Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Tim Isak, den dolda stjärnan.

I den fysiska världen är Tim Isak ödmjuk, trevlig, glad och för många lite okänd. Men bland E-sports människor är han en megastjärna, känd under namnet ”Mann3n”. Som ”Mann3n” är han hård, skoningslös och respektlös. Tim Isak är 21 åringen som äger den digitala spelplanen.

Att stämma träff med Tim Isak är något vi får kämpa för. Han bor visserligen i Södertälje, men är ändå svår att nå. För att få till en träff tvingas vi ner till Södertäljes populära partybutik Festerix som huserar i Lunagallerian. Överallt svävar vackra och färglada ballonger i lokalen och väntar på att bli upplockade av beställande kunden. Det är studenttider och Tim är fullt sysselsatt med att hjälpa sin bror Nour som har upp till halsen att göra. Det är här man kan få träffa på Tim Isak med jämna mellan rum.

– Jag hjälper min bror så ofta jag kan, men annars är jag hemma och fokuserar på mitt, berättar Tim med ett leende.

För många är E-sport fortfarande okänd mark, men för Tim Isak så har det alltid varit en del av hans liv. Det hela började när han var cirka 8 år och tittade på sin äldre bror som spelade, men det var inte förens året 2015 som det verkligen tog fart för Tim.

– Jag tyckte det såg så himla spännande och roligt ut, det tog inte lång tid innan jag fastnade helt, skrattar Tim.

Fram till idag så har Tim uppskattningsvis haft över 8-9000 speltimmar. Det sägs att hårt arbete lönar sig och det har det även gjort för den unge Tim Isak. Idag spelar han på Elitnivå för NiP:s akademilag Young Ninjas och uppmärksammats av bland annat Expressen och Esportspegeln.

– Samtidigt som jag spelar på heltid så pluggar jag även i högskola, så jag försöker kombinera både studier och spelandet. Men det är ju tufft, tanken är kanske att pausa pluggandet lite och fokusera på Young Ninjas. Jag vill lägga all min energi på det jag tycker är kul, men vi får se berättar Tim.

I en artikel från 12 maj rapporterade Expressen om ett av de mest intressanta svenskmötena i CS:GO på länge i Loot.bet säsong 9. I ena laget fanns Tim Isak och i den artikeln beskrivs Tim ”Mann3n” Isak som en av dom bästa spelarna. Och april i år uppmärksammades han även av Emil och Pontus på Esportspegeln som kallar Tim Isak för ”Den absolut bästa CS talangen på den svenska marknaden

Hur känns det att bli uppmärksammad av så stora plattformar som Expressen och Esportspegeln?

– Det känns otroligt kul att få höra så himla fina ord, uppskattas verkligen. Jag gör ju det jag tycker är kul och trivs med, så det känns fantastiskt säger Tim.

Young ninjas är idag NiP:s akademilag men Tim Isak siktar högt och vill kliva in på den stora scenen där drömmen är att få spela Major i CS:GO. I år spelas Major-mästerskapet i Avicii Arena 4-7 november, där deltagare tävlar om en enorm prispott på 2 miljoner dollar. Vägen dit är tuff med hård konkurrens från hela världen. Men Tim och Young Ninjas är inte helt lottlösa. Bara i år har laget kammat hem 3 utmärkelser och ca 30 000 dollar i prispengar;

  • Atlantic Esportal Invitational – 1a plats
  • Elisa nordic championship Sweden – 1a plats
  • Elisa Invitational Spring 2021 – 4de plats

Vi vill gärna ta mer av hans tid, men vi blir påminda om att vi faktiskt besöker honom under arbetstid då vi märker att det börjar trilla in lite folk som väntar på hjälp. Tim Isak och Young Ninjas resa har precis börjat och vi är övertygade om att vi kommer få se mer av unge Tim!

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 maj 2021 00:00

Trubadur, hattar och visblad – Levines dukar för kräftskiva

A7C16DEB-F7CB-4845-B65C-2BC062A42169

Har du inte hunnit bryta klor i år, har du ingen kräftskiva inbokad eller älskar du helt enkelt att frossa i dig kräftor?

Då har du kommit rätt. Telgenytt guidar till det perfekta alternativet för dig och ditt sällskap.

Augusti är här och givetvis betyder det att kräftsäsongen är igång igen. På Stora Torget håller Restaurangen Levines hårt på traditionen och bjuder in till kräftfest nu på torsdag.

Under kvällen gästas Levines av den populära trubadurduon S&J Starkers som står för underhållningen och utlovar en härlig stämning. I samband med spelningen har restaurangen även anordnat en kräftskiva med skaldjursbuffé.

Under kvällen kommer även den ordinarie menyn att gälla.

– Vi kommer att satsa på en riktigt kräftfrossa. Det är buffé som gäller, så det blir mycket kräftor, musslor och skaldjur, säger Nour Dhiaa på Levines Brasseriet till Telgenytt.

Buffen startar 18:00, torsdag den 18 augusti, och pågår till 23:00, och trots den knappa marknadsföringen har intresset varit oerhört stort. För att säkra en plats rekommenderar Nour att vara ute i god tid med att boka bord.

– Vi förväntar oss en riktigt bra kväll, men det gäller att boka bord för att garantera en plats, säger Nour.

Sommaren lider mot sitt slut, men först ska hattarna och visbladen fram.

Säkra er plats på torsdag – Boka bord på Levines på Stora Torget

Kräftor på längden och tvären. Fram med hattar, visblad och färgglada lyktor. Det är dags för kräftskiva.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 19:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 19:08

Granberg, RP: Perfekt grogrund för korruption och svågerpolitik

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiet.

Idag avslöjade Telgenytt om att det förekommer en massa konstigheter inom Telge inköp och de kommunala affärerna.

Och de är oerhört bra att detta lyfts fram för vi på Realistpartiet lämnade nämligen in en motion(förslag) redan i februari 2018 till kommunfullmäktige om just detta.

Samma månad 2018 ställde jag även en interpellation till Boel Godner om vad hon tyckte om idén. Mitt förslag var att utöka granskningsrutinerna på Telge inköp för att minska misstag eller rent av dåliga affärer – Svaret på vårt förslag var ett tydligt och blankt NEJ! 

Där det finns stora pengar att tjäna och knappt någon insyn alls så är det ju en perfekt grogrund för korruption/vänskapskorruption och svågerpolitik.

Jag har tagit del av Tietoevrys klagan till Förvaltningsrätten i Stockholm och jag tycker mig utläsa att Fujitsu kan ha fått fördelar som inte borde få förekomma i en rättvis upphandling. Skall bli spännande att se vad Förvaltningsrätten kommer fram till.

”Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar”

Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar, eller inte upphandlar alls. Ibland ges affärerna direkt till kompisarna inom Peab, såsom P-huset bakom stadshuset.

Och hur man smusslar bakom ryggen på Södertäljeborna med hemligstämplade affärer exempelvis som när man säljer Södertäljebornas bostäder i Hovsjö till bekanta för 55 miljoner kronor billigare, och att det från politiken endast var 3 Socialdemokrater som tog beslutet är odemokratiskt!

En extern visselblåsarfunktion dit kommunens medborgare och anställda kan vända sig till om man misstänker skumraskaffärer föreslog vi 11 nov 2020 i kommunfullmäktige genom att lägga en skarp motion – det blev ett nej där med! 

”Återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag”

Realistpartiet går till val på att ändra på allt detta!

Vi skall återinföra demokrati så alla partierna i kommunstyrelsen får insyn i de stora kommunala affärerna, återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag och införa seriösa och rättvisa upphandlingar. Införa en extern visselblåsarfunktion ditt medborgarna kan vända sig utan att chefen får reda på det. 

Framförallt så skall det vara en helt annan öppenhet gentemot våra medborgare än vad vi har idag, vi som förtroendevalda skall förvalta medborgarnas tillgångar, för det är faktiskt så att det är Södertäljebornas tillgångar, inte några politikers privata bolag och verksamheter som man kan tro när man ser hur det går till ibland.

Det krävs fler Realister i stadshuset helt enkelt så vi kan få bukt med sånt här, men det är ju upp till väljarna nu 11 september – Rösta Realistiskt.

Joakim Granberg, Partiledare
Realistpartiet, ditt lokalparti

Läs: TELGENYTT AVSLÖJAR: Telge Inköp misstänkts för fusk i upphandlingar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 18:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)