Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Årets studenter firas på Torekällgymnasiet och Wendela Hebbegymnasiet den 10 juni

Årets avslutningsceremoni för studenter kommer att äga rum i Wendela Hebbegymnasiets aula med mingel i cafeterian på Torekällgymnasiet. Detta har utbildningskontoret kommit fram till efter att man tagit hänsyn till restriktionerna kring covid-19 och studentfirandet.

Den 10 juni samlas elever från Tälje- Torekäll- och Wendela Hebbe-gymnasiet i aulan på Wendela Hebbegymnasiet. Därefter blir det mingel i Torekällgymnasiets cafeteria.

Två klasser får fira åt gången, och studenterna släpps sedan ut klass- eller gruppvis på parkeringen där anhöriga får vänta i bilen. Platsen har valts utifrån parkeringssituationen.

– Vi är glada över att kunna erbjuda våra studenter en fin ceremoni där de får tillfälle att träffa sina lärare och klasskamrater en sista gång. Arbetet med hur denna dag kommer att gå till mer i detalj fortsätter denna vecka tillsammans med elevrepresentanter från skolorna, säger Johan Abrahamsson, tf utbildningsdirektör i Södertälje kommun. 

Det blir cirka 60 elever åt gången som får fira tillsammans. Därefter släpps studenterna ut i små grupper eller klassvis på parkeringen där nära anhöriga får möta upp sin student i bil.  Att man valt just Torekällgymnasiet och Wendela Hebbegymnasiet beror på parkeringssituationen.

Mer information kring studentfirandet kommer på lärplattformen Vklass.

Morabergs studiecentrum och Foucaultgymnasiet kommer att fira på sina respektive skolor. Information om detta skickas ut via skolan.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 maj 2021 00:00

Rånförsök i centrala Södertälje – Flera personer gripna

2022_01_polisbil

Arkivbild.

På torsdagskvällen larmades polisen till centrala Södertälje efter att en person blivit utsatt för ett rånförsök.

Polisen ryckte snabbt ut till platsen och kunde gripa flera misstänkta gärningspersoner.

Det var vid 22:30-tiden som polisen ryckte ut efter att flera personer försökt råna en person.

Enligt polisen var de första initiala uppgifterna om att det först gällde ett slagsmål i centrala Södertälje. Men det skulle senare visa sig att det rörde sig om ett rånförsök där flera gärningsmän var inblandade.

– De misstänkta har försökt råna en person utanför en restaurang. När vi kom dit så har någon eller några av gärningsmännen gått in på restaurangen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt på torsdagskvällen.

Polisen kunde snabbt lokalisera männen och gripa dem, misstänkta för rånförsöket utanför en restaurang i centrala Södertälje.

Enligt polisen ska offret inte ha behövt uppsöka sjukvård efter händelsen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 23:06
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 23:06

Nu avtjänar Balkongmannen sitt straff i turkiskt fängelse – ”En lättnad”

2022_06_Balkong

Bild: Ur polisens förundersökning.

Det var den tredje juni som Bobel Barqasho greps av Turkisk polis för mordförsöket 2013, vilket Telgenytt var först med att rapportera om i Sverige.

Nu bekräftar Kriminalvården till SVT om att Bobel gripits och befinner sig i turkiskt fängelse.

– Vi har saknat bekräftelse från Turkiska myndigheter om att han är gripen och intagen i fängelse, och nu har vi fått en sådan bekräftelse, säger Lisa Gezelius, sektionschef på Kriminalvården, till SVT.

Bobel Barqasho greps av turkiskt polis den 3 juni 2022. Foto: Creative commons / Polisen.

2013 försökte han mörda sin före detta fru genom att kasta henne 13 meter ner från parets balkong i Hovsjö. Dåvarande frun överlevde fallet efter flera veckor i koma. Bobel dömdes till 14 års fängelse för dådet, men flydde till Turkiet där han skyddades av sitt turkiska medborgarskap.

I juni greps han av turkiskt polis med ett falskt svensk körkort som användes för att ta sig genom olika länder. Nu bekräftar turkiska myndigheter till Kriminalvården att Bobel avtjänar sitt straff i turkiskt fängelse.

– Ur ett brottsofferperspektiv är det nu en lättnad att ärendet nu kan avslutas, säger Lisa på Kriminalvården till SVT.

Läs även: TELGENYTT AVSLÖJAR: ”Balkongmannen” Bobel Barqasho gripen i Turkiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 augusti 2022 15:10
Senast uppdaterad: 18 augusti 2022 15:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)