlssons medverkan framöver.

Något särskilt i spelet ni har fokuserat på inför Almtuna?

-Ja, det är det väl. Tycker vi gör en bra första och tredje period mot Västerås, andra perioden mindre bra. Tittar man på allting efter också, statistik, så skulle vi ha vunnit den matchen.

-Där är mycket att ta med men sett över 60 minuter måste vi spela med mer tålamod, hitta mer trygghet i helheten. Inte bara göra 40 minuter bra utan försöka vara mer noggranna med pucken. Vi slarvar för mycket, framför allt i andra perioden där vi ger dem momentum. Det har vi jobbat med bland annat.

Specialteams hackar lite tycker jag?

-I och med att Dyk är tillbaka så har vi jobbat lite med powerplay, försöka få i gång det ännu mer. Vi gör ju ett 6 mot 4 och ett i 5 mot 4 men tycker ändå att vi behöver bli lite bättre där.

-Inte krångla till det, göra det enkelt, vi har skickligheten. Går det inte första gången så är det att jobba på. Då kommer det att komma.

-Vi har släppt in lite för mycket i boxplay, vi jobbar hårt med det och finns inget trolleri utan det är samma idé som allt det andra. Behålla lugnet, jobba med det vi har sagt och tro på det. Inte hitta på massa andra grejer.

Var placerar ni Dyk imorgon?

-Han går in med Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand.

Då blir Egor Polin 13:e forward imorgon?

-Ja, han blir extraspelare. Han har gjort det jättebra och är absolut med i snacket men imorgon blir det så.

(Annonslänk)

Då är det ingen annan frånvaro förutom Albin Carlsson att rapportera om?

-Nej.

Kommer inte Rasmus Ekström åka med till Uppsala?

-Det får vi se, vi har inte bestämt hur vi gör, vem som åker med. Det tar vi imorgon när vi ser gänget.

Målvaktsvalet är det väl inte lönt att fråga om, det håller du väl på till imorgon?

-Haha, jag gör väl det.

Trolig laguppställning mot Almtuna:

Målvaktsval ej offentliggjort

Backpar

Daniel Norbe – Olli Vainio

Viktor Grahn – Julius Bergman

Henrik Malmström – Veeti Vainio

Kedjor

Marcus Eriksson – Filiph Engsund – Linus Videll

Ludwig Blomstrand – Christopher Liljlewall – Sebastin Dyk

Viktor Liljegren – Dominic Turgeon – Emil Alba

William Wiå – Jacob Bjerselius – Jacob Dahlström

Extra: Egor Polin

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:38
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 17:28

Brand i trapphus i Blombacka – Släcktes snabbt

brandbild räddningstjänst .

Arkivbild: Shamash Oyal

Strax innan 17-tiden larmades räddningstjänsten till Blombacka. Enligt de första initiala larmrapporterna från SOS Alarm, uppstod en en brand i trapphus i ett flerfamiljshus på Fjärilsstigen.

Det var på tisdagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till Blombacka. När räddningstjänsten kom fram, bekräftades det att ett paket brann i ett trapphus.

-Vi larmades till platsen och det visade sig vara ett paket som ska börjat brinna, säger Räddningstjänstens operatör till Telgenytt.

Branden släcktes innan den hann sprida sig till någon av de närliggande lägenheterna. Vad som orsakade branden är i nuläget oklart

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2023 16:25
Senast uppdaterad: 3 oktober 2023 16:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors