Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Eric Germundsson ansluter sig till Telgenytt.se

Eric Germundsson, Välkommen till Telgenytt! 

Hur känns det komma tillbaka till journalistiken?
-Tack! Det ska bli riktigt roligt, främst att skriva något positivt om staden. Det ser jag fram emot.

Vad tycker du är det bästa med journalistiken?
Jag tycker att det är ett fantastiskt land vi lever i som har den yttrandefrihet vi har som många andra länder runt om i världen inte har.

Hur känns det efter en lång period komma tillbaka? 
Alla är väl lite minijournalister ’kom ihåg var ni läste ordet först’. Nä men jag har skrivit till och från hela mitt liv, så tekniskt sett har jag aldrig lämnat journalistiken. Men på senare tid så har jag haft ett stort intresse för fotografering. Fokus har väl varit mer där.

Vad är det du helst vill lyfta fram med Södertälje?
Något som jag tror på är att göra Maren mer levande. Maren är ju Södertäljes stadskärna, själ och pulsådra. Ska bli kul att plocka fram det positiva ur stan.

En mer levande stadskärna, hur tänker du då?
Allt från en permanent scen som kan omvandlas till utebio, konstutställning från lokala konstnärer och öppna upp för båtar som på den gamla goda tiden. Kanske en gångbro där mindre båtar kan åka under.
Idag vet vi att Södertälje är hårt kameraövervakat, vilket är väldigt bra. Men gärna lite synligare poliser så folk känner sig trygga. Sedan borde kommunen ta tag i parkeringarna tycker jag. P-skiva med 3-4 timmars gratis parkering skulle definitivt locka ner Södertälje folket.

Du har ju ett väldigt fint CV med lång erfarenhet av nyhet- och nöjsesbranchen där du själv startade en nyhetstiding. Berätta gärna kort om det.


Jag jobbade nog hos LT i 3-4 år. Där jobbade jag med deras nöjesbilaga som hette ”Mycke Nöje” , den kom bara ut på fredagarna. Där hade jag mycket fria händer och kunde skriva om allt från restauranglivet till modereportage. Hade även skvallerspalt som hette krogörat som var uppskattad. Sen jobbade jag för en nöjestidning som hette Nöjesguiden i 2 år, en tidning från Örebro. Men jag och en kompis som heter Anders Nykvist ville göra en bättre tidning, så vi startade en egen.

Hur länge var ni aktiva och hur stor var er tidning egentligen?
Vi körde den i ca 2 år och den var extremt populär! Men det var så himla dyrt med tryckeriet på den tiden och annonsörerna betalade inte alltid så vi la ner den tyvärr.

Det har kommit till vår kännedom att du och Södertälje legenden Björn Borg var goda vänner i yngre dar, stämmer det och isåfall hur god relation hade ni?


Det vilja inte påstå att det stämmer, men bekanta var vi ju absolut. Björn var ju en flitig besökare på nattklubben Alexandra i Stockholm som jag jobbade på för många år sedan. Det va inte bara Björn Borg som var där på den tiden. Jag tog bland annat emot Kungen och gänget från Abba. Väldigt kändistätt på nattklubben Alexandra var det, så det var ju en väldigt fin arbetsplats.

Men stämmer ryktet om att du var Björn Bors första underklädesmodell då?
Var ingen kalsongmodell åt Björn Borg direkt så, utan jag var Cover modell i hans absolut första internationella katalog 1984, dvs den modellen som var med på omslag och med på alla bilder. Det absolut största jobbet man kunde ha då.

Wow, så du var även en professionell modell?
Jag och mina bröder var nog dem mest anlitade modellerna under 15 år i Sverige under 80- och 90-talet. Vi åkte landet runt och blev fotograferade.
Ett av dom roligare jobben vi gjorde ihop som jag minns väl, var ett kalsongmodell jobb åt Aftonbladet. Det var roliga tider det.

Du har en fin historik Eric. Berätta avslutningsvis varför du valde just Telgenytt? 
Jag tycker ni är ett härligt team med rötter i Södertälje vilket jag anser är väldigt bra. Jag är själv född och uppvuxen i Södertälje så för mig är det en självklarhet att kunna bidra med min erfarenhet. Telgenytt har en fin resa framför sig som jag gärna är med på. Sedan har jag alltid haft fria händer när det väl kommer till mina arbeten och det har jag även här, så det ska bli extremt kul att få lyfta fram det fina Södertälje har att erbjuda.

Härligt! Välkommen ännu en gång, vi ser fram emot att samarbeta med dig Eric.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 maj 2021 00:00

Här arrangerar SBBK stor turnering för skolor

338972949_878544846576954_3286756162513028128_n

Foto: Privat.

Södertälje Basketbollklubb har en lång tradition av samarbete med skolverksamheter som sträcker sig decennier tillbaka. I mars inledde SBBK en omstart av den tidigare skolturneringen i ett nytt format.

SBBKs engagemang för skolverksamheter och storturneringar stäcker sig över 30 år tillbaka. Tidigare valde klubben att arrangera skolturneringen som LT-cupen, men väljer nu att introducera konceptet i eget format – SBBK Street Basket Challenge.

Under mars hölls den årliga turneringen i Täljehallen och är öppen för årskurs 3, 4 och 5 i alla grundskolor i Södertälje, Järna, Hölö och Nykvarn.

– Vi är idag många Södertäljebor födda på 70-, 80- och 90-talet som minns hur vi spelade i turneringen under mellanstadieåren. Vi vet alla hur viktigt det är att tidigt väcka barns intresse för olika fritidssysselsättningar och skapa goda vanor för spontanidrott och fysisk aktivitet. Med konceptet SBBK Street Basket Challenge vill SBBK bidra till det viktiga arbetet, säger SBBK-profilen Alexander Wikner till Telgenytt

Spelformen Street basket, som en förenklad och informell variant av basket som brukar spelas utomhus på asfalt, eller på en halv basketbollplan inomhus, är numera även en OS-gren sedan Olympiska sommarspelen i Japan sommaren 2021.

Street Basket Callenge på Täljehallen. Foto: Privat.

I Täljehallen spelade ungdomarna 3 mot 3 mot en korg i en rolig och fartfylld spelform där alla spelare på planen är delaktiga. Tröskeln för att spela 3 mot 3 är lägre än tröskeln för att spela 5 mot 5 på en fullstor basketplan.

– Vi ser därför Streer Basket, 3 mot 3, som en inkluderande spelform alla som vill kan delta i. Den är även perfekt att ta med sig tillbaka till rasten på skolgården eller på fritiden för att spela tillsammans med sina kompisar. Att man bara behöver en korg, en boll samt vara endast 6 personer på planen gör att man ganska enkelt kan få ihop deltagare till en spontanmatch, berättar Wikner.

När finalen avgjordes den 25 mars stod Hölöskolan som segrare i både flickornas och pojkarnas årskurs 3-klasser med imponerande spel. Innovitaskolan hade också framgång med vinst i både flickornas och pojkarnas årskurs 4-klasser.

I flickornas årskurs 5-klass stod Pershagenskolan 5B som vinnare, medan pojkarna från Soldalaskolan 5B kammade hem segern i deras årskurs 5-klass.

En spännande turnering arrangerad av SBBK med mycket imponerande spel och en härlig gemenskap bland alla deltagande skolor.

Alexander Wikner, SBBK.

Foto: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 09:56
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 09:56

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors