Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Eric Germundsson ansluter sig till Telgenytt.se

Eric Germundsson, Välkommen till Telgenytt! 

Hur känns det komma tillbaka till journalistiken?
-Tack! Det ska bli riktigt roligt, främst att skriva något positivt om staden. Det ser jag fram emot.

Vad tycker du är det bästa med journalistiken?
Jag tycker att det är ett fantastiskt land vi lever i som har den yttrandefrihet vi har som många andra länder runt om i världen inte har.

Hur känns det efter en lång period komma tillbaka? 
Alla är väl lite minijournalister ’kom ihåg var ni läste ordet först’. Nä men jag har skrivit till och från hela mitt liv, så tekniskt sett har jag aldrig lämnat journalistiken. Men på senare tid så har jag haft ett stort intresse för fotografering. Fokus har väl varit mer där.

Vad är det du helst vill lyfta fram med Södertälje?
Något som jag tror på är att göra Maren mer levande. Maren är ju Södertäljes stadskärna, själ och pulsådra. Ska bli kul att plocka fram det positiva ur stan.

En mer levande stadskärna, hur tänker du då?
Allt från en permanent scen som kan omvandlas till utebio, konstutställning från lokala konstnärer och öppna upp för båtar som på den gamla goda tiden. Kanske en gångbro där mindre båtar kan åka under.
Idag vet vi att Södertälje är hårt kameraövervakat, vilket är väldigt bra. Men gärna lite synligare poliser så folk känner sig trygga. Sedan borde kommunen ta tag i parkeringarna tycker jag. P-skiva med 3-4 timmars gratis parkering skulle definitivt locka ner Södertälje folket.

Du har ju ett väldigt fint CV med lång erfarenhet av nyhet- och nöjsesbranchen där du själv startade en nyhetstiding. Berätta gärna kort om det.


Jag jobbade nog hos LT i 3-4 år. Där jobbade jag med deras nöjesbilaga som hette ”Mycke Nöje” , den kom bara ut på fredagarna. Där hade jag mycket fria händer och kunde skriva om allt från restauranglivet till modereportage. Hade även skvallerspalt som hette krogörat som var uppskattad. Sen jobbade jag för en nöjestidning som hette Nöjesguiden i 2 år, en tidning från Örebro. Men jag och en kompis som heter Anders Nykvist ville göra en bättre tidning, så vi startade en egen.

Hur länge var ni aktiva och hur stor var er tidning egentligen?
Vi körde den i ca 2 år och den var extremt populär! Men det var så himla dyrt med tryckeriet på den tiden och annonsörerna betalade inte alltid så vi la ner den tyvärr.

Det har kommit till vår kännedom att du och Södertälje legenden Björn Borg var goda vänner i yngre dar, stämmer det och isåfall hur god relation hade ni?


Det vilja inte påstå att det stämmer, men bekanta var vi ju absolut. Björn var ju en flitig besökare på nattklubben Alexandra i Stockholm som jag jobbade på för många år sedan. Det va inte bara Björn Borg som var där på den tiden. Jag tog bland annat emot Kungen och gänget från Abba. Väldigt kändistätt på nattklubben Alexandra var det, så det var ju en väldigt fin arbetsplats.

Men stämmer ryktet om att du var Björn Bors första underklädesmodell då?
Var ingen kalsongmodell åt Björn Borg direkt så, utan jag var Cover modell i hans absolut första internationella katalog 1984, dvs den modellen som var med på omslag och med på alla bilder. Det absolut största jobbet man kunde ha då.

Wow, så du var även en professionell modell?
Jag och mina bröder var nog dem mest anlitade modellerna under 15 år i Sverige under 80- och 90-talet. Vi åkte landet runt och blev fotograferade.
Ett av dom roligare jobben vi gjorde ihop som jag minns väl, var ett kalsongmodell jobb åt Aftonbladet. Det var roliga tider det.

Du har en fin historik Eric. Berätta avslutningsvis varför du valde just Telgenytt? 
Jag tycker ni är ett härligt team med rötter i Södertälje vilket jag anser är väldigt bra. Jag är själv född och uppvuxen i Södertälje så för mig är det en självklarhet att kunna bidra med min erfarenhet. Telgenytt har en fin resa framför sig som jag gärna är med på. Sedan har jag alltid haft fria händer när det väl kommer till mina arbeten och det har jag även här, så det ska bli extremt kul att få lyfta fram det fina Södertälje har att erbjuda.

Härligt! Välkommen ännu en gång, vi ser fram emot att samarbeta med dig Eric.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 maj 2021 00:00

Succefilmen rundar av festivalhelgen med utebio

Montage Alex Ataseven

Bild: Alex Ataseven / TSG Entertainment/Century Studios.

Torsdagen den 25 augusti inleds Södertäljefestivalen med en löptävling genom centrala Södertälje och en kammarmusikfest.

Nu meddelar centrumföreningen Södertälje City att den fyra dagar långa festivalhelgen avslutas med succéfilmen Free Guy med Marentrappan som läktare.

Under två torsdagar i juli kunde Södertäljeborna ta del av filmerna Mamma Mia! The Movie och The Greatest Showman som lockade storpublik till Marenplan.

Festivalhelgen inleds torsdag den 25 augusti och pågår i fyra dagar med flera artistuppträdande, tivoli och roliga aktiviteter för hela familjen.

Nu presenterar Södertälje City, tillsammans HSB Södertälje, succéfilmen Free Guy som avslutar festivalhelgen den 28 augusti med utomhusbio.

Succefilmen Free Guy med Ryan Raynold visas vid Marenplan den 28 augusti. Bild: TSG Entertainment/Century Studios.

– Vi ser fram emot en mysig kväll med filmvisning som avslutning av en intensiv festival. Utebio är uppskattat bland Södertäljeborna och därför kändes det givet att vi summerar helgen en sköt häng vid Maren och tittar på film tillsammans, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Den kostnadsfria utebion startar vid 20:30-tiden, beroende på väder och när det är tillräckligt mörkt och genomförs även om det regnar.

BILDEXTRA – Utomhusbio vid Marenplan

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 08:06
Senast uppdaterad: 9 augusti 2022 08:18

Samordnare tillsätts – Ska bli ledande i grön omställning

Scania Södertälje Alex Ataseven. Foto

Foto: Alex Ataseven.

Regeringen tillsätter nu en nationell samordnare för att underlätta stora etableringar i fordonsindustrins gröna omställning.

Det meddelar näringsdepartementet som bland annat pekar på Scanias batterisatsning i Södertälje.

Utvecklingen och produktionen av batterier utvecklas i en rasande fart och just nu genomför flera fordonstillverkare stora investeringar.

Aktörerna investerar just nu i en stora batterianläggningar som framför allt ska fokusera på utveckling och produktion. Fordonstillverkarnas investeringar kommer att skapa tusentals nya jobb, men även ställer krav på bland annat infrastruktur, bostäder och energitillförsel i de kommuner och regioner som berörs

För att underlätta etableringarna i den gröna omställning meddelar regeringen att man kommer att utse en samordnare som på löpande band informerar Näringsdepartementet om hur arbetet med uppdraget fortskrider.

Foto: Alex Ataseven.

– Investeringarna skapar tusentals nya jobb och är avgörande för Sverige som fordonsnation. Arbetet med de stora etableringarna ställer stora krav på samhället. Regeringen tillsätter därmed en samordnare med uppdrag att koordinera olika insatser som behövs för att förverkliga fordonsindustrins nyetableringar inom framför allt batteriproduktion, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Beslutet om att tillsätta en samordnare, som bland annat ska identifiera utmaningar, hinder och underlätta samverkan mellan aktörerna, välkomnas av fordonsindustrin.

– Scanias ambition är att vara ledande i elektrifieringen av tunga fordon, och vår miljardinvestering i batterimonteringsfabriken i Södertälje som kommer stå klar nästa år är ett viktigt led i detta. Hela branschen står inför en enorm omställning, där battericellsproduktion i Sverige är avgörande. Men det kräver samordning och nära samverkan mellan politik och näringsliv. Regeringens initiativ med en nationell samordnare är därför oerhört välkommet, säger Christian Levin, vd Scania och TRATON.

Samordnaren kommer att utses inom kort och senast den 31 december 2024 ska uppdraget slutredovisas.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2022 05:00
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 22:29

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors