Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tim Isak, den dolda stjärnan.

I den fysiska världen är Tim Isak ödmjuk, trevlig, glad och för många lite okänd. Men bland E-sports människor är han en megastjärna, känd under namnet ”Mann3n”. Som ”Mann3n” är han hård, skoningslös och respektlös. Tim Isak är 21 åringen som äger den digitala spelplanen.

Att stämma träff med Tim Isak är något vi får kämpa för. Han bor visserligen i Södertälje, men är ändå svår att nå. För att få till en träff tvingas vi ner till Södertäljes populära partybutik Festerix som huserar i Lunagallerian. Överallt svävar vackra och färglada ballonger i lokalen och väntar på att bli upplockade av beställande kunden. Det är studenttider och Tim är fullt sysselsatt med att hjälpa sin bror Nour som har upp till halsen att göra. Det är här man kan få träffa på Tim Isak med jämna mellan rum.

– Jag hjälper min bror så ofta jag kan, men annars är jag hemma och fokuserar på mitt, berättar Tim med ett leende.

För många är E-sport fortfarande okänd mark, men för Tim Isak så har det alltid varit en del av hans liv. Det hela började när han var cirka 8 år och tittade på sin äldre bror som spelade, men det var inte förens året 2015 som det verkligen tog fart för Tim.

– Jag tyckte det såg så himla spännande och roligt ut, det tog inte lång tid innan jag fastnade helt, skrattar Tim.

Fram till idag så har Tim uppskattningsvis haft över 8-9000 speltimmar. Det sägs att hårt arbete lönar sig och det har det även gjort för den unge Tim Isak. Idag spelar han på Elitnivå för NiP:s akademilag Young Ninjas och uppmärksammats av bland annat Expressen och Esportspegeln.

– Samtidigt som jag spelar på heltid så pluggar jag även i högskola, så jag försöker kombinera både studier och spelandet. Men det är ju tufft, tanken är kanske att pausa pluggandet lite och fokusera på Young Ninjas. Jag vill lägga all min energi på det jag tycker är kul, men vi får se berättar Tim.

I en artikel från 12 maj rapporterade Expressen om ett av de mest intressanta svenskmötena i CS:GO på länge i Loot.bet säsong 9. I ena laget fanns Tim Isak och i den artikeln beskrivs Tim ”Mann3n” Isak som en av dom bästa spelarna. Och april i år uppmärksammades han även av Emil och Pontus på Esportspegeln som kallar Tim Isak för ”Den absolut bästa CS talangen på den svenska marknaden

Hur känns det att bli uppmärksammad av så stora plattformar som Expressen och Esportspegeln?

– Det känns otroligt kul att få höra så himla fina ord, uppskattas verkligen. Jag gör ju det jag tycker är kul och trivs med, så det känns fantastiskt säger Tim.

Young ninjas är idag NiP:s akademilag men Tim Isak siktar högt och vill kliva in på den stora scenen där drömmen är att få spela Major i CS:GO. I år spelas Major-mästerskapet i Avicii Arena 4-7 november, där deltagare tävlar om en enorm prispott på 2 miljoner dollar. Vägen dit är tuff med hård konkurrens från hela världen. Men Tim och Young Ninjas är inte helt lottlösa. Bara i år har laget kammat hem 3 utmärkelser och ca 30 000 dollar i prispengar;

  • Atlantic Esportal Invitational – 1a plats
  • Elisa nordic championship Sweden – 1a plats
  • Elisa Invitational Spring 2021 – 4de plats

Vi vill gärna ta mer av hans tid, men vi blir påminda om att vi faktiskt besöker honom under arbetstid då vi märker att det börjar trilla in lite folk som väntar på hjälp. Tim Isak och Young Ninjas resa har precis börjat och vi är övertygade om att vi kommer få se mer av unge Tim!

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 maj 2021 00:00

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Efter drunkningsolyckan i Nykvarn – En person dömd

Ambulans

Foto: Shamash Oyal

En treåring pojke var nära att drunkna vid Hökmossbadet förra sommaren. Nu döms pojkens familjemedlem för vållande till kroppsskada, för att han lämnat barnet utan uppsikt och tillsyn.

Det var den 20 juli 2022 som räddningstjänsten tillkallades till Hökmossbadet i Nykvarn efter att en liten pojke var nära att drunkna vid badplatsen. Enligt åtalet lämnades treåringen ”utan uppsikt och tillsyn” när drunkningsolyckan var framme.

Allmänheten hjälpte snabbt till med hjärt- och lungräddning tills sjukvårdpersonal anlände och förde pojken med ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ambulanshelikopter på plats efter drunkningsolyckan i Nykvarn. Arkivbild /Läsarbild.

Den lilla pojken drabbades för hjärtstopp, kramp och syrebrist till hjärnan samt lunginflammation och befann sig i ett ”livshotande tillstånd”, men överlevde mirakulöst.

I slutet på december beslutade Åklagarmyndigheten att åtala en av pojkens familjemedlem för händelsen i Nykvarn för vållande till kroppskada, grovt brott, och gärningen ansågs ha begått av oaktsamhet.

”Brottet bör bedömas som grovt då det innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eller försummelse av allvarligt slag när särskild uppmärksamhet var påkallad.”, skrev Åklagarmyndigheten i stämningsansökan.

Nu meddelar tingsrätten domen mot familjemedlemmen som döms för vållande till kroppsskada, samt 50 dagsböter på 50 kronor och betala 5 000 kronor i skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 16:03
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 16:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors